עזרה לצמחוני טרי

bermanks

New member
עזרה לצמחוני טרי

שלום לחברי\חברות הפורום

כבר חודשיים שאני לא אוכל בשר ודגים. למרות שבעברי הייתי טורף לא קטן אני לא מרגיש צורך לחזור לטרוף.
ישנם שתי בעיות רציניות שמקשות עלי להמשיך בדרך זו
1- אישתי האהובה והמקסימה שמבשלת לא רע מוצרים הכוללים בשר ודגים
2- לאחר חיפוש באינטרנט ונסיונות רבים בבישול\אפיה\טיגון של מאכלים ללא בשר ודגים. לא מצאתי מנה שיכולה לשמח את קיבתי.
יוצא שאני אוכל כל היום פחמימות. (ניסיתי סוגי קציצות עדשים)

לגבי הבעיה הראשונה אסתדר אך הבעיה השניה ממש מתרידה אותי וגורמת לי להירהורים לגבי המשך הדרך.
אשמח אם תוכלו להמליץ על מתכונים.

נ.ב. -אני אוכל ביצים ומוצרי חלב

מה עם מוצרי טבעול השונים?

ההמבורגרים הקבב והנקנקיות שלהם מאוד טובים...
אמא שלי מכינה לי מטחון מן הצומח פילמני צמחוני ויש לזה טעם ממש של בשר...
בכלל אתה יכול להתייחס לטחון מן הצומח כמו בשר טחון...

אפשר להכין סוג של המבורגר מפטריות פורטובלו...
מקווה שעזרתי קצת...

subatoi

New member
האינטרנט מפוצץ בבלוגים ומתכונים טבעוניים,

ואפילו יצאו כמה ספרי בישול לאחרונה. אין לי ספק שתמצא משהו שתאהב.
טעם זה גם עניין של ניסיון. מתרגלים בהדרגה לטעמים נוספים, לטעמים חדשים. צריך להעז ולנסות, ולא לוותר. זה מגיע.

בכל מקרה, אם הגעת לשלב הזה בטח תסכים שטעם הוא לא סיבה מספיקה להרהורים לגבי המשך הדרך

ella100

New member
היי

לא כל כך יודעת למה אתה מצפה כתשובה,כי לא ברורה מיומנותך
בבישול ומה אתה אוהב.

ציינת שאתה מבקש מתכונים,אז יש בשפע,צריך רק לדפדף בפורום
או בארכיון הפורום.
השבוע מישהו ציין שהכין טופו "דגים",יש לפחות 2 מתכונים של שניצלים (אחד מטופו ואחד מתפוחי אדמה),יש כל שבוע (כמעט) מקבץ של "בישולים לשבת" או מה היה בשבת.
מלא רעיונות- רק אתה יודע מה מדבר אליך ועד כמה אתה אוהב לנסות ולהשקיע.בין מלא רעיונות יש את הקלי קלות ויש את המושקעים-
לדעתי,אלה ואלה,טעימים ומעניינים לעומת האוכל הלא טבעוני .

eietmo

New member
שף שיכור ! מתכון לדגים

(אתה לא מאמין כמה הייתי צריכה לשחד את ארוסי בשביל המתכון הזה!)
אזהרה- מתכון זה מסובך בהרבה מהרגיל.

חומרים:
בלוק טופו חתוך לחתיכות של בערך ס"מ
אצות קומבו
כף אבקת קלפ
חצי דף אצות נורי
רבע כוס חומץ אורז
כוס וחצי מחיים
מלח, פלפל שחור

כוס קמח תירס (זה שמכינים ממנו דיסה)
חצי כוס קמח לבן (אופציונלי)
דפי נורי גזורים ל4

הכנה:
מוצאים את המים מהטופו כרגיל (מגבות + משקל) ל20 דקות. בזמן הזה מכינים את המרינדה: מרתיחים את החומץ והמים עם הקמבו. כשהמים רותחים מורידים את הטמפרטורה ומשאירים לבישול ל5 דקות.
קוצצים את חצי דף הנורי, מוסיפים קלפ , מלח ופלפל , ושמים את הטופו. מוסיפים את תערובת החומץ והמים, מערבבים טוב ונותנים לזה לשבת "כמה שיש לך סבלנות".

