עזרה מאנשים טובים

giloni

New member
עזרה מאנשים טובים

יש בדעתי לוותר על נשיאת המחשב הנישא הכבד שלי למקומות העבודה שלי ולנסות להעביר, ככל האפשר, יותר מטלות ממנו אל המחשב הביתי והמחשב בעבודה. עם זאת, יש כמה דברים שמן הראוי שבכל זאת ימשיכו לנדוד אתי. אציין אותם בפניכם, ואודה מאד אם תמליצו לי מה עלי לרכוש, בתפר שבין המחיר הזול ביותר לצרכים שאפרט: 1. יכולת העברת נתונים מהמחשבים בעבודה ובבית למכשיר כף היד (קבצי Word, excell שבחלקם הם רב לשוניים!!!) והיכולת לעבוד עליהם בהם בלי הרבה התאמות למסך הקטן. מאד רצוי שהעברית לא תתהפך ושיהיה ניתן להשתמש בגופנים זהים לאלו שאני משתמש בהם במחשב הביתי. 2. Outlook עברי, לסנכרן בקלות עם המחשב בעבודה ובבית (ושוב עם עברית ישרה ולא הפוכה) 3. מצגות Power point שאוכל לשאת על כרטיס ההרחבה ולהציג אותם, קרובים ככל האפשר למקור, בפני הסטודנטים צמאי הדעת שלי, עם מתאם מתאים (ואנא המליצו לי גם על דבר כזה). ד"א, יש לי גם קטעי וידיאו קצרים בפורמט MPGשמשולבים במצגות. האם יש מחשב כף יד שיכול להתמודד עם המטלה הזו? 4.חיבור לאינטרנט לא ממש חשוב לי, אוכל להסתדר בלעדיו כשאני נוסע במכונית מהבית לעבודה, אבל אופציות אחרות כמו MP3 ויכולת וידיאו יתקבלו בברכה. 5. רצוי שהמחשב יהיה נוח לתפעול עבור קשיש כמוני. תודה יקי

ron20

New member
שלום יקי ...

אז ככה, כללית כל פוקט פי סי יעשה היטב את העבודה, סנכרון אוטלוק: מלא ושקוף וורד + אקסל: אין בעיה בקבצים פשוטים (ללא גרפים ומקרואים), יש גרסאות יותר מלאות אך הן לא מובנות במערכת ההפעלה וצריך לרכוש אותן בנפרד (ברוב המקרים הגרסה המובנה מספיקה) MP3 - אין בעיה, מובנה. דפדף בפורום באשר לדגמים שים לב ל: - מחירים - קישוריות אלחוט (BT, WIFI) - אפשרויות הרחבה הבעיה מתחילה ב power point: - לראות את הקבצים בפוקט - אין בעיה - לקרוא את כרטיס ההרחבה של הפוקט במחשב אחר עם מתאם - אין בעיה - בשביל לחבר את הפוקט למקרן נכון להיום צריך יציאה (כמו של מוניטור) שדורשת שרוול (אולי יש גם CF) אבל זה קצת משנה את התמונה. אמרתי נכון להיום כי נראה לי סביר שיצאו מקרנים שיתמכו ב BT אבל בלי לדעת איפה שאתה מלמד.. עד שהם יגיעו לשם יקח הרבה מאד זמן. בקיצור, תסביר בידוק מה אתה רוצה לעשות עם ה power point ויהיה יותר קל לתת המלצות.

giloni

New member
Power point

ראשית תודה על התגובה המהירה. שנית, אני מעוניין להשתמש במחשב כף היד להציג את המצגות שהצגתי עד עכשיו באמצעות הלאפ-טופ שלי, תוך שאני מתחבר עם כבל VGA למקרן. מהבדיקות שערכתי ברשת, הבנתי שיש מתאמים למצגות (ברגעים אלה אני מעיין באתר של presenter to Go), כך שאני מניח שזה אפשרי. בעיית הגודל של המצגות יכולה להפתר באמצעות כרטיסי הרחבה (המצגות שלי מכילות כמה עשרות מגה ביט, שכן יש בהן תמונות ווידיאו - כפי שציינתי). דבר נוסף, שלא היה ברור לי מתשובתך הוא עניין העברית. האם העברית מלאה (כולל בתוכנות האופיס) או שיש עם זה בעיות? אשמח אם תמליץ לי איזה מכשיר מתאים לצרכים שלי מבחינת המחיר, האמינות והיכולת להתמודד עם המעמסה של הPower point. ושוב תודה יקי

ron20

New member
אין בעד מה ...

