עזרה מקולגות

עזרה מקולגות

אחד הדברים שהכי משפיעים על מקום העבודה לדעתי, זה שיתוף הפעולה בין האנשים שעובדים. יצא לי לעבוד במקומות שונים בהם לא כולם עזרו אחד לשני והיו עובדים שחשבו רק על הלקוחות שלהם, על הטיפים שלהם, על הבונוסים שלהם, ולא חשבו על זה שמדובר בלקוחות של מקום העבודה וגם אם אלו טיפים ובונוסים של מישהו אחר, להיות נחמד ולהושיט כתף זה לא כואב. איך זה אצלכם? הקולגות יעזרו לכם, יחפו ויסייעו במקרה הצורך גם אם "לא יצא להם כלום" או שכל אחד שקוע ב"שולחן העבודה" שלו?

Mi Sh Mi Sh

New member
מאז שעברתי למוקד אחר,

יותר פשוט לי, לא יושבים יותר בקיוביקס וזה לא כל אחד לעצמו. אנחנו יושבים כמה חבר'ה על שולחן ארוך אחד, כל אחד עם המחשב שלו אבל שואלים המון ומתייעצים הרבה. לא תמיד אחמשי"ם זמינים ויותר קל לשאול מישהו שייתן לנו זווית ראיה שונה. אני עונה בכיף וגם שואלת ברצון, האווירה חמה וידידותית יותר מאשר במוקד הקודם, יש אינטימיות ואנחנו מחצית מהמוקד הקודם. כיף כיף

shaiush4

New member
אצלנו תמיד עוזרים...

בדרך כלל אין ממש מה לעזור, אבל בקטע של בונוסים וכאלה, ממש מפרגנים. יש בנתב"ג שלוש חנויות שלנו, כשבשתי חנויות יש רק עובד אחד בכל אחת. כשצריך לצאת להפסקה מישהו מהחנות הגדולה מגיע להחליף את מי שנמצא בשתי החנויות הקטנות יותר. כבר יצא לי שהייתי בחנות קטנה, ומישהי באה להחליף אותי ומכרה שלושה מוצרים שאנחנו מקבלים עליהם בונוסים. אמרתי לה שתרשום אותם אצלה, אבל היא סירבה ואמרה לי שאני ארשום את זה על שמי. וגם להיפך - היום אני הלכתי להחליף מישהי מהחנות הקטנה ומכרתי משהו שיש עליו בונוס - וכמובן רשמתי לה את זה. גם אם מישהי עובדת בקופה בחנות הגדולה, אני אנסה תמיד לעזור לה למכור עוד משהו שיתן לה בונוס. אפילו כשיש בונוסים גדולים יותר שאנחנו "גונבים" אחד מהשני, הכל נעשה בפירגון מלא.

haych

New member
משתנה...

בקטע מקצועי-לא נראה לי שיש מישהו שיסרב לענות על שאלות. אבל כשזה נוגע ללהזיז את עצמך... זה כבר מתחלק. יש את האנשים שילשינו עליך, ינדבו אותך "אה, אתה צריך שמישהו ילך לעשות X? אני צריכה ללכת, אבל יש את רן פה!", יאחרו לעמדות, יתחמקו מעבודה, יראו אותך קורס ולא יושיטו יד... ויש את אלה שיתנדבו לכל דבר, יראו שלמישהו קצת קשה ויציעו להחליף אותו, יחפו עליו במקרה שצריך וכו'. בגלל אנשים כאלה טוב לי לבוא לעבודה. פעם אחת הייתי ממש מצוננת, בקושי תפקדתי, ואני לא יוצאת ממשמרות אף פעם כדי לא לדפוק אנשים. אז מישהו חמודה, בלי להגיד לי אפילו שהיא עושה את זה (כי אז הייתי מתנגדת) התקשרה לראש משמרת ואמרה לו שהיא לוקחת לי את העמדה המגעילה (שעה שלמה לסרוק את המסוף בלילה. היה קפוא באותו לילה!) ונותנת לי את העמדה שלה-שלא עושים בה כלום. הלוואי שבכולם היו כמוה!

