עזרה למתחילים

• פותח הנושא eay
  • פורסם בתאריך

eay

New member
עזרה למתחילים

שלום לכם, אנחנו בתחילת הדרך, אולי עוד לפני זה, בשלב הברורים. אני יודעת על שתי חברות פרטיות מובילות בתחום. אשמח לשמוע מניסיונכם: מה ההבדל בין החברות, אם יש הבדל? על מה כדאי לשים את הדגש במפגש ראשון עם נציגי החברות? אשמח לשמוע מזוגות שאחרי הפקת לקחים. המון תודה, נשתמע...

מה אתם מעוניינים לדעת??

אם כדאי לחפש פונדקאית דרך מרכז הורות או באופן פרטי ולבד?? על איזה נציגי חברות מדובר כאן.??

eay

New member
עזרה למתחילים המשך . . .

לחבוק חלום תודה על ההתייחסות. כל פיסת מידע חשובה יש לנו ה מ ו ן שאלות. האם כדאי לחפש פונדקאית לבד או לשלם יותר ולקבל את כל השירותים תחת קורת גג אחת? ומניסיונכם איזה חברה נחשבת טובה יותר "המרכז להורות באמצעות פונדקאות" הנציגות עדה/מינה או החברה של מירב? בכל מקום מצויין שהתהליך ארוך, אבל עד כמה? שנה - שנתיים . . . נשמח לשמוע הורים שכבר עברו את התהליך ויש להם ילדים מפונדקאיות. שבת שלום!

siran123456

New member
אין חברה יותר טובה מהשניה, תיפגשי

שנהם, ותחליטי יחד עם בעלך מי נראית לך יותר שתלווה אותך בתהליך הארוך של הפונדקאות. אם יש לך כסף , אני ממליצה על מרכז תיווך. אם אין לך אפשריות כלכליות, אז באופן עצמאי יהיה יותר זול בהרבה, מדובר בסכום של 12000$. לכן ההחלטה נתונה בידיך. בהצלחה

eay

New member
אנחנו ממש בהתחלה

והיינו רוצים להמנע עד כמה שאפשר מטעויות וללמוד מנסיונם של אחרים, אם מישהו מוכן לנדב מידע. אם דרך מרכז תיווך נמצא מהר יותר את הפונדקאית המתאימה, החברה תעזור לנו בהכנת כל המסמכים, החחות דעת הרפואיות והפסיכולוגיות וכל השאר... נעדיף דרך מרכז תיווך. העניין הכספי לא משחק תפקיד מרכזי אלא כל השאר! נראה שמציאת פונדקאית באופן עצמאי תקח זמן רב מאוד וכל מה שנשאר אחרי גם-כן. לא עדיף לפעול דרך חברה שמכירה את החוקים, העו"ד, הפסיכולוגים ואת כל הבירוקרטיה? מה אתכם, אתם אחרי או תוך כדי?

eay

New member
איך אני

שולחת לך את מספר הטלפון שלי בלי שכולם ידעו אותו? (אני לא ממש מתמצאת)

eay

New member
חות דעת על חברות תיווך

כמקרה כזה כסף זה לא הבעיה וברור שדרך חברה כדאי יותר אך האם מישהו יודע על חברה "עדיפה" או ששתי החברות זהות ? כבר בשיחות הטלפון התחברתי יותר לאחת מהנציגות השאלה אם חיבור כזה מספיק? הרי ברור שיש צורך ליותר מזה!!! מישהו יודע על פשלות/עיכובים/אי הבנות או כל דבר אחר שקרה עם חברה אחת יותר מאשר עם חברה אחרת? תודה

