עזרה למתחיל..

d 1 9 5

New member
עזרה למתחיל..

שלום לכולם! לא מזמן הייתי מעורב בעירוע שבגללו הבנתי אחת ולתמיד שעלי ללמוד להגן על עצמי ומהר... אשמח לקבל הצעות לגבי מה כדאי ללמוד (שוב, מהר!) ואם מכירים מקומות לימוד באזור חיפה לבוגרים (אני בן 22)

חגי רץ

New member
אפשרות ריאלית

בחיפה מתפקד מועדון לחימה ריאלית שיכול לענות על מצבים לא נעימים. השיטה הבסיסית הנילמדת היא גיוג´יטסו. לא מחויב רקע כלשהו. לפרטים 052695035- דוד בנימין. הוא המדריך,אחלה בן אדם.

נוספרטו

New member
אומנות לחימה

תראה, יש תיאוריה (שאני מאמין שהיא נכונה) שלכל בן אדם אומנות לחימה שמתאימה לו, כך שתוכל בנתיים לעבור בין מורים ולברר על אומנות לחימה שמתאימה לך ספיציפית. אני שלומד נינג'יצו, יודע על כמה מורים שמלמדי בחיפה, שהם מורים מעולים.

פרוטון

New member
החיפזון גורם לאסון

אתה מעוניין ללמוד הגנה עצמית מהר. אני אומר לך שאין אומנות לחימה שמלמדת מהר, יש לבנות את זה בהדרגה כך שבמצב אמת לא תקרוס בלי היכולת לתגובה. יש אנשים שלומדים הגנה עצמית שנים ועדיין לא יודעים הכול. לא כל מה שאני רואה אני רוצה, אבל כל מה שאני רוצה לראות.

magic goldfish

New member
מצד אחד, נכון....

אומנות\שטית לחימה זה משהו שצריך לעבוד עליו, אבל נראה לי שהוא התכוון שהוא לא רוצה אומנות לחימה שמשקיעה הרבה מהזמן שלה בטיפוח הצד הרוחני, אלא שיטת לחימה שתלמד אותו כיצד להתגונן ברחוב, גרידא. אני משער שהחבר'ה פה יוכלו לעזור לך יותר, אבל אני אישית יכול להמליץ לך על קרב מגע, או דניס הישרדות או התגוננות רחוב (השיטה שאני מתאמן בה). בהצלחה

ג'ו ג'יטסו

רוחב מוריה 67 הטלות,נעילות, בריחים ,עבודה בעמידה ועל הקרקע.קבוצת בוגרים בימי שלישי ושישי. לפרטים נוספים 064-344446 בברכה.

nage

New member
אם בא לך אתה מוזמן לראות....

ואפילו להשתתף בשיעור נסיון באייקידו www.ninomia.com

crane

New member
הוא ביקש ללמוד להגן על עצמו ומהר

איקידו זה לא מהר מידי? אולי עדיף טאי צ'י?

nage

New member
רק הצעתי....../images/Emo8.gif

אבל בשבילי אייקידו זה מספיק מהר אולי אפילו מהר די, אולי באמת אני אנסה משהו כצת יותר איטי

crane

New member
אין צורך להתנצל

אני מבין את הדחף שיש לכל מתאמן להמליץ על השיטה/ המורה שלו, אך תאר לך לו כל משתתף בפורום היה נענה לדחף הזה כמוך- כל שאלה הייתה נענית בערך במאתיים תשובות, כש-198 מתוכן לא רלבנטיות. אתה לא היחיד שעושה זאת, ולי זה קצת מפריע.

nage

New member
נכון אבל..

להגן על עצמו ומהר?! השיטה הכי טובה לזה היא לברוח (ומהר), אומנות לחימה זה לא אינסטנט. חברה צעירים שמתאמנים אצלנו אומרים שהם מסתבכים הרבה פחות בקטטות מאז שהתחילו להתאמן (אחרי די מעט זמן), אז אולי אייקידו כן יעשה בשבילו את העבודה, מי יודע?

nage

New member
כן אתה כנראה צודק

אבל אני לא מחשיב אותם כאומניות לחימה כי אין מאחורה פילוסופיה

crane

New member
אבל אבל...

למה פותחו קרב מגע, התגוננות רחוב, סמבו ועוד אי אילו שיטות ממין זה? אני מאוד לא אוהב את ההיתממות הזו ששוררת בפורום כשמישהו מבקש ללמוד להגן על עצמו מהר וביעילות. אין צורך להעמיד פנים שפתאום עולם אומנויות הלחימה מורכב רק מאיקידו וטאי צ'י. לא בא לך לקרוא לשיטות האלה "אומנות"? אין בעיה, קרא להן לחימה. השורה התחתונה היא שסביר להניח שמי שמתאמן שנה-שנתיים בהשרדות או קרב מגע יסתדר ברחוב יותר מאשר מישהו שלמד 3 שנים בביה"ס שלי או שלך. גם בפני מי שרוצה ללמוד להתגונן מהר יחסית וביעילות ניצבות אפשרויות רבות, ןלא רק בפני מי שרוצה ללמוד כיצד להסתדר בהרמוניה עם אישתו ועם הבוס.

Wing Chan

New member
הממ

הצעה שלי, קרא גם את המאמר ואת הדיונים השונים לגבי מכות ברחוב (בהתחשב שזה היה ה-"ארוע" שעברת\שחבר שלך עבר?) גם לפי דעתי איגרוף תאילנדי יכול להתאים לקטגוריה של "נלמד מהר", לא?

למעלה