בוביץ

New member
אצלי מהבחינה הזו המצב הטוב

טוב בתכלס אנחנו רק שניים שעובדים בחדר אחד ככה שברור ששיתוף נוצר וקשה ל היה לעבור את היום אם לא היינו תומכים זה בזה. ובגלל שזה רק שניים- העזרה והשיתוף הוא מאד טוב אצלינו ודואגים אחד לשני ותומכים כשקשה ויש בעיה. וזה מנתבטא בהמון דברים קטנים וגדולים..

tenen

New member
תמיד עוזרים,

בכל תחום אצלנו אפשר להעזר ואנשים נעזרים בקולגות, בהזמנת אוכל אחד מזמין לכמה אנשים, בהזמנת מונית אם שכחתי להזמין אני מתקשר ומישהו מזמין בשבילי, אם נתקעתי עם משמרת לא נוחה אני בטוח שאצליח להחליף אותה ומישהו יעזור, ובבעיה טכנית זה ברור מאיליו שכל קולגה שיש לו את הידע לעזור יעזור בשמחה אם רק אפנה אליו.

AdiGoldman

New member
עוזרים גם עוזרים

אם זה לנקות שולחן כשאתה קצת עסוק מדי, לעזור בלסחוב מנות אם יש הרבה או אם שוב, אתה קצת לא פנוי. אנחנו תמיד עוזרות אחת לשניה ויש כמה קצת פחות סימפטיות שבלי קשר קצת תפסו תחת והם לא מסכימות שינקו להם דברים והם גם לא עוזרות לאחרים בנקיון אבל זה רק 2 ככה...

אצלינו...

אפשר להגיד שעוזרים. בעקרון אנחנו מוקד טלפוני אז אם נגיד תקעו למישהו משמרת בעייתית והוא מבקש להחליף עם מישהו אחר אז בדר"כ אנשים מסכימים אם הם יכולים - כי באמת, למה לא לעזור? גם אם מישהו לא יודע משהו והלקוח ממתין לתשובה, תמיד אפשר לשאול את זה שלידך ואם אנשים יודעים הם בכיף יענו. בקיצור, האוירה סבבה דווקא... בתקוה שימשיך ככה.

SimplyMe1

New member
מוזר לי לקרוא להן קולגות,

הן פשוט חברות שלי וזהו. פגשתי אותן ביום הראשון שהתחלתי לעבוד,והן לא שותפות לעבודה אלא חברות,ומתוקף זה גם עוזרות לי כאשר אני צריכה עזרה. המטרה של כולנו בחנות היא להחזיר לקוח לרכישה נוספת של המוצרים שלנו ו\או לחזור לשבת בבית הקפה שלנו,לכן אם אני משרתת ומסבירה ללקוח מסוים משהו,ומגיע עוד לקוח שפונה אליי(נניח כשאני מחכה לתגובה מצד הלקוח הראשון או משהו כזה..עד שהוא חושב לוקח זמן;)),אז הוא שואל אותי,ואני אומרת שעוד שנייה יעזרו לו,כי אני עצמי לא יכולה גם לעשות חשבון למישהו וגם להתחיל להסביר בתצוגה על מה שיש בחנות,ולעזוב באמצע את הלקוח הראשון.פה הבנות האחרות עוזרות לי. אם הן לא שמות לב שמישהו נכנס,או שהן עוסקות בדבר שיכול להידחות מעט(כמו סידור פינת מלצריות למשל),אז הן יתפנו לעזור ללקוח שמלכתחילה פנה אליי. אני מניחה שבמקום שהשכר עובד גם על בונוסים,העזרה ההדדית אינה הדבר שעומד בפני האנשים שעובדים איתך. הם יעשו הכול כדי לזכות בעוד לקוח פוטנציאלי בשביל לקבל את הבונוס,לשם דוגמא,וגם את תקרסי תחת העומס לא יעזרו לך. אני שונאת כאלו. לגבי גיבוי..כפי שכתבתי בסופ"ש,היה מקרה שבוע שעבר שאמרתי ללקוח מחיר מסוים של מוצר שהתייקר בX שקלים,לא עידכנו אותי בנוגע לזה,ואני חטפתי הערות לא נעימות מצד הלקוח. העובדת השנייה(לא בגילי,לא אחמ"שית,אבל יותר "בכירה" ממני מסתבר),אמרה שלא אתווכח איתו ושהיא תחייב אותו בסכום הראשונים שנאמר לו. לא גיבתה אותי ואף הסתכלה עליי במבט מאשים,ושאם היתה יכולה היתה מפטרת אותי.. אחרי זה כמובן אמרתי לה שלא עודכנתי ושאני לא זו שטעתה פה..הכול סתימת פיות וכסת"ח.העיקר הלקוח כמעט הרג אותי. אם הייתי מתפטרת\מפוטרת אחרי המקרה הזה,הייתי אומרת לה את מה שאני חושבת עליה..שונאת כאלו אנשים..רק בשביל עוד לקוח הם יוציאו את הקולגה שלהם מסריח מכול הצדדים.