כשאזלה הסבלנות לוקחים את הטופו, עוטפים ברבע נורי . מערבבים את הקמח תירס וקמח רגיל ומוסיפים מלח ופלפל. טובלים את הטופו במים ומכסים בתערובת הקמחים. מטגנים במחבת (אני מאמינה שהוא השתמש בממש מעט שמן אם בכלל) עד שהם מזהיבים. מגישים עם פיסת לימון ומשמחים את ארוסתך.

Gidi Shemer

New member
אבל איך, איך

מצליחים להשיג כוס וחצי מחיים.

כל אחד היה רוצה כוס אחת מלאה וטובה של חיים. כוס וחצי זה פשוט לא יאומן.

יש סיכוי שבמסגרת השיחודים, תצליחי לקבל ממו טיפים מאיפה הוא השיג את זה?

ella100

New member
eietmo

,איך שף שיכור יידע שהתאמצת עבורו?הוא אמנם ביקש את המתכון-
אבל זה לא מבטיח שיקרא את השירשור הזה.
כדאי שתשלחי לו אותו במסר או תשרשרי היכן שביקש.

מה זה אבקת קלפ?

gs1234

New member
אבקת קלפ זו אבקת אצות

מכיוון שלא מוכרים את זה בישראל, אפשר במקום זה לשים במרינדה כף של אצות וואקמה.

רון, תודה על המתכון

מומלצי

1. ממולאים! ויפה שעה אחת קודם. ניתן למלא פלפלים, עגבניות, כרוב, פטריות, חצילים, קישואים, גזרים, קולורבי, צנונים, תפוחי אדמה, בטטות, אפילו כרובית! את הממולאים ניתן למלא במלית טבעונית "קלאסית" כמו אורז-עדשים-ירקות או בורגול-ירקות או קינואה-ירקות וכו', אך ניתן לגוון לפעמים ולמלא בטחון מן הצומח לממולאים שהם ממש כמו עם בשר. יש כאלה שהולכים טוב עם מילוי גבינות שונות [גבינת אגוזים, גבינת שקדים, גבינת סויה...ושנטלי תזכה לחיים ארוכים וטבעוניים].
2. קציצות יש לא רק מעדשים, יש כמו שאמרו מעלי מפטריות, יש קציצות ירקות [מפציצות! חפש ברשת], יש קציצות כוסמת וקציצות קינואה...
3. תבשילי קדירה של ירקות שורש ו/או קטניות [שעועית לדוגמא]. בייחוד חמין טבעוני שעושה רק טוב.
4. לזניות! עם טחון מהצומח ללזניה בשרית, עם גבינת סויה ללזניה חלבית.
5. אורז עם טחון מהצומח. ממש כמו אורז עם בשר טחון.
6. נקניקי סייטן, או בכלל סייטן. זה טעים ואני עושה ממנו שניצלים.
7. מאפים עם מילוי [כיסונים וכו'] או בלי מילוי [כמו לחמניות מתוקות]. האופציות הן אינסופיות.
8. פאי ופשטידות. קצת מורכב אך אפשרי לחלוטין.
9. פסטות ברוטב. אם משקיעים זו כבר לא מנה פשוטה ובסיסית, אלא מנת גורמה של מסעדות. כמובן ניתן להכין בולונז' מהצומח אם רוצים.
10. סלטים! כן כן! זה הזמן להכיר את מגוון הירקות העצום שעד כה לא הכרת [אין מצב שהכרת את הכל] ואת מגוון רטבי הסלט המעיפים שיש בעולם הזה. רק תבחר.

למעלה