עזרה ל"טירונית"

P u s s i c a t

New member
עזרה ל"טירונית"

אז כנראה שמקשיבים לי בחיים, ויום אחד בטיול בקניון כשעברנו ליד חנות ספורט מלמלתי משהו על זה שהחלום שלי זה שק אגרוף בבית. ביום ההולדת שלי - חודשיים אחרי קיבלתי אחד. עם כפפות. את השק החלפתי למשהו כבד ורציני יותר, את הכפפות פשוט החזרתי. אתמול קניתי כפפות שק טובות וחבישה. הסבירו לי קצת עם טכניקות אבל.... מה עכשיו? אין סיכוי שאני זוכרת את מלבישים את החבישה. שום סיכוי בעולם. מעבר לשתי חבטות עם היד ואחת עם הרגל אני לא ממש זוכרת את הטכניקה מה גם שזה היה על "יבש". עכשיו למען הסר ספק. אני לא מתכוונת להיות מתאגרפת מקצועית ולהתחיל ללכת לתחרויות, אבל כמי שעוסקת שנים בספורט למדתי שני דברים חשובים. לא מוותרים על ציוד איכותי ולא משרישים תנועות לא נכונות למען הבריאות ושלמות האיברים... ופה השאלה - יש אולי איזה מקום שאפשר להשיג קלטות הדרכה? סרטוני הדגמה? או לא הדגמה אבל שידגימו לי? ספרי הדרכה (לגבי עניין החבישה לפחות) קורסים שמדריכים באגרוף שק (ממש לא בא לי להתאגרף עם בני אדם אחרים) משהו? אשמח לכל עזרה אפשרית. תודה

tessen

New member
כמה ממצאים מגוגל

לגבי קורסים עם שק כל מכון שעושה קיק בוקס אירובי נראה לי שמתרגל את זה מהבחינה האירובית כמובן ופחות מעשית.

קחי כמה שיעורי קיק-בוקס

לא משנה באיזו שיטה: אגרוף תאילנדי, לחימה משולבת וכו' - העיקר שיראו לך נכון: כמה אגרופים, מרפק או שניים מס' בעיטות וקומבינציות בסיסיות בניהם עם עבודת רגליים, גוף ונשימה מתאימים... בעצמך אמרת שאינך רוצה להשרש הרגלים רעים - לא כל שכן לא-בריאים... קלטות זה נחמד למי שכבר יודע מה הוא עושה ורק מחפש רעיונות נוספים - פיין טיונינג, אם תרצי... אין לומדים שחייה בהתכתבות! מורה - מס' שעורים (אפשר פרטיים) ועודרוב: לכי לשק ותעשי חיים.

לא אל תבואי ללחימה משולבת מצטער..

אצלנו באים רק אנשים רציניים שמעונינים להפוך את הלימוד לדרך חיים! זה לא רציני לקבל אדם שמגיע במטרה ללמוד מספר תנועות ואח"כ ללכת הביתה..., וזה גם לא פייר למאמן שבדרך כלל נותן את הנשמה... יניב

neko

New member
זה לא נכון. אם היא תבוא למאמן

ותסביר לו מה היא רוצה, יש סיכוי טוב שהוא ילמד אותה (וגם ידע במה להשקיע בה ובמה לא), או שיפנה אותה לבןאדם הנכון שילמד אותה. אני, כשהייתי במשולבת, למדתי איך לעבוד עם השק מחוץ לאימונים (מהותיקים). חוצמזה, אולי היא תאהב את זה ותשאר

אצל רענן טל לדוגמה...

אם היא היתה מגיעה ומצהירה בפומבי באתי ללמוד רק כמה תנועות וללכת הביתה, הוא לא היה מסכים לקבלה...... זה פשוט לא רציני..... אי אפשר להתייחס ברצינות לאדם שלא מגיע עם כוונות להתאמן ברציניות., אי אפשר להשקיע ולאמן אותו בידיעה שכל מה שהוא רוצה זה בעצם.... להרביץ לשק בבית..... את זה אפשר לעשות בקאנטרי קלאב, ששם זה לא ממש רציני... יניב

אל תבואי ליניב.

אנשים שלוקחים את עצמם בחשיבות של קרפיון בדרך לפגישה עם מלכת בריטניה הם לא מסוג המורים שאני ממליץ עליהם. אני אישית מוכן ללמד קיק-בוקס של ארניס או כל תת-נושא אחר מתוך שיטת הגג גם לכאלו שלא יכרתו בשבילי אצבע, אבל זה כנראה כי אני לא מבין בדברים גדולים כמו "דרך חיים"...