אז ככה

בתחילת דרכנו עשיתי כמה טלפונים למס' מרכזי הורות ולא אנקוב בשמות כרגע זה לא ממש חשוב.... אציין שמראש העדפתי לעשות את הכל לבד... כי אני חושבת שזה תהליך עדין ורגיש מאוד ועדיף שלא יתערבו בו יותר מדיי. אחרי שעשינו "סקר שוק" ובדקנו מצבנו מבחינה כלכלית הוחלט בפה אחד לא לפנות להמשך התהליך דרך מרכזי ההורות ולא רק מפאת שיקולים כלכליים וכסף ( תתפלאו אבל לא כל ההורים ש"הולכים על זה" מלאים בכסף ולפעמים זאת בעיה גדולה אצל חלק מההורים) . אני חושבת שהשיקול העיקרי היה: האם אתם מעוניינים שמישהו אחר "ינהל" לכם את העניינים?? כן, זה מצריך המון המון סבלנות והמון מזל אבל זה אפשרי! (תפרסמו במודעות דרושים, במקומונים (בדרום יש היענות גדולה לעניין) ובאינטרנט.. אני חייבת לציין שלא המליצו לנו מראש על מרכז הורות. ואחרי ש"שקענו" בתוך העניין... ונכנסנו לעניינים ....הכרנו לא מעט הורים שפנו דרך המרכזים וכן מצאו פונדקאית אך היו המון המון אכזבות. קחו בחשבון שהמרכזים הללו לא ממש "עושים את העבודה כמו שצריך".. אז אם אפשר למצוא לבד לטעמי זה עדיף. (וכמובן גם חסכוני מאוד). בכל דרך שתבחרו בהצלחה.

eay

New member
לאט לאט

אנחנו מתחילים לקבל קצת מידע. מבחינה כלכלית היינו מעדיפים למצוא לבד אך זה נראה לי כמעט בלתי אפשרי. ואם נמצא מישהי שתסכים ותתאים לכל הקריטריונים, מה עושים הלאה? התרשמנו שהמרכזים מאוד יודעים מה צריך ולמי לפנות באיזה שלב ומכינים לוועדה כמו שצריך. אך מדבריך הבנתי שהדברים לא בדיוק ככה. אם הם מוצאים פונדקאית, ממה אפשר להתאכזב בדרך? על זה בדיוק שאלנו? גם לקחת כ"כ הרבה כסף וגם לא להיות 100%?!?! ממש לא לעניין.מאיפה הכרתם הורים במצבכם? היינו מאוד שמחים לדבר עם זוג כזה. דרך אגב, לכם כבר יש ילדים מפונדקאית או שאתם בתהליך? אנחנו מאוד מעריכים את ההתייחסות המהירה שלך/שלכם. שבוע טוב!

eay

New member
איך

אני שולחת את מספר הטלפון שיהיה לעיניך בלבד?

אז ככה

אתם מקישים עם העכבר על הניק שלי "לחבוק חלום" וזה מכניס אתכם לכרטיס שלי... שם בתחתית יש אופציית הוספת הודעה.. שם תרשמו .

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

קודם כל. אני חולקת על דעתה של "לחבוק חלום". אנחנו בתהליך כבר פעם שניה וגם בפעם הזאת כמו בפעם הקודמת בחרנו ללכת יחד עם חברה ולא לבד. ואני שמחה ומברכת על כך. אמנם יש יותר עלויות אבל השקט הנפשי הוא חשוב לא פחות והחברות עושות את מלאכתן על הצד הטוב ביותר ואני מקבלת את היחס הנהדר , החם והמקצועי ביותר. תמיד גורם שלישי אוביקטיבי בתהליך הזה הוא משהו חיובי. אז בהצלחה לך ואם את רוצה שקט נפשי אז תבחרי לבצע את התהליך דרך מרכז. שבוע נעים

