עזרה מהבשלניות

מירב 007

New member
עזרה מהבשלניות

אני קוראת את הפורום הנחמד שלכם ורואה את התמונות הריר נוזל. רציתי עזרה במציאת מתכון. בקייץ היינו בתורכיה בקלאב, שם כל בוקר היה עומד טבח מכין מן בצק כזה דק עליו שם גבינת פרמזון , היה עושה מן מאפה ארוך כזה ואח"כ חותך לחתיכות בעובי כמה סנטימטר הבצק היה מלוח כמובן והילדים שלי לא מפסיקים לפנטז שאכין להם כזה. משהו מכיר? משהו יכול לנסות לתת לי מתכון?

effyba

New member
יתכן שזו פוקצ'ה שפוזר עליה פרמזן?

בפרינציפ כל בצק אפוי ועליו פרמזן טעים מאוד.אפילו פיתה רגילה מרוחה בקצת שמן זית ועליה פרמזן אופים כמה דקות עד להמסת הפרמזן וזה מעדן. יש המון מתכוני פוקצ'ה במאמרים של הפורום, והציפוי למעלה נתון לבחירה, פרמזן היא אחת מהאופציות.

pirge

New member
מאפי בורג מלוחים

עוגיות מקלות בורג מבצק גבינה 2 עד 2\1 2 כוסות קמח תופח 4\1 כוס שומשום מלא מעט פפריקה מתוקה 150 גרם מרגרינה רכה 250 גרם גבינה לבנה 5 אחוז חלמון ביצה 75 גרם גבינה מגוררת גלעד או גולן לקישוט: ביצה שומשום \ פרג \קימל \ קצח שמים בקערה את מצרכי הבצק ולשים לבצק חלק. אפשר להוסיף מעט קמח לאחד את הבצק. צרים כדור, עוטפים בניילון ומחזיקים במקרר 7 שעות. מחממים תנור 180 מעלות. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 2\1 ס"מ וברוחב 12 ס"מ. טורפים ביצה ומברישים את הבצק. חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ ובאורך 4 ס"מ. מפזרים שומשום או משהו אחר לפי בחירה, מסובבים את הרצועה כמו בורג. אופים כ-12 דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים בכלי סגור. אין לי את המקור.

pirge

New member
עוגיות קשקבל וזיתים

עוגיות קשקבל וזיתים של תנובה 3 כוסות קמח 2\1 כפית מלח 2\1 כפית פלפל שחור ביצה 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 3\1 כוס שמנת להקצפה 32 אחוז 150 גרם זיתים שחורים מגולענים 300 גרם גבינה קשקבל 3 כפות שמן זית 2 בצלים ביצה להברשה שומשום לזרייה שמים במעבד מזון – קמח,מלח,פלפל, מערבבים קלות. מוסיפים – ביצה, שמנת,חמאה. מערבלים עד לקבלת בצק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים שעה למקרר. חותכים בצלים לפרוסות דקיקות ומטגנים בשמן הזית. מצננים. מגררים קשקבל , מוסיפים זיתים קצוצים גס ואת הבצל המטוגן. מרדדים את הבצק על גבי ניר אפיה לעלה דק ככל האפשר. שוטחים את תערובת הגבינה על חצי מכמות הבצק . מקפלים לשניים (בעזרת נייר האפיה, את החצי הריק על החצי המלא). מעבירים לתבנית. מהדקים בעדינות בעזרת מערוך, חותכים את הבצק למעוינים בגודל 5 על 5 ס"מ. לפני האפיה, מברישים ביצה וזורים שומשום. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה. מצננים ומפרידים את העוגיות.

pirge

New member
סהרונים נוסח פינלנד

סהרונים נוסח פינלנד מתוך מתכוני עמים ב' בצק: חבילה קמח תופח קטנה 350 ג' 200 ג' חמאה או מחמאה 250 ג' גבינה לבנה 9 אחוז מיכל גבינת קוטג' 250 ג' גבינה קשה פיקנטית מגוררת לפיזור על הבצק. ציפוי: ביצה טרופה שבבי שקדים חלוטים וקלופים או שומשום שמים בקערה את חומרי הבצק ולשים לבצק נוח ואחיד. עוטפים בנילון ומקררים שעה במקרר. מחלקים ל-2. כל חלק מרדדים לעיגול בעובי כ-3 מ"מ. מפזרים מהגבינה הקשה על העיגול. חותכים למשולשים ומגלגלים מהצד הרחב לצר מורחים ביצה ומפזרים שקדים או שומשום. מסדרים על ניר אפיה ואופים בחום 175 מעלות עד להשחמה.

למעלה