אתה מגזים לא חושב??../images/Emo2.gif

אין לי מושג מה אתה מבין או לא מבין " בדרך חיים....." ולא כולם מתאמנים בשביל להפוך את העניין לדרך חיים, יש גם כאלה שסתם רוצים ללמוד להגן על עצמם!, וזה אחלה... אבל מכאן ועד לבוא וללמוד כמה תנועות וללכת הביתה??, אם אתה מוכן להשקיע מזמנך לאותם אנשים... אז סבבה לך.. ותבורך...., יש מאמנים (כמו המאמן שלי) שלהרוויח עוד כמה לירות מהאנשים כאלה זה לא מה שחשוב לו... והוא מעדיף ללמד אנשים רציניים יותר..., ולותר על הצ'ק... מקווה שהבנת יניב

אני לקחתי עלי את אמנות הלחימה כדרך

ועל הדרך אני אוסף טרמפיסטים ... חלקם יורדים אחרי תחנה אחת - חלקם ממשיכים... ישנם כאלו כי אתה בטוח שירדו מיד והם מפתיעים אותך - חלקם הפוך... אורן: חברי, הותיק והבכיר בתלמידי (שהוא כבר שחורה ומדריך בפני עצמו) לימד אותי לפני שנים, עוד כשהיינו בצבא והוא היה המנטור שלי בהרבה מובנים, לא לעסוק בספקולציות: "אתה, תעסוק בשלך - עבור עצמך. תן לצד השני לעשות את החשבונות של עצמו כי לחיים דינמיקה משלהם שאתה לא תמיד מבין וצופה"... חכם האורן הזה... וכסף? כסף זה חשוב כי בלי - אי אפשר, אבל אני לא חושב שעוד נולד האדיוט שנכנס לאומנויות הלחימה בשביל כסף
... וכן: אני לא מתבייש לומר לך כי אני נכון ללמד ללמד מישהוא רק בשביל הכסף כל עוד הוא תלמיד טוב - במסגרת השיעור החד פעמי, הסמינר או ו'אט אבר שעליו סוכם... אין רק דרך אחת בחיים...

יפה מאוד וגם......

אין לי ויכוח איתך בכלל על העניין, שהרי לא אמרתי ולא חשבתי שדרכך היא לא נכונה... הכל עניין של העדפות של מאמנים, כל אחד לאור ניסיונם ועברם, ובהתאם לסגנון השיטה שבהם הם מאמנים... תשמע לא פעם ולא פעמיים הוא גם ויתר על תשלומים של נערים שנמצאו במצוקה כספית, ולא יכלו לשלם לו, רק בשביל שימשיכו להתאמן... כי היו רציניים... כל אחד וגישתו שלו..., יניב

שמתי לך כאן הוראות לחבישה מאוד טובה

ממליץ לך ללכת למכון קיקבוקס או איגרוף תאילנדי קרוב למגורים שלך לנסות שיעור לראות אם זה מוצא חן בעיניך ולנסות חודש במהלך החודש את כבר תחליטי אם את רוצה להישאר או לא.

lironmarko

New member
השאלה היא היכן את גרה כי ../images/Emo63.gif

אם יש לך רצון ויכולת אני מדריך מוסמך מטעם ווינגייט אין לי בעיה ללמד אותך תנועה נכונה אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה מהיר ואל תאמיני לכל אחד שיאמר לך שכן כי תנועה נכנונה שמשרישים אותה זה רק עניין של זמן ואימון... אם תצטרכי את שירותי אני מאיזור פ"ת לירון

יפה לירון, זו הדרך.

מורה הוא כמו הורה: הוא מציע את כל מה שהוא יכל. תלמיד: לוקח מה שהוא אישית צריך.

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif אגב, למה חבישה ולא כפפות?

נראה לי שמה שהיא מחפשת זה יותר "כושר וסיבולת לב-ריאה" ולא לחזק/להקשיח עצמה לקרבות אמת. אז למה לא ללכת על כפפות איגרוף "סטנדרטיות"?? (שמירה טובה יותר של פרקי האצבעות, נוח יותר להרכבה והורדה, ותוספת המשקל - גם היא טובה, לחיזוק השרירים).

למעלה