עזרה ספורטיבית

עזרה ספורטיבית

שלום לכולם, הסיפור שלי מאד ארוך - לכן אקצר. אני בת 35 עם סכרת נעורים מזה 14 שנה. מזריקה 3 פעמים ביום לפני כל ארוחה הומולוג (אמורה להזריק 18 יח' אך מזריקה לפי רמת הסוכר) ולפני השינה הומולין (30 יח'). לשאלתי - בעייתי. לצערי משקלי מחודש לחודש רק עולה. כיום אני שוקלת 90 ק"ג וגובהי 1.60 אני מרגישה כבדה ומסורבלת והדבר החשוב ביותר - ההשמנה האויב הגדול של הסכרת. ניסיתי דיאטות למיניהם אבל בכולם נכשלתי, החלטתי להרשם למכון כושר - אתם יודעים, מי שמשלם לא מתעצל! ולשאלותי- מה הפרוצדורה שאותה אני צריכה לעשות לפני אימון כושר (בטוחה שאתחיל רק בהליכון)? יש לי פחד שאני לא אוכלת מספיק - מפחדת מהיפויים .... מה לעשות כדי לא להיתקל בהיפו תוך כדי אימון? כמה זמן לפני האימון אני צריכה לאכול - ומה מומלץ? בטוחה שיש לי עוד שאלות - אך אתחיל מכאן. תודה!

שלום לך אינסולינית ../images/Emo140.gif

ההמלצות לפעילות גופנית עם סוכרת: הן לבדוק רמות סוכר לפני הפעילות שלא יהיו נמוכות מידי אבל גם לא גבוהות מידי- אין לבצע פעילות גופנית עם רמה של 250 מ"ג/ד"ל ומעלה. יש לאכול לפני הפעילות פחמימות מרוכבות עם אינדקס גליקמי נמוך-כדי שיתפרקו לאט בזמן הפעילות. אם את מצליחה כדאי לבצע ניתור של רמות הסוכר גם תוך כדי הפעילות או ישר אחריה. בכל מקרה מומלץ להחזיק טבליות גלוקוז או סוכר זמין אחר בכיס בזמן הפעילות ולקחת במקרה שמתחילים להרגיש ירידה ברמות. עליה במשקל היא תוצר לוואי של כניסה לאיזון כי הגוף מתחיל לקלוט את הסוכרים שהסתחררו חופשי בגוף-והעודפים מפסיקים להפלט כקטונים. בכל מקרה מומלץ לעשות דיאטה רק בליווי דיאטנית ולא ללכת על דיאטות מוזרות כאלה של רק כרוב או רק חלבונים או משהו בסגנון. אלא על דיאטות מאוזנות שמכילות הרבה סיבים וירקות ופחות שומנים ופחמימות- מה גם שלפי כמויות האינסולין שאת מזריקה את אמורה להתחיל לרדת-תסתכלי כאן. בכל מקרה את מוזמנת לשאול כל שאלה שעולה במוחך
אנחנו פה

ספורט זה עסק מסובך. זהירות !

השפעת הפעילות הגופנית על הסוכרתי היא לא פשוטה. רק בתור דוגמה, אצלי, הליכה של 30-40 דקות גורמת לירידה של 100-120 ברמות סוכר בדם (BG). אם אני מתחיל ממצב מאוזן באזור ה-100 ההיפו ודאי. לכן חובה עלי לקחת פחמימות זמינות ממש לפני הפעילות. אם המטרה לרזות, פעילות גופנית היא דרך קשה לעשות זאת. יש הרבה שמנים לא סוכרתיים שמתעמלים במרץ, חוזרים הביתה ו"יורדים" על המקרר. היתרון של סוכרתי סוג-1 בהקשר זה הוא שהוא ולא הגוף מחליט כמה אינסולין יסתובב לו בדם. אין כאן קיצורי דרך: צריך לאכול פחות ולהזריק פחות. נראה לי שכדאי לך לשקול מעבר למשאבה. השליטה הטובה יותר על הכמויות מאפשרת להפחית 25-30% בכמות האינסולין הכללית וגם לאכול פחות בהשפעת היפויים של אינסולין ארוך טווח. בהצלחה, גלעד

