עזרה לערב משפחתי.

נסיה 5

New member
עזרה לערב משפחתי.

לפני הכל מעט סיפור באמת קצר. אנחנו 11 נפשות 7 מבוגרים ו4 ילדים קטנים שמתנדנדים בגילאי 2-7 אני מאוד קשורה עם הילדים, והם גם קשורים אלי. הבעיה האמיתית היא יותר במבוגרים. אני כמעט ולא בקשר עם האחיות ועם הגיסים ממש לא... הכי בקשר עם אמי. אך שמתי לב שגם הם בעצמם לא ממש מתקשרים בצורה חיובית אחת עם השניה ואחד עם השני. ככה שיש ריחוק מסויים, אך הם מתקרבים רק בגלל הילדים, הילדים מסתדררים בצורה מדהימה ומעוררת פליאה. באמת אנחנו המבוגרים צריכים ללמוד מהם דרכי אנושיות ולא הם מאיתנו. אנחנו נוסעים לסופשבוע שזה חמישי, שישי, שבת. לוילה ככה שנשהה שם שני לילות ושלושה ימים. חשבתי לתומי שזה דבר טוב שנעשה גם משחקי חברה לא רק לילדים אלא גם למבוגרים. הם דיברו על סרט ופופקורן, יש לנו שולחן סנוקר (אני כבר מדמיינת לעצמי איך אני מכסחת חת שתיים את הגיסים בלי שום ניסיון בסנוקר
) חיפשתי משחקי חברה שיכולים להתאים לילדים אך במיוחד למבוגרים ומצאתי משהו שנקרא "שתף נא" אך מה עוד? איזה משחקי חברה יכולים להתאים לילדים וגם למבוגרים? המון תודה על כל עזרה שתוגש.

KarinDi

New member
ערב משפחתי

קודם כל- כל הכבוד על היוזמה!!! כמה רעיונות שיכולים להתאים: - פנטומימה או תפוס קו - טריוויה- עם שאלות לכל גיל - יצירה משותפת (אולי פחות יעבוד עם הגברים בחבורה) כמו ציור על חולצות או להכין יחד תחתיות לצלחות עם תמונות של כולם - חפש את המטמון - תחרויות מצחיקות כמו איסוף חפצים או משימות צילום האם זה הכיוון שחשבת עליו?

נסיה 5

New member
רעיונות טובים

טריוויה יכול להתאים, השאלה לאיזה כיוון ואיך עושים זאת? חפש את המטמון זה יותר יתאים לאחיינית בת 7 מאשר לאחיינים הקטנים יותר והיא תנסה בכוח לקחת את כל תשומת הלב ככה שירד מהפרק עד שיגיעו לגיל מתקדם יותר כמו 10 והלאה... יצירה משותפת, אינני יכולה לעשות זאת כי אנחנו בבית זר ואי אפשר לטנף את הבית וחוצמזה, אנחנו נהיה הרבה מחוץ לבית, כלומר נבלה יותר בחוץ תחרויות מצחיקות יכולות להתאים וגם משימות צילום אך איך אפשר לעשות זאת? ומה זה תפוס קו? תודה.

KarinDi

New member
פרטים

טריוויה- את יכולה לקחת כמה נושאים כמו: תוכניות טלוויזיה, אנשים במשפחה המורחבת, מקומות שבני המשפחה גרים בהם וכו' ולהכין שאלות בהתאם. אפשר להשתמש בפורמט של תוכנית טלוויזיה כלשהי- מי רוצה להיות מיליונר, גלגל המזל, מלך הטריוויה (שצריך למצוא את השאלה ולא את התשובה). תחרויות מצחיקות- ריצה עם כף ועליה תפו"א, מרוץ שקים, מסירות שקית מים, שרשרת בגדים, פירמידה אנושית, פלונטר, במבה וקש, נר בבקבוק ועוד משימות צילום- מתחלקים ל-2 קבוצות (או יותר) כל קבוצה מקבלת מצלמה דיגיטלית ודף עם משימות. למשל: לצלם מקרוב פרח כחול, לצלם מישהו נופל למים, לצלם שני בני משפחה שלא בקשר טוב מחובקים, לצייר שלט ענק ולצלם אותו, לצלם מישהו ישן...ועוד. אפשר להמשיך עם זה גם כל הסופש ובסוף להכריז על מנצח תפוס קו- כמו פנטומימה, רק בציורים. מתחלקים לשתי קבוצות, כל קבוצה בוחרת נציג. הנציג מקבל הגדרה והוא צריך לצייר אותה כך שהקבוצה השנייה תנחש

נסיה 5

New member
מקורי..

