עזרה לתופרת חדשה

• פותח הנושא gemy
  • פורסם בתאריך

טרהקוטה

New member
קוצץ חוטים, גיר לסימון

(אם יש, עדיף בכמה צבעים), כמובן שסיכות, מחטים - תראי קודם מה מגיע עם המכונה. מחט בעובי 80 מאוד שימושית, והיא בד"כ מגיעה עם המכונה. אני משתמשת המון גם במחט לליקרה - 75 לבדים דקים, 90 לבדים יותר עבים. כמה מחטים לתפירה ביד, לפינישים ידניים.

העיצה שלי- לעשות ההפך ממני...

ולשמור טוב טוב על הארנק, לא לרוץ לקנות רגליים לפני שלמדת כמו שצריך להשתמש במכונה ותפרת את כל הדברים הפשוטים (לי יש כמה רגליים שעוד לא הספקתי ללמוד איך משתמשים בהן בכלל...)
ולא ללכת לנחלה ולקנות כל מיני בדים - רק שיהיה...

תחביב חדש הוא כמו תינוק ראשון- קונים מלא דברים עוד לפני שהילד זקוק להם, רק כי קראת שלמשהו אחר יש, או שרצית שיהיה,
ואחר כך מגלים שזה היה מיותר.

אני - לא הקשבתי לעיצה של - "לקנות לפי פרויקטים" כי אני לא הולכת לנחלה פעם בשבוע (וגם לא פעם בחודש) ונראה לי יותר הגיוני שדברים יהיו בבית.
בתכלס- כל הסרטים שקניתי מטר פה, מטר שם- לא בשימוש ולא בטוחה שבאמת יהיה להם שימוש (כי מספיק שיהיה חסר 10 סנטימטר כדי שזה לא יהיה שימושי)
וגם בדים - אחרי הסיבוב בנחלה אני תופרת מלא דברים, ואז נגמר לי הבד ואני נשארת עם המטר פה מטר שם שקניתי, אבל זה לא מספיק למשהו רציני...

הפתרון שאני מצאתי עכשיו הוא להזמין בדים מחנויות בארץ (לא התחברתי לעניין של להזמין מחו"ל, המחבחר גדול מדי בשבילי, והחישובים מסובכים מדי בשבילי...) כך אפשר להזמין לפי פרויקט,
וגם אפשר לשבת בנחת ולעשות התאמות ולהזמין סרטים מתאימים וכו'.

המחירים שם טובים כמו המחירים בנחלה ואולי קצת יותר טובים, ואצלי זה גם יותר יעיל וחסכוני- כי בנחלה איבדתי את הראש בשלב מסויים, וקשה לעשות התאמות ולבדוק מה יותר משתלם כדי מבחר גדול כל כך של דברים.
אומנם יש בנחלה גם בדים שעולים 10 שקלים וחמישה שקלים, אבל המבחר של בדים כאלה מצומצם.

אני מתחילה לגבש קוספט של סיבוב פעם ב בנחלה ביום שישי כדי לקנות כמות גדולה של בדים ממש זולים (אם הם יתאימו למה שאצטרך) והשאר דרך האינטרנט. אבל קודם אני צריכה לראות שזה באמת עובד כמו שצריך.

gemy

New member
הזמנתי זינגר 8763

רשום שהיא באמת מגיע עם מ' רגליים נוספות, אמורה להיות אצלי עוד שבוע בערך אז נראה.
תפירה אצלי זה תחביב ישן שלא נגעתי בו שנים והחלטתי לחזור אליו,
הייתה לי מכונה ישנה של סבתא שקיבלתי ממנה בגיל 12 חלק מהאביזרים (סרט מדידה, סיכות חוטים וכו' ) יש לי אבל החלטתי לפנק את עצמי ולהתחדש.
אגב יש המלצות לחנויות שאפשר לקנות מהן ציוד ובדים באינטרנט?
אמנם את המכונה הזמנתי מחו"ל אבל במקרה של דברים קטנים זה נראה לי לא משתלם

אני הזמנתי מ-

בדים דים ובדים לי.

אני תופרת מתחילה אבל ממה ששוטטתי בירושלים, בנחלת בנימין , המחירים שם טובים מאוד והמבחר טוב מאוד.

אבל עוד לא קיבלתי את הבדים, כך שאני לא יודעת איך השירות.

עשיתי את ההזמנה ביום רביעי בבוקר, וההזמנה עדיין לא יצאה. הם מדברים על בין 7 לעשרה ימי עסקים.
אחרי שזה יגיע אני אראה אם העסק עובד לשביעות רצוני. (זה לא שלנחלה או לירושלים אני יכולה ליסוע בהתראה של יום גם ניסעה כזאת מצריכה אצלי תכנון מוקדם של לפחות שבוע מראש)

gemy

New member
גם אני הזמנתי מבדים דים

השירות שלהם מעולה,
ביצעתי את הזמנה לפני 10 ימים, יום למחרת שלו לי מייל שפריט אחד חסר במלאי, לא ראיתי את המייל אז הם התקשרו אליי, השאירו לי הודעה, שלחו לי SMS, בגלל לחץ בעבודה, ילדים חולים בבית ועוד כל מיני תירוצים לא היה לי זמן לחזור אליהם, עד שחזרתי הבחורה אמרה לי שהחבילה כבר נשלחה ושהם זיכו אותי על ההפרש של הפריט החסר.
יום שישי שעבר החבילה הגיעה, מקווה שיהיה לי היום זמן לאסוף אותה מהדואר
נכנסתי עכשיו גם לאתר של בדים לי, נראה מאוד נחמד, תודה

היתרון של בדים לי (בעיני)

הוא שמשלוח עם שליח עולה 25 שקל. (לעומת 45 בבדים דים) והדואר כאן זה סיוט...

אבל היתרון של בדים דים זה שאפשר להזמין גם סרטים באותה הזמנה, והיו שם גם הרבה יותר כותנות מענינות.

למעלה