עזרה לעצמכם כמרפאים

• פותח הנושא odeia
  • פורסם בתאריך

odeia

New member
עזרה לעצמכם כמרפאים

האם, כשאתם חולים, כואבים וכיוצא בזה, האם אתם מצליחים לטפל בעצמכם ולעזור לעצמכם? אני למשל, בדר"כ לא מצליחה לעזור לעצמי, ואני מדברת אפילו על דברים טריוויאלים כמו כאב ראש, בטן, גב וכאלו דברים. לאחרים אני תמיד מצליחה לעזור, לי לא. למה? מה ההצעות שלכם לכך שמטפל/מרפא יצליח גם לעזור לעצמו.

אדומה2

New member
מטפלים ומטופלים

גם אני לא מצליחה לטפל בעצמי בעזרת נקודות. הדבר היחידי שהצלחתי פעם להקל על עצמי היה בכאבי מחזור ודקרתי את SP-8 וזה הקל, אבל מעבר לזה- כלום. אולי עם צמחים יש לי יותר הצלחה, אבל גם כן, עד שאני מגיעה לאבחנה נכונה המחלה שלי כבר נראית אחרת. :) אני חושבת שהרבה מהטיפול היא האינטראקציה שיש למטופל עם המטפל, הרי אנחנו מדברים פה על אנרגיות בסופו של דבר (כמובן גם במקצועיות, אבל אפשר ללכת לאדם הכי מקצועי בעולם ונרגיש איתו לא נוח ולא טוב- אפילו אפשר להגיע לרמות קיצוניות של דחיה ולא לסבול את הבן אדם ואת האוירה שהוא משרה בחדר), ואני מאוד בעד זה. זה קצת כמושאומרים לעורכי דין, שהטעות הכי גדולה שעורך דין יכול לעשות זה לשכור את עצמו כעורך דין של עצמו. :) אני פשוט ממשיכה ללכת למטפל שלי, אחת לכמה זמן, לפעמים יותר לפעמים פחות זמן עובר בין פגישה לפגישה, ובין לבין אני מנסה קצת לעזור לעצמי. לכאבי ראש למשל אני לוקחת אדוויל ליקווי-ג´ל, שכבר אנשים הזדעזעו מזה שאני לקוחת את זה כשאני יודעת שאפשר גם אחרת אבל אני אומרת- אם זה עוזר ולא לקוחים יותר מדי- למה לא? :)

עזרה עצמית-אודיה, מספר דרכים

מתחיל בחשיבה להיות חולה או בריא זהו עניין של הרגל. ואם לא הצלחנו לחשוב אחרת ישנן שיטות רבות שלא כל שיטה מסוגלת לכל אחד. אספר לך על עצמי, אני מטפלת בעצמי כשיש צורך ברייקי, אך כאשר אנחנו מותשים אנחנו נטולי אנרגיות חיוביות כך שברוב המקרים במצב כזה הרייקי לא ממש יעזור לנו. כשאני נתקלת בתופעה כזו, אני עודרת לדמיון מודרך, למדיטציה, ומנסה שיטות אחרות כדי להגיע לסיבה ל"מחלה". משגילית את הסיבה אני מוצאת את פתרונות הרמב"ם ניפלאות ונותנות לי תשובות מיידיות. במקרה האחרון שלי לאחר הלידה הצלחתי לפתור אותה על ידי דמיון מודרך וnlp לשאלתך האחרונה למה לא? לדעתי, את מוצאת כי יותר חשוב לטפל באחר ולא בעצמך. לעיתים יש לאדם נטיה לבטל את עצמו עד כדי שלא יוכל לעזור לעצמו ולכן גם במצבים שציינת אפילו כאבי ראש יהוו מכשול אצל המטפל לטפל בעצמו. אני טוענת לנסות ולהתמחות במספר שיטות, חשיבה חיובית אהבה וקבלה עצמית ושינוי הרגל להיות בריא עניין של הרגל אור ואהבה בת חן

