עזרה לתיירים? (פרובנס)

PooKiPsiT

New member
עזרה לתיירים? (פרובנס)

אני נוסעת בקרוב לטיול בפרובנס ויש לי כמה שאלות בעיקר לגבי עניניי מסעדות ואוכל שם.
יעדי הלינה שלנו הם אביניון, רוסליון, ורדון, ניס ואיקס וכמובן טיולים בסביבתם (עם רכב). אם יש מישהו שמכיר את האזור אשמח לקבל המלצות למסעדות. באיקס זה גם יהיה יום הנישואין שלנו אז מוכנים להתפרע קצת יותר מבחינת תקציב (בתנאי שהאוכל שווה את זה כמובן).

כמו כן, ראיתי שבמרבית המסעדות יש תפריט קבוע של כמה מנות בעלות מכובדת (20 יורו ומעלה לאדם). כנראה שלא נוכל לאכול ככה פעמיים ביום לאורך כל הטיול אם אנחנו לא מעוניינים להכפיל את ההוצאות ואת המשקל.. כמובן נשתדל גם לקנות אוכל בסופר, הבעיה היא שברוב המלונות אין מקרר. איך כדאי להתנהל שם מהבחינה הזו? האם אמור להיות יחסית קל למצוא גם מקומות קטנים ופשוטים יותר?

ושאלות כלליות:
1. האם מקובל לבקש מי ברז במסעדות?
2. האם נהוג להשאיר טיפ? או שזה כלול במחיר?

המון תודה על כל עזרה!

PooKiPsiT

New member
וכמובן, אם יש המלצות מעניינות על מקומות לטייל

בעקרון אנחנו חובבי טיולים בטבע ונופים, אבל נעשה מה שהגשים יאפשר (ועל האתרים התיירותיים הגדולים הסטנדרטיים כנראה שקראנו).
&nbsp
מישהו אגב יודע אם באמצע אוקטובר יש עוד טיולי יום שווים שאפשר לעשות בפארק מרקנטור אם לא יירד גשם? או שזה כבר קר מידי?

dana dvir

New member
קודם כל מזל טוב

טיפ בצרפת בר״כ כלול במחיר, זה יהיה כתוב לך ברור על החשבון אם את לא בטוחה תמיד אפשר לשאול, ואם בא להוסיף טיפה אקסטרה כמובן שאת יכולה

לגבי מים, בפאריז לפחות זה בסדר, מניחה שגם בפרובאנס אולי הם יעשו קצת פרצוף אבל תכלס השאלה אם אכפת לך :)

ועוד משהו הכיף בצרפת (ובאיטליה) הוא שגם מסעדות פשוטות יכולות להיות מאד מאד כיפיות , ואפילו סתם בגט עם ברי באיזו מאפייה, אז אל דאגה אני בטוחה שלא תרגישו מקופחים קולינרית

לא זוכרת המלצות ספציפיות (ראי סעיף ׳כל מסעדה + מאפיות׳ לעיל) אולי שווה לנסות גם בפורום טיולים בחו״ל ובפורום מסעדות

תהנו בהצלחה בתאבון ומזל טוב

PooKiPsiT

New member
אגב גם אם יהיה כתוב על החשבון

לא בטוח שנבין היות ואנחנו לא יודעים צרפתית. הבנתי שהם לא ממש ידידותיים שם עם אנגלית. נקווה לטוב...

ן כתוב, לא כתוב, לא צריך להעסיק אתכם

בצרפת ע"פ חוק, דמי השירות תמיד כלולים במחיר. לא יכול להיות אחרת. אם השירות היה מעל ומעבר או שהמלצרים היו חביבים ומלאי רצון טוב אתם יכולים להוסיף כמה מטבעות ). הכוונה למטבעות של 1€ ולא 5 סנטים... בשתיית קפה בדלפק מותר לך להוסיף מטבעות של 10 סנטים... אין שום חובה ואין שום אפשרות שמישו ידרוש ממך תשלום או תוספת כלשהי בגין "שירות".
טיול נעים

smaak

New member
עונה באיחור

מי ברז- בדרך כלל תקבלו קראף מים או שתי כוסות מי ברז.
לא נהוג להשאיר טיפ, אבל אם השירות היה טוב אנחנו תמיד משאירים.

ממש לא צריך לאכול כל יום במסעדות, או כל היום. אפשר תמיד להיכנס לסופר, לקנות כמה מצרכים בזול ולאכול בפיקניק,
או אם אתם בשווקים, לאכול שם איזה מנה קטנה של פסטה.
אנחנו אכלנו אחת ליום במסעדה, בבוקר אכלנו בבד אנד ברקפסט. הארוחה השלישית היתה בדרך כלל משהו מהיר מהסופר או מדוכן.

MayFebruar

New member
אומנם אף פעם לא הייתי בפרובנס (במהרה בימינו, אמן!)

אבל תמיד כשאני מטיילת אני בודקת המלצות למסעדות באזור בו אני שוהה ב- tripadvisor, וב- yelp. (תמיד יש טאבלט\סמארטפון אז אנחנו בודקים כמה זמן לפני שאנחנו יוצאים.)
ועד עכשו לא נפלתי מהמלצות שקראתי שם. אני בטוחה שתמצאי גם מסעדות במחירים סבירים יותר.

מזל טוב ושיהיה בכיף

PooKiPsiT

New member
תודה ועוד לא מאוחר

יש עוד יומיים...
&nbsp
אנחנו גם משתדלים להיצמד לtripadvisor, אבל בגלל שהדירוגים שם הם בעיקר של תיירים הם לפעמים מפספסים. המסקנה שלי היא שהמקומות הגבוהים שם לרוב לא מאכזבים, אבל הם גם לא בהכרח המקומות הכי מוצלחים שיש לאזור להציע, שאותם המקומיים כנראה יכירו הכי טוב.

שין

New member
אנחנו היינו גם שם בצימר וזה נכון גם למקומות אחרים

ושלא רצינו מסעדה היינו קונים בסופר ואוכלים בחצר בהנאה רבה עם יין טוב ולעיתים גם הבעלים היו מצטרפים לאיזה פיטפוט
&nbsp
אין צורך להשאיר טיפ, וגם תמיד נותנים מים לפי בקשה (תבקשו קיראף ד'לו או קיראף דו - אני אף פעם לא זוכר מה יותר נכון...בכל מקרה יבינו אתכם)
&nbsp
לגבי בחירת המסעדה הטיפ שלנו הוא זה: תתידדו עם בעלי המלון/פקידי הקבלה/ מישהו מקומי ותשאלו אותו לאן הוא יקח את בן זוגו למסעדה לארוחת יומולדת, ועוד: אל תתקמצנו ארוחה טובה שווה גם יותר מעשרים אירו...

MayFebruar

New member
לשאול את הבעלי\עובדי המלון (איך שחכתי)

אני פשוט שאלתי איזה מקום הם ממליצים לסוג האוכל שהתחשק לנו באותו זמן.

למעלה