עזרה ממומחי הפורום

RoNes

New member
עזרה ממומחי הפורום

המרחק הוא 15 ק"מ פעמיים ביום בין עירוני + קצת בפקקים האופציות הן: פנתאון 150 סמ"ק (2 פעימות) שנת 2001 שעבר 21000 ק"מ(אזעקה+ארגז)במצב חביב למראה, מולו ובאותו מחיר פורסייט 250 סמ"ק שנת 98 שעשה 21000 ק"מ שנראה מעט עייף. מה הייתם מעדיפים ולמה ?

fazer

New member
אני אומנם לא "מומחי הפורום"...

אבל מבין השניים הייתי קונה את השמור יותר. 15 ק"מ בין עירוני ביום זו בדיחה, ושניהם יהיו טובים לזה, אולם יתרון השנים של הפנתאון מתמטא לא רק במצב המנוע ובקילומטרז', אלא במצב מכלולים אחרים (מתלים, בלמים וכו'), מה גם שאתה הפנתאון אתה מקבל עם אזעקה וארגז, וזה עוד יתרון לטובתו. אופציה נוספת שאני הייתי שוקל היתה לקנות B&W 250 חדש (משהו בסביבות 21,000 כמדומני), ולשלם את ההפרש בתשלומים. כך אתה מקבל קטנוע חדש, במחיר לא רחוק מהמחיר שהקצבת לעניין, וקטנוע שיעשה את הדרך הבינעירונית בצורה טובה בדיוק כמו השניים האחרים, ויחתוך את הפקקים (לדעתי, לדעתי...) בצורה טובה יותר מהם, כיון שהם גדולים ומגושמים מה B&W. Fazer

yoska

New member
תלך על ה....

פנתאון 150 כי הוא יעשה לך את העבודה בקלות .יותר נוח ומרווח.ולך תדע אולי הCH250 שימש למשלוחים חוץ מזה הוא מכוער.דרך צלחה.

fazer

New member
פורסייט זה לא CH250....

יש הבדלים "קלים" ביניהם. Fazer

RoNes

New member
תודה על תגובתכם המהירה...

fazer מהכרות וירטואלית אתה כן מומחה.... הענין שיש כאן שדרוג של כלי קיים והבחירה היא רק בין שני הכלים הנ"ל

C O L T

New member
אני הייתי הולך על הנפח הגדול יותר

כמובן אם כל הבעיות שלו קוסמטיות בלבד.

למה ללכת על הנפח היותר גדול?

מקריאה בלבד הבנתי שהפנתאון עם ה150 סמ"ק (דו"פ) עומד יפה מול קטנועי ה250 סמ"ק ואולי אף מציג ביצועי מנוע טובים יותר. בנוסף,נדמה לי שיש לו מרווח טיפולים מאד גדול,הרבה יותר גדול משל קטנועי ה250. מה היתרון של הפורסייט על הפנתאון?

C O L T

New member
לא פשוט

לנמק. פנתיאון הוא קטנוע לא רע בכלל, אבל לא רבים נמכרו, גם בגלל המחיר הגבוה וגם בגלל המנוע המתקדם, ה"נסיוני" בעיניי רוב הציבור של רוכשי הקטנועים. הונדה לא היו מוציאים משהו לשוק אילו לא היו בטוחים שזה טוב, אבל עדיין - לא ממש קופצים הקונים על הקטנועים האלה, כך נראה לי. הפורסייט הוא קונבנציונלי בהרבה, וכוחו ללא ספק גדול יותר. ה"בעיה" היחידה איתו זה המחיר הגבוה, ומנוע גדול יותר לרוב יהיה עמיד יותר לאורך זמן ולמהירויות הגבוהות. אבל החלטתי הייתה מבוססת בעיקר על רגש, אומרים לך 125 מול 250, באותו המחיר, ואין הבדל ממשי בביטוח ועלויות האחזקה, הלב אומר לך על הגדול. יכולים להיות יתרונות גם לקטן, אולי באמת האחזקה זולה יותר, לא יודע. ואולי השוק שלהם עומד לפני פריחה פתאומית כאשר יעברו תקנות הרישוי החדשות, אולי השנה. שוב, אני גם לא ראיתי את הכלים ולא בדקתי את מצבם, המכאני והחיצוני. אולי העייפות של הפורסייט היא מתאונה? אולי דווקא הפנתיאון נראה טוב כי עבר תיקון ושחזור? אין לדעת, מה שרואים משם לא רואים מכאן.

fazer

New member
בשורה התחתונה לדעתי אנחנו מסכימים..

שמדובר בשני כלים ראויים, וה ISSUE הופך להיות הכלי הספציפי שבו מדובר... גם אני - כמו כבוד הרב - הבנתי (מקריאה) שהפנתאון נותן פייט טוב לקטנועי 250 מרובעי פעימות, ואחרי הכל מדובר כאן על 15 ק"מ ביום, אומנם בינעירוניים, אבל כל אחד משני המתמודדים יאכל אותם בלי מלח. ואם חשקה נפשך דווקא בפורסייט, אולי שווה לחכות מעט ולמצוא פורסייט פחות עייף? Fazer

RoNes

New member
ל COLT ....

הפנתאון הוא 150 סמ"ק ולא 125 ונראה טוב חיצונית. העייפות של הפורסייט היא בפלסטיק בלבד(שריטות,מכות קלות, צבע דהוי משהו...) השדרוג הוא מ נס 125 של הונדה. עכשיו מה דעתכם? ה מ ת ל ב ט....

RoNes

New member
מקפיץ...

כי העניין חשוב לי מאוד, דעת מומחים נוספים תתקבל בברכה.

eyalma

New member
לך על פורסייט

מנסיון הפורסייט עדיף עקב העובדה שהפנתאון בעל מנוע 2 פעימות שבאופן וודאי יחזיק פחות שלא לדבר על השמן שצריך למלא בתדירות די גבוהה. בקיצור הפורסייט עדיף, דרך אגב אתה נעול רק על הונדה?

למעלה