עזרה.. סינית

brunette1

New member
עזרה.. סינית

מה הדרך הזולה והטובה ביותר ללמוד סינית ומהר?

LiranTheWizard

New member
מה זה מהר? תוך שבוע?

אין דרך אלא רק השקעה לא מועטה כדי להגיע לשליטה טובה בשפה. אין קיצורי-דרך - אלא רק על שולחן העבודה...

brunette1

New member
התכוונתי..

מילון\מורה פרטי\תוכנה במחשב\קבוצות לימוד.. מורה פרטי רוצה לקחת לי 70 שקלים לשעה.. ולא נראה לי שבשעה אני אוכל להתקדם איתו הרבה בכל פעם.. מורה פרטי למתמטיקה לדוגמא.. לוקח גם בסביבות 70 שקלים לשעה.. אבל הוא רק חוזר ומחזק את החומר הנלמד בכיתה.. כשמדובר בשפה חדשה.. אני חושבת שאני אצטרך הרבה מאוד שעות.. מצד שני.. כשחשבתי ללמוד לבד.. ממילון.. אמרו לי שאין סיכוי שאני אצליח להגות את המילים נכון אם אני לא אקח שיעורים בסינית.. בכל מקרה.. נשמע כמו עסק קצת יותר מסובך מהשפות שלמדתי עד עכשיו (ממילון וספרים)

LiranTheWizard

New member
תראי, מורה פרטי יכול לקדם אותך די הרבה

זה כמובן תלוי בחומר הלימוד איתו הוא עובד. מצד שני, מדובר בעסק לא זול. אם את רוצה ללמוד בהתחלה היגוי נכון את יכולה להעיזר באתרים כמו Chinespod שבהחלט יכולים לעזור בחלק הזה. ניתן להוריד בחינם המוני קבצי MP3 של דיאלוגים שונים לפי רמות. לאחר מכן, יש המון ספרים. אני מאוד ממליץ על הספר של ליהי יריב לאור, דקדוק הלשון הסינית המודרנית. אם יוצא לך לעבור בחנות הספרים דיונון (באונ' ת"א למשל או בשאר האונ'), אז גם שם יש ספרי דקדוק (באנגלית) שקשורים לסינית והם מספקים גם הבנה טובה. הם מתחילים מהבסיס. אונ' ת"א גם פתחה קורס סינית לציבור הרחב. פרטים נוספים יש באתר שלהם. אני לא מעודכן בעלויות. בכל מקרה, סינית היא שפה שמבוססת יותר על מילים מקוריות ופחות על מילים שאולות (שעוברות תעתיק מאוד מאולץ למערכת הצלילים הסינית), ולכן קשה מאוד ללמוד הרבה בזמן שיא בשונה משפות אירופאיות שמשתפות יותר בין אחת לשניה. למרות זאת, כדאי שתתחילי ממשהו ואין ספק שתוכלי להתקדם. הכל מתחיל מהצעד הראשון.

SashTheRed

New member
אגב, תגיד לי

מה שם הספר ההוא שהראית לי? הזה של שנה שלישית. אני רוצה לקנות אותו בהזדמנות :)

LiranTheWizard

New member
לא בטוח שתצטרך לקנות אותו

אנחנו קיבלתנו אותו בחינם. פשוט ממשלת סינית תרמה לטובת הקמת מכון קונפוציוס והיא גם שלחה לכאן הרבה ספרי לימוד בחינם כולל סדרת תקליטורים. הספר בכל מקרה נקרא: New Practical Chinese Reader והוא מגיע כספר מלווה בחוברת. השם של זה בסינית זה: 新实用汉语课本. מדובר על סדרה של 6 ספרים שכוללת 70 שיעורים. אנחנו השנה לומדים מכרך מס' 4. הספרים נחמדים מאוד וכוללים טקסטים די ארוכים עם אוצר מילים וכמובן הסברים לגבי תבניות דקדוקיות כמו שאתה רגיל משאר הספרים. שוב - לדעתי אל תמהר לקנות כי ייתכן שתקבל את זה בחינם אבל לא יודע. אולי עד אז, הדברים ישתנו.

brunette1

New member
תודה רבה רבה על התגובה המפורטת!

מי יודע.. אולי יום אחד אני אוכל לדבר איתך בסינית!! אני מקווה שהיום הזה יגיע בקרוב

nitzano

New member
היום אני אעשה לך טובה, ואולי יום אחד תוכל

להחזיר לי.. והיום הזה הוא היום.... (המוכר בחנות, בה נתלה הצ'ק של ג'רי סיינפלד שחזר, מנסה לשכנע את ג'רי לשתף את התרנגול של קריימר בקרבות תרנגולים). סתם הזכיר לי.

guanyin

New member
LOL - לא זכרתי

כמה קיבלת בחידון סיינפלד בפייבוק?

nitzano

New member
לא ניסיתי

אבל בחודשים האחרונים לפני העזיבה, עקב מחסור רציני בסרטים חדשים, ה 5 DVD של 10 האונות רצו אצלי במשך כל היום..........עד שנמאס. שטיפת מח

למעלה