גם אני טס בספטמבר ליפן (פעם רביעית ../images/Emo70.gif)
טיפים : פרוצדורה מיוחדת : אין, מקבלים בנחיתה ביפן ויזה אוטומטית ל-3 חודשים (אלא אם כן חושדים שאתה הולך לעבוד בעבודה לא חוקית ביפן, כמו בבאסטות המתופעלות ע"י העולם התחתון). רצוי לבוא עם קצת מזומנים וכרטיס אשראי ולהופיע בלבוש מכובד, כי אם תבוא זרוק בשראוול ותסרוקת של באנדיט-סיקי - יזרקו אותך מיפן
טיסות - לאורך השנים - תמיד שביררתי טיסות ליפן, הטיסות הכי זולות היו דרך ALITALIA - אותם אפשר להזמין מכל סוכנות נסיעות. לאליטליה, בנוסף למחירים הנוחים יש code sharing עם JAL, כך שאין הבדל במחיר אם טסים במטוס אליטליה או במטוס JAL. בממוצע - רבע מן הטיסות בין מילאנו לטוקיו הן במטוסי JAL , ולא של אליטליה. מה לעשות - אני מאוהב במטוסים של JAL , עם השירות הנהדר ומספר הסרטים והמשחקים הכי טוב בעולם
ה"טריק" במציאת אותם מטוסי JAL הוא למצוא את הטיסות בעלות ארבע ספרות השייכות ל-JAL, ולא של 3 הספרות השייכות למטוסי ALITALIA. אפשר גם פשוט לשאול ולוודא עם סוכנות הנסיעות, שרשום אצלה לאיזה חברת טיסה שייך המטוס (JAL / ALITALIA) של הטיסה המבוקשת. ברור שאפשר לטוס גם חזרה עם JAL - כל מה שעליך לוודא שהטיסה חזרה היא בעלת 4 ספרות / מטוס JAL. המגבלה היחידה בכל הסיפור הזה שהטיסות עם JAL הן לא בכל יום, וצריך ל"הזיז" תאריכים קדימה ואחורה כדי ל"תפוס" את הטיסות במטוסי JAL. אני למשל, רציתי לטוס ב-15 או ב-16 לספטמבר ב-JAL, אבל לא היתה טיסה ולכן אני טס ב-14 לספטמבר ליפן. רכבות - חובה לרכוש בסוכנות הנסיעות יחד עם כרטיס הטיסה, גם את ה-JR PASS (יש שלושה סוגים : לשבוע, לשבועיים ול-3 שבועות). לרכבות JR בכל רחבי יפן, זה מאפשר גמישות וחופש תנועה מדהים וכייפי ויכול להוזיל את העלויות במאות דולרים / עשרות אלפי יינים. טיפ : עם ה-JR PASS אפשר לנסוע כמעט בכל רחבי טוקיו, והכרטיס כולל גם את האוטובוסים של JR. מלונות - מומלץ לתכנן מסלול טיול מראש ברחבי יפן, ולהזמין בהתאם מלונות (אפשר מלון בטוקיו לשבוע, ומשם לעשות את כל הגיחות ברכבות לכל רחבי העיר, ל-KAMAKURA, ל-NIKKO, ל-MATSUSHIMA, ל-FUJI-SAN). עוד שבוע במלון בקיוטו, ומשם את הגיחות ברחבי העיר, ל-NARA, ISE, KOYA-SAN, ואפילו גם ל-OSAKA, שבוע נוסף אפשר להתמקם בדרום, כמו FUKUOKA,(ולא להחמיץ את מיאג'ימה), HIROSHIMA ו-KUMAMOTO. אתר מומלץ להזמנת מלונות טובים וזולים : http://www.itcj.jp (מאד מאד מומלץ ללכת על לינה ב-ryokan, שזה מלון בסגנון יפני, שישנים על רצפת הטאטאמי ונותן חוויה ואותנטית נהדרת. בד"כ RYOKAN גם יותר זול ממלון מערבי). לסיום : אישית - ממליץ לקנות (ולקרוא ולהשתמש) ספרים של ה-LONELY PLANET , והם : JAPAN ו-HIKING IN JAPAN לאוהבי טיולים וטרקים בתוככי יפן. אני גם קניתי את הספר של KYOTO, אבל זה כבר למשוגעים לדבר (כמוני...)