עזרה לפעילות כיתה ג

עזרה לפעילות כיתה ג

שלום רב אני רוצה לתכנן לילדים פעילות גיבוש בחופשת הקיץ מדובר בכ-13 ילדים עולים לכיתה ג' חשבתי על סימני דרך או חפש את המטמון ובסוף אוכלים פיצה בגן השעשועים (אנו גרים במושב) הבעיה היא שאני גרועה בדברים האלה יש לי רק הרצון והנכונות אשמח לקבל רעיונות למשימות, חידות והוראות הפעלה תודה שני

KarinDi

New member
משימות ל"חפש את המטמון"

- כתב סתרים - להשאיר פתק עם מספר טלפון וטלקרד (בהנחה שיש עדיין טלפון ציבורי במושב) - למצוא דרך "לחצות נהר" עם כמה כלים זמינים - יצירה מהטבע - להכין דגל ולהמציא המנון - להכין את הבית של המכשפה מ"עמי ותמי" מממתקים - לתת למישהו (למשל למזכירות או לצרכניה/מכולת) סיסמה ובתמורתה לקבל הכוונה לפתק הבא (ואפשר גם הפתעה קטנה) אפשר גם לעשות משחק דומה עם משימות צילום. לתת לכל קבוצה מצלמה חד פעמית או דיגיטלית ולבקש מהם לצלם כלמיני דברים כמו: שני כלבים משחקים, אישה בשמלה אדומה, אותם עושים פרמידה ועוד ועוד. בסוף עושים מצגת או אלבום מכל התמונות תגידי אם זה הכיוון, נשמח לנסות לתת עוד רעיונות

neot1234

New member
רעיון לפעילות

יש פעילות שניקראת "שניצל בורשט" (לא יודעת למה) . מחלקים את הילדים ל3-4 קבוצות , כל קבוצה עוברת ממשימה למשימה והשופט או השופטים נותנים לכל קבוצה ניקוד , כל משימה מוגבלת בזמן , אחרי ביצוע כל המשימות קובעים קבוצה מנצחת , מכיוון שאלו ילדים , אפשר שכולם ינצחו... דוגמאות לתחנות : תחנה 1 - פתרון תשבץ, תחנה 2 זיהוי פתגמים על פי ציורים, תחנה 3 להכין דגל לקבוצה -צריך להכין חומרים מתאימים מראש, תחנה 4 - לזהות מה שיותר פרחים מהתמונות ... ועוד רעיונות ככל העולה על רוחך ... לזהות שירים ... למצוא מה שיותר מילים שמתחילות ב... בהצלחה .

למעלה