נתחיל מה power point, מבחינת כח עיבוד אני לא חושב שתהיה בעיה אבל אם יש לך מצגת ספציפית נסה אותה על פוקט של מישהו ... עכשיו לנושא התצוגה. אתה צריך יציאת VGA למקרן ואת זה אפשר לעשות בשני אופנים 1. שרוול : אופצייה מעט מגושמת אבל יעילה שתגביל אותך למכשירים מסויימים 38XX 36XX 37XX (ישנים וחלשים) או 39XX ו 5XXX (של אייפק) 2. CF : מעט יותר אלגנטי (למרות שלא ראיתי את זה עובד), פותחת לך אופצייה לקשת רחבה של מכשירים של הרבה מאד יצרנים (כל מכשיר חדש שתומך ב Compact Flash) ממליץ, במקרה שלך לגעת רק במכשירים חדשים (עם מעבד 400 MHZ) לגבי העברית, אין שום בעייה יש שתי אופציות טובות (איירון, ו PDAC) יש המון חומר בפורום, בכל מה שנוגע לאופיס אני סבור כי איירון עדיפה אבל זה עניין אישי ולשתי החברות מוצר טוב.

giloni

New member
תודה וארבע שאלות אחרונות

1. האם השרוול של Life View המכונה Fly Jacket אינו מתאים למכשירים 1910 או 1930? הבנתי שגם אפשר להתקין בו כרטיס זכרון Sd שאני לא ממש מבין מה זה וכן שיש לו שלט רחוק. 2. בכל המפרטים של מכשירי Ipaq מצויין כי הם מגיעים עם Word ועם Excell אבל באף מקום לא ראיתי POwer point, האם זה אומר משהו? 3. אם המכשיר מוצע עם עברית Build in האם פירושו שאינני צריך להתקין עברית בעצמי והעברית המותקנת תפעל היטב לא רק עם ממשק המשתמש אלא גם עם התוכנות הנלוות התומכות בעברית? 4. וסליחה שאני מערב כאן פאלם (בפורום שלהם לא ממש עונים לי). אני יודע שבפאלם אפשר להתקין תוכנות שונות (כמו טקסטים מיוחדים - תנ"ך או ברית חדשה בהם אני משתמש להוראה וכו'), האם ניתן לעשות דברים דומים בפוקט פי.סי? תודה גדולה יקי

ron20

New member
נענה גם אם יהיו עוד ...

1. חד משמעית לא, 19XX לא תומך לא בשרוולים וגם לא ב compact flash , ה 1930 נותן אפשרות הרחבה של SDIO אבל לא ראיתי SD to VGA (ה 1910 תומך בהרחבת זיכרון SD בלבד ולך הוא ממש לא מתאים לך) אגב, אני לא מכיר אישית את השרוול, אני יודע שיש שרוולים דומים של יצרנים אחרים - הלינק רק היה להמחשה 2. בשביל לראות power point צריך להתקין viewer בד"כ מצורף בדיסק של המכשיר בכל מקרה זה ממש לא בעיה, יש המון תוכנות בשוק (הטובות עולות כמה גרושים). 3. אין דבר כזה עברית build in, מיקרוסופט לא מיצרת מערכת הפעלה תומכת עברית - בד"כ ספקים ישראלים מתקינים עברית, אני ממליץ לבדוק מראש איזו עברית מותקנת (בהתאם לסקר השוק שבצעת) 4. פוקט פי סי זו פלטפורמה פתוחה, אין לי תשובה ספציפית לגבי מה ששאלת אבל הנסיון מראה שכן , בכל מקרה אם מדובר בטקסטים אין בעיה - פוקט תומך בכל פורמט שאתה מכיר מהפי-סי (וורד, PDF, HTML וכל מה שעולה לך בראש) אל תרוץ לקנות... בדוק הכל לאט ובסבלנות.

למעלה