עזרה לNEWBIE

dor_ian

New member
עזרה לNEWBIE

שלום לדיירי הפורום. אני רוצה ללמוד תכנות צד שרת ויישום של DATABASE. זה יהיה PHP וכנראה MY-SQL. (יש לי ידע קודם רק בתכנות קלאסי) אני רוצה שאוכל לבדוק את התוכניות שלי על המחשב קודם שאעלה אותם לשרת התומך בPHP. האם כדאי להתחיל לממוד על APACHE? האם דרוש לי ידע מוקדם יותר ע"מ לתפעל את השרת? מה אתם ממליצים ל"חדש" לעשות? אני מבולבל מאד מכמויות המידע שקראתי עד כה. אודה על עזרתכם.

אמיר ט

New member
המלצות

יש חבילת התקנה הנקראת php triad שמכילה php+mysql+apache והיא מתקינה את הכל לבד, מאד ממולצת תעשה חיפוש בדפי הפורום הקודמים מדברים עליה לא מעט ובטוח תמצא לינק אליה.

Yoni Kibrik

New member
תתקין

apache+mysql תתחיל ללמוד PHP ואחר כך כשתדע את הבסיס תלמד גם SQLו איך לשלב את זה בפונקציות שיש ב php ל mySQL www.daholygoat.com - אתר טוב ללימוד php למתחילים יש שם גם הרבה קישורים. www.signup.co.il- מספר מדריכים על php תסתכל בפורם המדריכים שלהם. www.guides.co.il ויש עוד המון באנגלית רק תעשה חיפוש בגוגל. וכמובן המדריכים הרשמיים www.php.net www.mysql.com בהצלחה.

dor_ian

New member
תודה

נכנסתי ל www.daholygoat.com וקיבלה את פני הודעה שאומרת שהמדריכים הורדו עקב שינוי דרסטי בליבה של הPHP ועל כן המדריכים אינם רלוונטים!! מפחיד קצת, לא? מה כבר עשו שם?

Yoni Kibrik

New member
לא ידעתי שהוא הוריד את המדריכים

בכל מקרה הם עשו כמה שינויים שנובעים מבעיות אבטחה. www.php.net אתה יכול לקרוא עליהם פה. רוב הדברים יעבוד עדיין השינוי הגדול הוא בגישה אל המשתנים של ה"post" וה"get" בכל מקרה כמו שהוא כתב שם יש את המדריכים שלו עדיין פה: http://www.newbienetwork.net/content.php?id=65

למעלה