[עזרה} מספר בעיות

בבא1

New member
התכוונתי למהירות הקול..

אבל תחשבו שהוא יותר מהיר מהקולות שהוא שומע אז איך הוא ישמע אותם שוב??הוא לא חוזר לאותו מקום!!!הוא פשוט רץ!

the YOOK

New member
אבל אותם קולות עברו אותו כבר פעם

והמשיכו במהירות קבועה- מהירות הקול (בלי להתייחס לכך שהם נחשלים עם ריבוע המרחק). לכן, אם הוא יגיע בשלב מסויים למהירות גבוהה יותר ממהירות הקול, הוא יעקוף את הגלים (שנעים במהירות הקול עדיין) ושוב ישמע את אותם קולות ששמע כבר, ולכן יגביר שוב את מהירותו. מובן?

Ferma

New member
../images/Emo127.gifנכון מאוד. אבל...

בשלב מסויים הוא כבר יעבור את כל הגלים שהוא שמע, ולכן בשלב כלשהו הוא יפסיק להאיץ, נכון? אז אתה בעצם אומר שהוא יפסיק להאיץ. אם הוא מאיץ באופן קבוע, יש סיכוי שהוא יפסיק להאיץ אחרי שהוא יעבור את מהירות הקול; מצד שני אם הוא מאיץ בקצב גדול הוא לא יפסיק להאיץ עד אחרי שהוא יעקוף מספר מסויים של גלי קול שהוא הפיק לפני שעבר את מהירות הקול. אני צודק? עדיין נראה לי שהתשובה המצופה היא כשהוא יפגע ברכבת. את זה אני אומר ע"ס הרמה של שאר החידות
תודה על ההסבר!
,

Ferma

New member
בחידה 3 אני משער שצריך להיות "רבע"

בכל אופן הוא הלך לישון אחרי שעבר 7/10 (או 70%) מהדרך. כשהוא קם הוא גילה שנשאר לו עוד רבע מהדרך שעבר בזמן שישן. נסמן את הדרך שעבר בזמן שישן כ-x, ידוע כי נשאר לו x/4 (שזה 1/4 x) וידוע שיש בסה"כ 100% או 1 דרך. מכאן נקבל את המשוואה:
5x/4+7/10=1​
או
5x/4=3/10​
כלומר
x=12/50​
או
x=24/100​
במילים אחרות x הוא 24%. 24+70=94 כלומר הוא עבר כבר 94% מהדרך אחרי שהתעורר ונשארו לו עוד 6% (שהם אכן רבע מ-24) מהדרך. למען האמת, ללכת לישון אחרי 70% מהדרך זה די טיפשי, מסקנה מהשאלה, אל תרדם בזמן הנהיגה

Ferma

New member
הדולפין ימחץ../images/Emo3.gif מה יש../images/Emo35.gif יש לו

נטיות אובדניות... בכל אופן מכיוון שהמרחק בינהם 20 ק"מ ומכיוון שאחרי שעה אונייה א' תעבור 12 ק"מ ומכיוון שאחרי שעה אונייה ב' תעבור 8 ק"מ ומכיוון ש 8+12=20 הרי שהאוניות תתנגשנה כעבור 1 שעות. ב-1 שעות הדולפין עושה 1 ק"מ וזהו בדיוק המרחק שהוא יעבור... זה מזכיר לי את הבדיחה על הזבוב ועל רוכבי האופניים או "למה כל המתמטיקאים והפסיקאיים מתעסקים בשטויות" כאילו שלא ידענו

77עקרב

New member
הדולפין לא ימחץ - הוא ידרס ../images/Emo70.gif

אם הדולפין נע במהירות של 1 קמש, אזי הוא שוחה הרבה יותר לאט מהאוניות ולכן אם הוא לא התחיל ממרחק 1 ק"מ מנקודת המפגש ונע לעברה, הוא ידרס ע"י אחת הסירות. החידה רלוונטית רק אם מהירותו גדולה מ-12 קמש

Ferma

New member
אתה יודע מה../images/Emo35.gif אני אתן לך גם את 5.

התשובה היא 119. הראיתי לך פתרון מפורט של כל הקודמים, תגיע לזה לבד. רמז: תחשוב כמה זמן לוקח לו להגיע מתחנה A לתחנה B ואז תחשוב על כמה אוטובוסים עוד לא הגיעו לשם... חברי הפורום מוזמנים לתקן אותי אם התשובה הסופית אינה נכונה

גנגסטר2

New member
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!

פשש יפה פתרת הכול!!! לא האיתי מצליח אפילו אחד חחח!!! והתשובה נראת לי או 118 או 119!!! חחח תודה רבה אתה צודק,וגם תודה לך Gaius Octavius שעזרת לי לפתור!!!

גנגסטר2

New member
עוד טיפה עזרה בבקשה!!!

השאלה האחרונה תודה רבה לכל העוזרים בחידות הקודמות ממש תודה רבה!!! 6.ניר מראה לאורן 4 קופסאוות,שכל אחת מכילה 4 כדורי שוקולד,ואומר לו: ב-3 קופסאות הכדורים בשבקל 10 ג' כל אחד,ובאחת מהן כדורים במשקל 9 ג' כל אחד. אם אצה יכול בשקילה אחת לזהות היכן הכדורים "הקלים: יותר, אתה מקבל את כל הקופסאות מתנה. האם יכול אורן לזכות בשוקולד??? תודה רבע על העזרה!!!!!!!!!!

Ferma

New member
מהו המשקל?

זה חשוב לשאלה, האם זה מאזניים? האם זה משקל דיגטלי או רגיל? האם זה מאזניים משולשות? מה המשקל?

ככה

לוקחים מכל קופסה כמות אחרת של כדורי שוקולד. מהקופסה הראשונה 1, מהשניה 2, מהשלישית 3, מהרביעית 4. שוקלים, ולפי התוצאה אפשר לדעת כמה כדורי שוקולד שקלו 9 גרם.

בוא ניקח דוגמות

נגיד שבקופסה השניה יש את הכדורים הקלים, אז המשקל הסופי יהיה
1*10+2*9+3*10+4*10=98​
אם המשקל הוא 99, אז זה אומר שזה בעצם
1*9+2*10+3*10+4*10​
כלומר, בקופסה הראשונה יש את הכדורים הקלים.

גנגסטר2

New member
אחי זה לא ככה!!

יש 4 קופסאות שאחד מתוכם יש כדואים במשקל של 9 איך אפשר לזהות מי הם ה-9???

שאלה מספר 6

תמספר את הקופסאות: 1,2,3,4 מקופסא מספר 1 תיקח כדור שוקולד 1 מ2 תיקח שני כדורים... סך הכל תהיה לך שקילה של 10 כדורים. בכמה גרמים שיהיה פחות מ100 תדע כמה כדורי שוקולד ששקלו 9 גרם היו במה ששקלת. יענו עם יצא 98 גרם אזי ששקלת 2 כדורי שוקולד של 9 גרם. ומכיוון מכל קופסא לקחנו את כדורי שוקולד כמספר הקופסא ניתן לדעת שהכדורים נילקחו מקופסא 2. כמובן שזה בתנאי שיש לך משקל דיגיטלי

סנדרין

New member
5 ../images/Emo62.gif

יקח לאוטובוס שעה לעבור את הדרך, ובשעה הזאת יצאו 60 אוטובוסים בכיוון הנגדי. הוא בהכרח יפגש כל אחד מהם (מי המסלולים מצטלבים), ולכן התשובה היא 60. :)

למעלה