sp1958

New member
פעילות ספורטיבית

לאורך זמן רב הייתי אוכל רק מתוך החשש מפני ההיפו - הייתי מעלה לעצמי את רמות הסוכר רק מתוך הפחד מפני החוויה הלא נעימה הזו - ממליץ שתבחני עם עצמך אולי זה מה שמטריד אותך ?? אני מחובר למשאבה מזה 4 שנים ואני מחזק את ידי קודמי - גלעד 1 - באשר אליה - כמובן שאיני רופא ועל כן אני מציג את נסיוני בלבד . דרך אגב - נתון חשוב לעניין הפעילות זו כניסה הדרגתית לפעילות בצורה מבוקרת והייתי ממליץ לך גם להשתמש בשעון דופק {אלא אם במכון יש את בהליכונים} . מאוד חשובה הערתה של שושן צחור בעניין טבליות הגלוקוז הצמודות למצב היפו {אפרופו - אני לא מתחיל פעילות עם פחות מ 200} בהצלחה

חייבים להבין את הקשר בין אינסולין..

חייבים להבין את הקשר בין אינסולין למשקל... כאשר הרופא קובע לסוכרתי חדש, את כמויות האינסולין שעליו להזריק, הוא בעצם קבע את משקלו, בעוד מספר לא רב של שבועות!!! את היום על כמות גדולה מאוד של אינסולין, על מנת לא להיכנס להיפו את חייבת המון פחמימות, שגורמות לך המון משקל... המון משקל מצריך המון אינסולין שמצריך המון פחמימות, ממש חד- גדיא . את חייבת להוריד באינסולין ובפחמימות ביחד,עם הרבה שכל, אחרת תכנסי לתנודות גבוהות בסוכר, שוב להוריד בשניהם ,לבדוק ולמדוד וחוזר חלילה... זאת הדרך היחידה לרדת במשקל. ספורט כמובן חיוני מאוד ועוזר, חייבים גם להפחית את כמות האינסולין לפני הפעילות וגם אחריה, ולא לבלוע פחמימות לפני ואחרי!!! צריך לשחק עם האינסולין בשכל ובזהירות. קל להגיד יותר קשה לעשות.... המון הצלחה! רק בריאות.

מהי ההשפעה במהלך היום?

שלום, יש משהו שאני לא מבין(עוד משהו...). פעילות גופנית מורידה את רמת הסוכר בדם וכתוצאה מכך גורמת לנו לצרוך פחות אינסולין באותו החלק של היום. נניח והפעילות הגופנית שלי היא רק בבוקר או רק בערב, האם היא משפיעה על שאר היום או רק על הזריקה הקרובה? אני מקווה שהבנתם את הכוונה שלי... תודה רבה

על הזריקה הקרובה + ערכים יותר....

על הזריקה הקרובה + ערכים יותר טובים במשך 24 השעות שלאחר הפעילות. אני מזריק פעמים ביום 11 בוקר 7 ערב. אחרי הליכה של שעה (6 ק"מ) אני מוריד אוטומטית 2 יחידות, והערכים למחרת במשך כל היום מצוינים... רק בריאות

הנרי

48 יחידות למשקל של 90 קילו זה לא הרבה כול-כך בטח שלא בתור התחלה. זה אמור לאפשר לה להוריד כמה קלוגרמים ואיתם תבוא כנראה ירידה נוספת בכמות האינסולין.

לדעתי מזריקה 84 יחידות!!!!

3 פעמים 18 יח' ועוד לפני השינה 30 יח' , סה"כ בסביבות 84 יחידות וזה המון!

תודה רבה לכולם על התשובות

כרגע גמלה בי ההחלטה להתחיל להתאמן - מקווה ללכת עוד השבוע ולהרשם. אדווח לכם בהמשך.

למעלה