אך שוב, אני צריכה יותר רעיונות בתחום הזה, כי כפי שהבנת מעט, אני חסרת ניסיון בכל מה שקשור למשחקים האלה מלבד אמת או חובה, אך זה יותר לגיל מתקדם, מתאים יותר למבוגרים, אך אני חוששת שמהמשחק הזה יצאו כל השדים ויהיה אווירה עכורה בנופש. מה זה בדיוק שרשרת בגדים, במבה וקש? נר בבקבוק ועוד כאלה, נראה לי שהרעיונות האלה במיוחד יחברו בין כולם, יחד עם משימות צילום... וואיי את נהדרת ונפלאה איזה רעיונות נתת לי אך מה אני לא יודעת איך להתקדם עם זה, אני מנסה לדמיין ולא מבינה הרבה מהמושגים האלה... כי זה חדש לי...

KarinDi

New member
מנסה לעשות סדר

מגיעים לנופש, את מחלקת את כולם ל-2 או 3 קבוצות ואומרת שמרגע זה צוברים נקודות, הקבוצה המנצחת תקבל פרס?! ואז, כל פעם שנראה מתאים את מכריזה על תחרות מתוך הרשימה. פירוט על מה שלא היכרת: - שרשרת בגדים- כל קבוצה צריכה להרכיב שרשרת מהבגדים שחבריה לובשים. כל מה שאפשר להוריד בציבור. בעיקר אם אתם בחופשה עם ברכה- זה נחמד מאוד. - במבה וקש- קונים חבילת במבה וכמה קשיות שתייה. בוחרים מתנדבים. כל אחת מקבל במבה וקש וצריך להעביר את הבמבה מנקודה אחת לנקודה אחרת- רק ע"י נשיפה דרך הקש. בלי ידיים, רגליים וכו' גם פרה עיוורת יכול להיות מצויין1 נשמח לשמוע חוויות1

נסיה 5

New member
כמובן שאני אספר על הכל :)

פרה משוגעת, מנסה זה אומר שאני צריכה לחפש איזה משהו שאפשר לחבוט בו בעיניים עצומות? ואחרי שאני חובטת בו מיד יוצאים כל מיני דברים מפתיעים? באסה שלא מכירה כאלה משחקים
מה עם פרסים? חשבתי על זה ותגידי אם זה נראה לך, בהנחה שכן יוצא המשחק של הצילום כלומר לצלם דברים יפים בטבע+מצחיקים אני אתן פרס גדול, כי זה אחרי שנפתח את התמונות בעיר מגוריי... בטיול עצמו חשבתי על פרס קטן כמו שוקולדים בתוך ספלים אך אני מפחדת שהם ישברו, ופרסי תנחומים לכולם אני אקנה הפתעות או מה נראה לך יכול להתאים במיוחד לקטנים, כי לגדולים זה לא בעיה, אני פשוט קונה כלי רחצה שגם הגברים יכולים להשתמש בהם בכיף. אשמח לרעיונות בזה. וואייי איך אני מחכה בקוצר רוח לזה יאייי

KarinDi

New member
פרסים

פרה עיוורת זה שמישהו בעיניים מכוסות צריך לתפוס את האחרים, בזמן שהם צועקים לו "פרה עיוורת" ובורחים ממנו...אבל גם מה שהצעת (אני מכירה את זה בשם "פיניאטה") זה אחלה משחק, אבל דורש המון השקעה. לגבי התמונות- אם יש מצלמה דיגיטלית לא צריך לחכות לפיתוח...אחרי החופשה את יכולה להכין לכולם אלבום/מצגת עם התמונות המוצלחות. לגבי הפרסים- אני מציעה לך ללכת לחנויות של "הכל בשני שקל" (איפה את גרה?!) ולחפש שם מציאות גם למבוגרים, למשל: מחזיק מפתחות עם פנס לוח מודעות קטן פנקס ועט וכו'...

נסיה 5

New member
אהה אוקי...

לגבי מצלמה אין לי ממש דיגיטלית ואמי לא תסכים שאשלם על מצלמה הזאת כי יש לנו אוסף יפה ומרשים של מצלמות שמצלמות מאוד יפה, רק צריך להיפרד מ100 ש"ח בפיתוח תמונות, ואני גרה בשכונת גילה ואני אחפש כאלה מתנות, בהחלט אידאלי ביותר גם לכיס הקטן והמצ'ומק שלי... המון תודה לך.

KarinDi

New member
ירושלמית?!

למה לא אמרת קודם... אם ככה אז הכי פשוט ללכת לחנות "מקסטוק" ברח' יפו (בערך מול הדווידקה). זו כלבו ענק ומאוד זול ותמצאי שם מלא רעיונות. אם את צריכה עזרה לבחור תרימי טלפון, אני שפ איזה 3 פעמים בשבוע, זו החנות האהובה עליי :)

למעלה