עזרה מקצועית - דחוף!

• פותח הנושא betya
  • פורסם בתאריך

betya

New member
עזרה מקצועית - דחוף!

התיישב אצלי וירוס ! מותקנת ומעודכנת אצלי תוכנת אנטיוירוס בשם: pc-cillin 2000 (קיבלתי אותה עם המחשב והוינדווס). התוכנה זיהתה את הוירוס בדוא"ל והודיעה לי שאינה יכולה לנקות. מיד זרקתי את המייל, שהתקבל כמובן מיעד לא מוכר. אבל איכשהו הוירוס מסוג תולעת התיישב לי במחשב. שם הוירוס : worm_badtrans.b אני אנסה לצרף כאן את היומן (log) של תוכנת האנטיוירוס. שאלותיי הן: 1. האם התוכנה הזאת מוכרת למישהו מכם כתוכנה יעילה נגד וירוסים (יחסית לנורטון למשל). 2. שלחתי לחברה הודעה, אבל אינני יודעת אם היא עברה (לא ראיתי אותה בתיבת דואר יוצא), ניסיתי להיכנס ולעדכן שוב את התוכנה, וקיבלתי הודעה של חוסר יכולת של השרת להתחבר. למישהוא יש מושג מה אני צריכה לעשות? ואיך מתפטרים מהוירוס/ים (יתכן שיש לי כמה, או וירוס אחד שיושב בכמה קבצים). בתודה מראש, ב.ב.
(על סף יאוש)

betya

New member
נדמה לי שהקובץ לא עבר, אז

העתקתי אותו: Detected Virus List Time,Infected File Name,Virus Name,Action on Virus,User Name,Scan Type 21:26:22,C:\PROGRAM FILES\TREND PC-CILLIN 2000\QUARANTINE\4334.TMP,WORM_BADTRANS.B,Unable to clean,-,Real-time Scan 20:20:51,C:\WINDOWS\LOCAL SETTINGS\TEMPORARY INTERNET FILES\CONTENT.IE5\0BSVGJEH\README.MP3.SCR,WORM_BADTRANS.B,Unable to clean. Infected file was quarantined.,-,Real-time Scan 20:19:58,Re:,WORM_BADTRANS.B,Clean failed. The file was passed.,"יעל" <[email protected]>,Real-time Mail Scan ושוב תודה, ב.ב.

uzi2

Active member
כמה דברים

PC-Cillin שרבות השמצתי אותם בעבר, דווקא השתפרו. יש לי בין השאר גם אותה, והיא כבר לא רעה כמו שהיא היתה בעבר. קשה לי להשוות אותה לנורטון, אבל בסך הכל, זה סביר. לא הייתי קונה נורטון בנוסף לזה (אבל אולי הייתי מתקין עוד אנטיוירוס מהחינמיים לשם קבלת דעה נוספת מתוכנה נוספת. אם תרצי אינפורמציה נוספת אז תשאלי). חשוב לעדכן בתוכנה לא רק את קבצי הוירוסים באנטיוירוס, אלא גם את מנוע הסריקה. האם מנוע הסריקה אצלך הוא: 5.630 ? אם לא, אז תעדכני. קובץ נתוני הוירוסים צריך להיות 195 (ומשתנה בקצב מהיר). (תוכלי לראות את האינפורמציה דרך ה- Help/About). שנית נראה שהתוכנה חסמה את הוירוס הזה. תריצי את התוכנה (לא את ה- realtime שלה, אלא את ה- On-Demand כלומר את ה- Manual scan). תמחקי את המכתב הנגוע. הכתובת של החברה שלך שנדבקה בוירוס היא כמו בכתובת של השולח של המכתב אבל ללא הקו התחתון. חשוב להסביר לה שהיא נדבקה בוירוס (ושבעקבות זה הוירוס השתמש בחשבון שלה כדי לשלוח את עצמו אליך). והערה כללית לגבי קבצים מצורפים... לוקח זמן עד שהם באמת מופיעים בשרת.

למעלה