עזרה למתחילים

lior91211

New member
עזרה למתחילים

שלום מוצ'ילרים!
אני ועוד שני חברים יוצאים לטיול בן 4 חודשים
רצינו לדעת עד איזה רמה יש לתכנן את הטיול?
מ- כמה ימים להיות בכל מדינה ועד- אטרקציות ומקומות מומלצים לבקר בהם.
או שפשוט לזרום ולהתגלגל ממקום למקום...
נ.ב. אנחנו מתחילים בארגנטינה-צ'ילה ומקומות חובה בשבילנו הם ברזיל ומקסיקו
* אם יש צורך בבניית מסלול אשמח לקבל המלצה.. :)
תודה חברים.

sitvaniyot

New member
ברכות למתחילים

4 חודשים זה הרבה זמן וגם מעט. תלוי מה תרצו לעשות. מכאן שאין תשובה אחת לשאלה מה מומלץ או כמה זמן זה יקח.
אני רק יכולה להמליץ להתיחס לכל ארץ בנפרד לקרוא מה אפשר לעשות בה ואז להחליט מה תרצו לעשות. מאחר ואתם 3 תוכלו לחלק את התחקיר ביניכם ואז להפגש כמה פעמים ולהחליט. עשו כל זאת עוד בארץ כדי שלא יתחילו ויכוחים בזמן הטיול שמאד מעכירים את האוירה.

כנסו גם לכאן http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryid=142414 בלינק יש כמה רשומות בנושא.

lior91211

New member
קצת נלחצנו..

כולם באמת אומרים לנו פשוט לזרום עם הטיול.. אז זה מה שהחלטנו לעשות!
יש כמה עוגנים בדרך.. אבל כנראה שלא יהיה מהנה כל כך להיצמד ללו"ז..
תודה לכולכם על הטיפים! עזרתם מאוד!

BigBadWolf

Member
זה מאוד תלוי בבן אדם

יש אנשים שאוהבים להתקע במקומות מסויימים ויש אחרים שאוהבים להתקדם. אישית תכננתי את הטיול שלי בדרום אמריקה (חודשיים) מההתחלה ועד הסוף בישראל כולל איזה טרקים אעשה ובאילו ימים. השארתי פעם בכמה זמן יום בטחון ובזמן הטיול השתדלתי לא לפגר אחר הלו"ז. יצא שכל הזמן הקדמתי את הלו"ז בכמה ימים ובפעם האחת שהלכתי לאחר את הלו"ז קיבלתי החלטה ויצאתי לטרק לבד עם מדריך, ללא קבוצה. בסופו של דבר לי זה יצא טוב, לא הייתי צריך לחשוב יותר מידי בזמן הטיול והספקתי כל מה שרציתי בלי לחץ (אם כי אני מודה שרוב האנשים לא עומדים בקצב שלי, אבל זה גם כשאני לא מתכנן מראש).
מצד שני יש הרבה אנשים שיוצאים כמעט ללא תכנון ותוך כדי עושים מה שבא להם, אז זה מאוד תלוי בבן אדם.

הצעה

בחלק מחנויות הציוד למטיילים יש הרצאות שעוזרות מאוד בתכנון הטיול למתחילים ועונות על כל השאלות, תוך עשיית סדר בכל הבלגן (ויזות, מעברי גבול, כסף, אתרים מרכזיים, תחבורה וכו'). שווה לבדוק. ממילא זה ללא תשלום, תמיד תוכלו לצאת החוצה אם זה לא מדבר אליכם.

עד איזו רמה לתכנן את הטיול? אתה יכול לתכנן עד לרמת השעה והמקום שבהם תשתה את הקפה ב-17 בפברואר 2014. זה לא באמת משנה. כשנוסעים עם כרטיס טיסה פתוח לזמן ארוך ממילא המסע מקבל חיים משלו ולא נצמד לתוכניות. בכלל, לדעתי כדאי להסתכל על כל תוכנית כבסיס כללי לשינויים ולא לדבוק בה בכוח. בדרך פוגשים אנשים ופתאום בא לך להמשיך עם מישהו אחר, פתאום אתה שומע על יעד מעניין ומסקרן באזור שלא שמעת עליו קודם, פתאום סיטואציות משתנות או שהגעת למקום שכיף לך בו ובא לך להישאר בו לא שלושה ימים כמו שתכננת אלא שלושה שבועות... הכל יכול לקרות. כדאי לתכנן בכללי, כלומר לדעת איפה בערך אתה מתכוון להתחיל ומתי לסיים כדי לרכוש כרטיסי טיסה, כדאי להכיר את האטרקציות העיקריות בכל מדינה, וכמובן להתחשב בעונות (אגב, בשביל ארגנטינה וצ'ילה אתם כבר ממש צריכים לצאת לדרך, לא?), אבל באמת אין מה להילחץ עם תכנון לפרטי פרטים.

למעלה