לירוני אני שמחה שהתמזל מזלך

וזכותך לחלוק על דעתי . אני מדברת ממקום קרוב ויודעת על לא מעט זוגות ש"אכלו אותה" כשתיווכו בינם לבין פונדקאית לא מתאימה והיו המון צרות בדרך.. והדבר האחרון שהזוגות זכו לקבלו בעקבות זאת זה היה שקט נפשי. ואחזור שנית, השיקול אם לבוא דרך מרכז הורות או לא לא נובע רק בשל שיקול כלכלי. אני חושבת שעדיף להורים לבחור אותה לבד וללא כל התערבות של גורם שלישי. כי אחרי הכל ההורים הם אלו שיצטרכו ללוות ולהתלוות אליה במהלך כל התהליך ולא המרכז. שורה תחתונה, הכי חשוב זאת טובת ההורים והפונד' ואם זה מגיע דרך מרכז הורות כלשהו או באופן פרטי זה כבר ממש לא משנה. בכל מצב הם יזדקקו להצלחה והמון מזל טוב.

יתרונות

גם אני חולק על דעתך לחבוק חלום. יש ערך מוסף במרכז פונדקאות מעבר להתאמה של פונדקאית. עד היום בכל בעיה שהיתה לנו פנינו למרב וקבלנו עזרה ותמיכה מהירה. לפני שהחלטנו דברנו עם מספר זוגות שניסו לאתר פונדקאית לבד וסיימו במפח נפש, ההוצאה הכספית יכולה להיות הרבה יותר גבוהה מאשר דרך מרכז. כמו שכתבת בסוף ההודעה שלך: בכל מצב הם יזדקקו להצלחה והמון מזל טוב.

shiran 25

New member
תרשו לי לחלוק על לחבוק חלום....

אני לא מתכוונת לפרט פה את כל הידע שיש לי, מנסיוני וממקורבים שאני יודעת עליהם שניסו באמת ללכת לתהליך לבד ע"מ לחסוך כלכלית ,זמן וכו' אבל בסוף עשו רק את הדרך יותר ארוכה והוציאו הרבה יותר "הדרך הקצרה היא יותר ארוכה.." יש כאלה שלא מוכנים לשמוע לאחרים ומכריחים את עצמם לחוות את זה על בשרם,מה לעשות זה קורה,אבל המרכז שעליו דברו שהוא ממש הביא רק סבל או שהוא בטוח לא הביא נחת זה בטוח לא המרכז של מירב ונכון יש לצערנו כאלה שפשוט הורסים לאחרים את הבטחון והרצון ללכת דרך תווך אבל מי שהולך עם מירב אף פעם לא מצטער אלא מברך על כך יום יום זה בטוח היא מדהימה היא חיה את הזוגות והפונדקאיות ותומכת 24 שעות והיא זאת שמבינה בכל הביריוקרטיה ומריצה הכל וזה מאוד קשה לעשות זאת לבד ולפעמים יש דברים וקשיים בדרך שאנחנו לא חושבים ולא מצפים להם והם קשים ומירב פותרת הכל וגם אם נוצרת ח"ו איזה "מחלוקת" בין הזוג לפונדקאית (וזה קורה) יש את מירב וזה דווקא טוב שיש צד שלישי בין זוג שעוזר . זה ממש עוזר,זה כייף וחשוב לא להיות לבד בתהליך הזה והכי חשוב שהפונדקאית שלכם תרגיש טוב ובטוח וזה יכול לקרוא רק עם מירב שדואגת לפונדקאיות כי אל תשכחו שאתם זוג והפונדקאית שלכם היא אחת ולבד ויש הרבה מקרים שחשוב שיהיה לה למי לפנות שיעזור לה ויתן לה תמיכה ואין כמו מירב תאמינו לי היא גדולה נכון שצריך לדעת עם איזה תיווך ללכת ע"מ שיהיה תמיכה ואושר וזאת מירב שלנו בקיצור מקווה שתעשו את הצעד הנכון ושיהיה לכם רק בהצלחה

עָנת

New member
סיגלורונן התייחסה

לסוגיה זו בחוכמה

eay

New member
תודה

לכל מי שהתייחס, זה מאוד מעודד ומרגש לדבר איתכם!

למעלה