ד י י ז י

New member
יש ויש...

המקום אצלנו קטן, אז יש אוירה משפחתית. וכן, יש פרגון ועזרה, ומחליפים משמרות כשצריך, והולכים אחד לקראת השני. אם למשל, מלצר שירת שולחן שישב על סכום רציני יחסית, מעל 200 ש"ח, אבל נגמרה לו המשמרת לפני שהם הגיעו לחשבון - רוב המלצרים ישמרו את הטיפ של המלצר הקודם בצד, בשבילו, ולא יקחו לעצמם, למרות שבתכלס הם יכולים, וכולם עובדים על טיפים, אז זה דיי מפתה...

SimplyMe1

New member
נתת נקודה מעניינת..לא חשבתי על זה

בעניין של הטיפים.. כשאת באה כחדשה למקום שהמלצרים בו מקבלים רק טיפים,קשה להתחיל לסמוך על הקולגות שישמרו לך על הטיפ כאשר את צריכה ללכת הביתה..נראה לי שבכול משמרת זה ככה,שצריך לסיים,והשולחנות שלך עדיין לא שילמו חשבון,ואת לא מקבלת טיפ..איזה באסה זה.

דווקא מנסיוני זה לא קורה

בכל המקומות שמלצרתי בהם שמרו תמיד את הטיפים למלצר שהלך לפני שולחן שלו, ובדרך כלל זה היה גם במקרים שהמלצר שירת אותם "עד המנה הראשונה" והמלצר שהחליף אותו שירת את השאר, בקטע הזה תמיד אנשים היו לארג'ים, אולי כי הם ידעו שהיום זה את מחר זה הם. במלצרות באמת הקולגות עזרו אחד לשני למעט מקרים בודדים של אנשים סוציומאטים שהיה אכפת להם רק מהטיפים שלהם. באחת המסעדות שעבדתי בהן עשו משהו מאוד לא חכם, ומינו מלצרים לאחמ"שים ככה שהם מלצרו במשמרת שהוגדרו כאחמ"ש, ודאגו קודם כל לשולחנות שלהם, ככה שאם הייתה בעיה לאחד המלצרים הם לא עזרו כדי לא לסכן את הטיפ שלהם. זה פגע גם בלקוחות וגם במלצרים האחרים.

SimplyMe1

New member
מה שתיארת בחלק הראשון,

אם מלצר יוסי(לשם דוגמא)שירת 4 שולחנות נניח עד המנה הראשונה\אמצעית,ואז הגיעה השעה ללכת הביתה,סוף משמרת,וברוך החליף אותו בשולחנות..למי יילך הטיפ בשולחנות שעדיין לא "נסגרו"? את אומרת שבמקרים של סוף משמרת היא היתה ממש קרובה לתשלום חשבון,ואז הטיפים הושארו למלצרים הראשונים ששירתו את אותם שולחנות? אני לא באמת אוכל לסמוך על *כול* המלצרים שיחליפו אותי במשמרת,שהטיפ שלי יגיע אליי בחלקו או בשלמותו. הרי אם משאירים 50 ש"ח טיפ(אהיה לארג'ית)על הזמנה אחת,את באמת בוטחת בכול אחד ואחת שיחליפו אותך בזה שיותירו לך את הטיפים בצד? כול עניין המלצרות ב"שחור" לא הכי ברור לי,למרות שהרבה חברות וידידים שלו עובדים\עבדו,ובכ"ז כולם טענו שמסיימים משמרת עם 30 ש"ח(בממוצע)לשעה..זה יוצא יותר ממה שאני מקבלת במשכורת המסודרת שלי כביכול.

AdiGoldman

New member
אצלנו זה בסדר

החלוקה לשולחנות אצלנו מסודרת ונגיד שמישהי הולכת הביתה ונשארו לה שולחנות שעדיין לא שילמו, היא מעבירה את האחריות לשולחן הזה למלצרית שבאה אחריה והיא שמה את הטיפ שהיא קיבלה בקופסא קטנה שיש לנו, למלצרית שלקחה את השולחן במקור. אין לנו דבר כזה שלוקחים את הכסף לעצמנו למרות שזה הטיפ של מישהו אחר.

SimplyMe1

New member
אז לכול אחד יש קופסא משלו?

