[עזרה} מספר בעיות

גנגסטר2

New member
[עזרה} מספר בעיות

אין לי תתשובות להם עם תוכלו לעזור לי להגיע לתשובה כי זה להגשה. 1.פנתר רץ על השלבים של מסילת רכבת. בכל פעם, שהוא שומע את רגליו פוגעות במסילה הוא מגביר את מהירותו. האם יפסיק אי פעם להאיץ? 2.עמרם החכם אומר לתם: אני יכול להוכיח לך ש:3=2. איך? שואל תם במבט הערצה. הנה יש לי שוויון: 2a+9=3a+6 ממנו אני מקבל: 2a-6=3a-9 ואחרי פירוק לגורמים: (a-3)2= 3(a-3) כעת אצמצם ב- a-3 ואקבל:3=2. האם היתה הצדקה למבט ההערצה של תם? 3.אדם נוסע ברכבת. אחרי שעבר 70% מהדרך הלך לישון. כשהתעורר, התברר לו שנשאר לו עוד רבה מהדרך שעבר בזמן שישן. כמה אחוזים מהדרך נותרו לו? 4.שתי אניות שטות זו לקראצ זו משתי נקודות, שהמרחק ביניהן הוא 20 ק"מ. אחת במהירות של 12 קמ"ש והשניה במהירות של 8 קמ"ש. דולפין שמהירוצו הממוצעת 1 קמ"ש,שוחה מאניה אחת לשניה-הלוך ושוב. איזו דרך יעבור הדולפין, עד שהאניות נפגשות? חידה אחרונה: 5.החל משעה 7:00 יוצא כל דקה אוטובוס מתחנה A לכיוון תחנה B הנמצאת במרחק 60 ק"מ מתחנה A. מהירות האוטובוסים 60 קמ"ש. בשעה 8:00 יוצא אוטובוס מ-B ל-A, אף הוא במהירות 60 קמ"ש. כמה אוטובוסים הוא פוגש עד הגיעו ל-A. סליחה שרשמתי הרבה חידות!!! תודה לכל מי שיעזור לי לפתור את זה!!!!

Gaius Octavius

New member
תשובות לחלק:

1. הוא יפסיק להאיץ כשהוא יעבור את מהירות הקול, כלומר, כשהוא כבר לא יוכל לשמוע את זה יותר. 2. לא, כי במשוואה הנתונה a=3, ולכן עמרם בעצם חילק באפס, דבר שהינו אסור במתימטיקה, מאותה הסיבה שבגלל זה יש חורים כאלה.

גנגסטר2

New member
יפה אחי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

אחי לא הבנתי את 2. תוכל להסביר שוב בבקשה!!! ותודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ferma

New member
זה דווקא די פשוט

המשוואה הנתונה: 3a-9=2a-6 נכונה רק עבור a=3 (הצב וראה!) אך אם a=3 אז a-3=0 (שכן 3-3=0) אך אסור לחלק ב-0, ולכן השלב הלפני אחרון שבו הנ"ל חילק ב a-3 הוא "לא חוקי" (כמו שתלמידים רבים אוהבים לקרוא לזה
) ועל-כן הסר חשש מלבך, 2!=3

Ferma

New member
תשובה "ישראלית" יותר ל-1:

הוא יפסיק להאיץ כשהוא יפגע ברכבת (סביר להניח שזה יקרה לפני שהוא יעבור את מהירות הקול
)

the YOOK

New member
טעות ב- 1...

זה תלוי בכמה הוא מגביר את מהירותו. למשל אם הוא מכפיל את מהירותו, אז הוא יגיע בשלב מסויים למהירות שהיא חזקה של 2 שגדולה ממהירות הקול, ואז ישיג את כל הקולות שכבר שמע פעם אחת (מכיוון שהוא יותר מהר מהם) ושוב יכפיל את מהירותו בכל פעם, עד שיעבור את הקול הראשון ששמע.

בבא1

New member
זה לא העיקרון

בשביל דברים כאלה יש אנשים שאומרים שזה בכלל עכבר שרץ במערה אין סופית עם פעמון על הצוואר...

the YOOK

New member
לא הבנתי מה הקשר...

אני רק ציינתי שאם הוא לא מגביר את מהירותו בכל פעם בצורה שהוא יגיע בדיוק למהירות הקול, הוא לא יעצור שם וימשיך להאיץ את מהירותו עד שיעבור את כל הפעמים שכבר שמע.

the YOOK

New member
אוף... תפוז!! ככה:

הפתרון שלי מתייחס למסילה ישרה אינסופית (ובשום אופן לא מעגלית). תקרא שוב בעיון את מה שכתבתי.

בבא1

New member
וואלה צודק...

טעיתי אבל תחשוב על זה שהוא לא יכול להגביר את מאירותו אחרי מהירות הקול!

בבא1

New member
כן אבל אתה טועה

כי מה שאתה טוען ישרה רק במקרה ש מהירות האור תוכפל בעצמה זתומרת אם מהירות האור תהיה=X אז יצא X² אבל בגלל שבוא לא יכול להגביר עוד מהירות כי הוא לא שומע יותר את הצליל אז הוא לא יגיע למצב כזה..

the YOOK

New member
מה?

מה הקשר למהירות האור? תוכפל בעצמה? לא הבנתי מה ניסית להגיד. אני בסך הכל אמרתי שכאשר הוא יעקוף (אפילו במעט) את מהירות הקול, הוא ישיג את הקולות הקודמים ששמע (שמתקדמים במהירות הקול, שזה פחות ממהירותו), ולכן יגביר את מהירותו שוב.

גנגסטר2

New member
לא צריך לריב!!!

השאלה זה עם הוא יפסיק לאיץ יענו שהוא פוגע במסילה אז הוא מאיץ אז יענו שהוא יעבור את מהירות הכול הוא לא יאיץ זה הפתרון!!

the YOOK

New member
אתה טועה.

כמו שאמרתי זה תלוי באיזו מידה הוא מגביר את מהירותו בכל פעם. אם הוא מגביר את מהירותו כך שהוא לא מגיע במדויק למהירות הקול, הוא יעבור אותה וימשיך להגביר את מהירותו.

גנגסטר2

New member
לא נכון!

השלאה אי מתי הוא יפסיק להאיץ??? הוא יפסיק להאיץ שהוא יגיע למיהרות הקול או יעבור אותה כי אז הוא לא ישמע רעשים!!!!!!

the YOOK

New member
שוב,

תקרא מה שכתבתי קודם ותנסה להבין. ברגע שהפנתר עקף את מהירות הקול, הוא רץ יותר מהר מהקולות ששמע קודם וכבר עברו אותו, ולכן יעקוף אותם וישמע אותם שוב, ויגביר את מהירותו. הבנת?

למעלה