עזרה מחברי הפורום

עזרה מחברי הפורום

האם משהו מחברי הפורום אולי מ"הקהילה הרומנית" יודע אילו שהם פרטים על ביה"ס יהודי ככל הנראה של הסוכנות בבוקרשט שנקרא בשנות הארבעים CULTURA AGRICOLE ברובע COLENTINA בבוקרשט. ביה"ס ככל הנראה חטיבה צעירה ותיכון שמש כמקום הכשרה חקלאית וציונית לעולים לארץ. ידוע לי שאבי היה בביה"ס זה אשמח לכל קצה חוט אפשרי המשיכו במלאכת הקודש הנהדרת המתבצעת באתר זה תמיר חוקר משפחות אורבך (ליטא) סנדלר, כץ (לטביה) הרשקוביץ (פוקשאני, רומניה)

ענתר

New member
ברוך השב

מזמן לא היית אצלנו, לצערי אינני יכולה לעזור. מסקרן אותי מהיכן בליטא משפחתך?

ברוכים הנמצאים

ראשית אני לא כותב הרבה אבל אני עוקב וקורא יום יום ההודעות משפחת אשתי מליטא מפונבז' כלומר צד הסבתא ומצד האם של הסבא - מעיירה אנשישוק או בשמה כיום onuskis הנמצאת על גבול לטביה ליטא בצד הליטאי. ככל שידוע לי על העיירה שמנתה כ 90 משפחות רוב רובן הגרו לדרום אפריקה בתחילת המאה. כיום אני מתמקד בחקר משפחתו של אבי מרומניה פוקשאני תמיר

ענתר

New member
המשפחה מפונבז'

מה שמות המשפחה? על איזה שנים אתה מדבר? משפחת סבתי משדובה, ואם הבנתי נכון זה ליד פונבז'. ואכן רבים מבני שדובה היגרו לדרום אפריקה. אני חוקרת את רומניה, אבל בשבילי זה טרנסלבניה

לגבי שמות המשפחה

מפונבז' משפחת אורבך מדובר בחצי השני של המאה ה 19 . המשפחה הגרה לדרום אפריקה ב 1907 דרך לונדון. אגב אתר דרום אפריקה בגוויש ג'אן מדהים ומקיף ואני בקשר עם מנהל האתר. בכל מקרה אשמח לכל קצה חוט בקשר לשאלתי המקורית

ענתר

New member
תודה תמיר

שלחתי שאלה לחמתי שעלתה מבוקרסט, אולי תדע משהו. אם אתה עונה לשאלה במשך 72 שעות השאלה קופצת מחדש לראשית הפורום, אחרת קורה כמו עכשיו שהאשלה במעמקים. אם היא קופצת עוד אנשים רואים אותה, אולי כאלה שלא ראו אותה ביום ששמת אותה. אני לא הצלחתי כל כך עם אתר דרום אפריקה, אולי בגלל חוסר האנגלית שלי. מאחר והישובים שלנו קרובים בליטא,ופונבז' הייתה העיר הגדולה עבור שדובה, אם תתקל במשפחת גולדברג או שטיין אנא עדכן אותי, אני יודעת שגם משתי המשפחות היגרו לפני מלחמת העולם הראשונה לדרום אפריקה. ענת

למעלה