עזרה- מה קורה בIVF?

טובה89

New member
עזרה- מה קורה בIVF?

היי, אני לפני הזרעה שלישית בקופ"ח על רקע אי פיריון לא מוסבר.
הרופא אמר שאם לא ילך בפעם הזו, הוא ממליץ להתחיל IVF.
אשמח לדעת לקראת מה אני הולכת ואיך זה עובד. אפילו הדברים הטכניים...
תודה :)

אנסה בקיצור

אתחיל מהסוף - הלוואי שהמידע יהיה מיותר

&nbsp
שלב א' - סוג הפרוטוקול
הרופא יחליט על מהלך הטיפול - יש טיפול ארוך ויש טיפול קצר. בפעם הראשונה לגמרי מדובר על הימור. כי הרופא המטפל לא ממש יכול לדעת כיצד הגוף יגיב.
שלב ב' - יאללה...
אם זה טיפול ארוך - מתחילים בדיכוי המערכת ההורמונלית (זריקות או משאף) ואז גירוי השחלות
אם זה קצר - מתחילים בגירוי השחלות (זריקות)
שלב ג' -ברקס
כדי לא להגיע למצב של ביוץ עצמוני החל משלב מסויים בשי סוגי הטיפול ייכנס מדכא ביוץ (זריקות)
שלב ד' - שאיבה
מתבצעת בהרדמה קלילה וכיפית בן הזוג עושה בשלב זה את חלקו

שלב ה - הפרייה (יום למחרת תעודכני כמה ביציות הופרו)
שלב ו - החזרה (3 או 5 ימים אחרי השאיבה)
שבועיים המתנה( כאן יש תמיכה זריקות או כדורים או נרות )
בדיקת בטא - אם חיובית אחלה ואם לא מפסיקים תמיכה
בהצלחה

טובה89

New member
תודה :)

והיכן כל זה מתבצע?הדאיבה וההחזרה, בבי"ח?
האם נשארים אצל הרופא המטפל בקופ"ח תוך כדי, או שיש רופא שם?

haych

New member
עונה

אני רציתי להמשיך עם הרופאה שלי מהקופה, לכן בחרתי להיות מטופלת בבית חולים בו היא עובדת. אם הייתי הולכת לפי מרחק הייתי מטופלת בבית חולים בעיר שלי ועל ידי רופא אחר.
שאיבות והחזרות מתבצעות בבית חולים. אני חושבת שבציבורי את מקבלת הנחיות מהרופא התורן, להבדיל מברפואה הפרטית. אני בציבורי ואת כל ההנחיות אני מקבלת מהרופאה שלי אבל נראה לי שזה לא ככה בכל מקום.
בציבורי מי שעושה שאיבה והחזרה זה הרופא שעובד באותו יום.

טובה89

New member
תודה

הרופא שלי עובד בבי"ח בעיר בה אני גרה.
אני מעדיפה להישאר אצלו. יש איתו תקשורת טובה והוא ממש מבין ומכיל.

haych

New member
מוסיפה לגבי הצד הטכני

לפני ivf תצטרכו לבצע כל מיני בדיקות- איידס, פאפ, שד, דם וזהו נראה לי. הרופא ממלא טופס עם רקע עליך של מה נעשה עד כה ומה עלה מהבדיקות שהיו ובטופס את כותבת באיזה בית חולים את רוצה להיות מטופלת. הוא עובר לאישור ועדה ותוך יומיים מקבלים תשובה.
אחר כך מגיעים לפתוח תיק איפה שבחרת-מקבלים הסברים על התהליך, מביאים את כל הבדיקות ומקבלים פרוטוקול ומכאן זה ממשיך כמו שצילה אמרה.
במידה וחלילה ההחזרה נכשלת ויש מוקפאים, יחזירו אותם בסבבים הבאים על בסיס הורמונלי או טבעי (בהורמונלי מדכאים ביוץ ולוקחים כדורים לעיבוי הרירית. כשהיא עבה מחזירים את העובר. בטבעי מחכים לביוץ ואז מחזירים את העובר).
בהצלחה!

למעלה