עזרה עצמית

נכון שיש משהו בחשיבה של להיות בריא זה עוזר, אבל זה ורק זה לא יכול לרפא (נכון שיש מקרים בודדים בעולם שהצלחיו בכך - גם מאה לשישה מיליארד זה בטל בשישים). לא כל אחד יכול לעזור לעצמו בכל מחלה שהיא, (דוגמא מוקצנת - סרטן, דלקת בתוספתן יום לאחר שהכאב מורגש וכו´ וכו´) מטפל טוב צריך לדעת ולהכיר את המגבלות שלו. לי קשה לטפל בעצמי כמדקר יש נקודות שקמת קשה לדקור אותם כמו הגב או בשתי הידים שישי לך מחטים ביד אחת. מטפל טוב יודע שיטה אחת על בוריה (בשביל הידע הכללי כאשר בא אליו מטופל והוא כבר מוטפל בשיטה אחרת, המטפל צריך לדעת בכלליות מה היא אותה שיטה ואם לא אז ליצור קשר אם אותו מטפל) אבל להתמחות בכמה שיטות?! זה לא מקצועי. יש פתגם שאומר שעדיף ללכת לבעל מקצוע ולא לבעל נסיון. שבת שלום נ.ב בת חן מאוד אהבתי את הערה המשפטית שלך.

m_katzmann

New member
מילת ה../images/Emo28.gif רצון ואמונה

אני דווקא כן מצליחה לרפא את עצמי ממכאובים פיזיים ורגשיים ומילת הקסם כאן היא רצון לצאת מהמצב בו אני נמצאת, אמונה שאני יכולה לרפא את עצמי. השיטות שלי: מודעות עצמית, אמירת משפטים חיוביים, דמיון מודרך, גלוי מרידיאן שיצא מאיזון ועבודה על מרידיאן זה, או על הצאקרה בעבודה בצבע וצליל ותמציות, בקיצור אני עושה כל מה שהייתי עושה עם המטופלים שלי - וזה עובד. מאיה

בובי

New member
איך אני מטפל בעצמי.

האמת שאין לי הרבה בעיות ולרופאה שלי בשנים האחרונות הלכתי רק כדי לקבל אישורי בריאות
הפעם האחרונה שהיה לי משהו ממש בעיתי זה לפני כשבוע קיבלתי כאבי בטן ממש חזקים שכל שרירי הבטן מתכווצים. ניתחתי את הבעיה וראיתי שאכלתי גבינה שנפלה לכיור לכמה שניות. הקיצר עשיתי לעצמי קפה שחור עם 2 כפיות קפה וכפית סוכר . זה פועל כמשלשל קל שתיתי וכמו קסם זה עבר לי אחרי שביקרתי בשרותים כמובן יש עוד כל מיני דברים שאני עושה בעיקר בהתקררות אך זה לפעם אחרת.

אורנה,

שאלה טובה, ואני מחלקת את תשובתי לכמה רבדים.. אני תמיד מצליחה לאבחן את הבעיות שלי , לעשות קישורים לחולשות האיברים ולבעיות שלי לפעמים אני גם מצליחה לצפות את הצעד הבא של הבעיה.. לעזור לעצמי? תלוי , בבעיות עמוקות אני נעזרת במטפלים גם כי קצת קשה לדקור את עצמך וגם כי יש עניין ממלא בקבלת טיפול שאני לא יכולה ורוצה לעשות לעצמי. המורה שלי תמיד אומרת שלא טוב לטפל בעצמך ובמשפכתך כיוון שהאנרגיה הינה ברובד אחר ואין באפשרותינו לאבחן ולטפל בנו וביקרים לנו כראוי - אני מאמצת את זה בערבון מוגבל.. בבעיות קטנות ואפיזודות חולפות אני פשוט רוקחת תרופה /תרופת סבתא / רייקי /שמנים אתריים - לרב זה עוזר ואם לא - אני פונה למטפל מקצועי. וד"א נקודה מעניינת היא שכשאני מגיע למטפל אני מטופלת לכל דבר - לא שואלת - לט בודקת לא מנסה להבין פשוט מקבלת טיפול - וזה כיף.. שבוע טוב, יעל

למעלה