כאשר מילצרתי בעבר בקייטרינג,עבודה זמנית לגמרי לפני צבא,עבדתי רק על טיפים והיה אחלה..אפאחד לא הלך לפני סוף האירוע,והטיפים התקבלו אצל כול אחד מהעובדים חוץ מהכסף שקיבלנו מהבוס.זה הסתדר. אבל מסתבר שבמלצרות כמו במלצרות אין ממש חוקים,במיוחד אם עובדים בשחור,ולכן מה שיש זה רק לסמוך על אלו שעובדים איתך.

AdiGoldman

New member
זה קופסאות קטנות

למילוי רטבים לטייק אווי. כאשר יש מצב שאת סוגרת שולחן למישהי אחרת אז את פשוט שמה את הטיפים שלה בכזאת קופסא, שמה פתק שאת כותבת שזה מ... ל... וזהו.

SimplyMe1

New member
הבנתי..אם משאירים שטרות

זה לא ייסגר

זה בדיוק מה שהתכוונתי

ואם את לא יכולה לסמוך על הקולגות שלך שישמרו לך את הטיפים זה די עצוב. כאמור, בכל מסעדה שמלצרתי בה זה היה ככה וזה נבע לא רק מזה שכולם היו חברים ודאגו אחד לשני, אלא גם מזה שאנשים ידעו שהיום זו את ומחר זה הם. לגבי הסכום שעושים בשעה, לי יצא לעתים קרובות לעשות אפילו יותר מ-30 לשעה, הכל תלוי איפה עובדים ומה תנועת הלקוחות. יש מסעדות שכל שולחן יוצא עם נזק של קרוב ל-1000 ככה שהטיפ הוא 100 ויותר.

SimplyMe1

New member
אין אצלנו טיפים,אני מקבלת משכורת

הם אומנם שמים כוס טיפים,אבל מאז ששמו על השולחנות כרטיסי "שירות עצמי" הטיפים בשולחן ובכוס התמעטו.אני לא בונה על טיפים. וזה לא עצוב,אפשר לסמוך על חברות,אבל על בוסים או אחמ"שים שדואגים רק לתחת של עצמם ממש אי אפשר לסמוך. אולי במקרה שלך את יכולה לומר שהחבר'ה שעבדת איתם היו אחלה,אבל לא בכול מקום זה ככה.האנשים אצלנו סבבה ברובם,אבל יש מקומות שלא. אצלי אני סומכת על חברות שלי לעבודה,אני לא מגדירה אותן קולגות בכלל,אבל על הבוסית שלי אף אחד לא סומך חוץ מהאחמ"ש שהוא קרוב אליה ומקבל מה שהוא רוצה לא מעט בעזרת ליקוקים(וזה שהוא בסדר איתי זה משהו אחר).

בוסים זו בעיה

הייתה לי בוסית בהמה שכל הזמן הזכירה לנו כמה מקסימה היא בגלל שהיא לא לוקחת לנו את הטיפים. בגדול היא באמת הייתה בהמה, אבל בקטע הזה היא הייתה בסדר כי רק נבחה ולא לקחה את הטיפים אף פעם כולל במקרים שהושארו טיפים למלצרים אחרים במעטפות (מקביל לקופסאות שסיפרו עליהן), והיא הייתה אפילו דואגת שהמלצרים יקבלו את זה במקרה ששכחו. במקום אחר שעבדתי בו קרה לי פעם קטע לא נעים עם הטיפים, סיפרתי עליו בסילבסטר ואני אספר שוב: תמיד שמתי את הטיפים בתוך שקית ורודה אותה שמרתי בסינר שלי, ואחרי המשמרת של הסילבסטר היא נפלה לי במסעדה כשלא שמתי
. גיליתי את זה כשהגעתי הבייתה וכשבאתי למחרת למשמרת נאמר לי מייד שאחת העובדות מצאה את השקית, זיהתה שזה שלי ואמרה שתביא לי אותה, אבל הבוס ישר שמע "שקית עם כסף" ודרש לראות אותה, אפילו שעוד עובדים העידו שהם מזהים את השקית שלי. הוא ספר את הכסף, אמר שהוא לא מאמין שהרווחתי כל כך הרבה טיפים ושהוא רוצה לדבר איתי לפני שהוא מביא לי את הכסף "שלא בטוח שהוא שלי". אחרי שנתתי לו תיאור של השקית + הסכום המדוייק של הטיפים והסברתי לו איך זה התחלק בין השולחנות, הוא הביא לי את השקית עם כל הכסף, תוך שהוא אומר שזה מדהים שעשיתי כל כך הרבה. מעניין מה היה קורה אם הוא לא היה מוכן לתת לי את השקית...

למעלה