עזרה למתחילים

עינתפ

New member
עזרה למתחילים ../images/Emo4.gif

מחר הולכת לעשות עוגה שניה, משהו שהבן שלי הזמין. כמובן שלא לפסל כי אני לא יודעת אלא רק לצייר על העוגה. רוצה לעשות סיומת יפה לעוגה מלמטה שלא יראו את הסוף של הבצק סוכר, עם מה עושים עם הרויאל אייסינג?? איך עושים? אפשר לצבוע אותו בצבע?? איך מדביקים אם אני רוצה לעשות פרחים?? תודה

שירי ל

New member
פשוט מאוד-

לוקחים חתיכה של בצק סוכר, מגלגלים לנקניק ארוך וכורכים סביב העוגה. אפשר גם לעשות כדורים או פרחים ולהדביק מלמטה. אני ממליצה לך לעיין בקבצים של הפורום ולקבל רעיונות לסיומות של עוגות.

אפשרויות הדבקה

אם הבצק רטוב, מים יעשו את העבודה. אם הוא התייבש אפשר להדביק עם רויאלאו עם ג'ל מ CMC ןמים בהצלחה! מיכל לגבי הרויאל - במאמרים (שורה כחולה למעלה) יש הסבר לגבי עוגיות מצויירות ובתוכו הסבר על הרויאל

meiravit1

New member
מדביקים כם CMC מעורב במעט מים

זה הופך למעין ג'ל או פשוט עם מעט מים או רויאל. אני, למשל, עיטרתי כרגע את שולי העוגה ברויאל שצבעתי בקלות בצבע מאכל (כמו את בצק), וזיל]תי.

שירי ל

New member
חייבת להעיר משהו לגבי ה-CMC

זה חומר מאוד מאוד לא בריא, ואני משתמשת בו רק במקרים מיוחדים ולא בתור דבק קבוע. אם הבצק רטוב, ומדובר על משהו שממילא לא יזוז מהעוגה מי יודע מה- עדיף להשתמש במים או ברויאל. ב- CMC אני משתמשת רק לפסלים ולדברים שאני צריכה שיתגברו על הגרביטציה- כמו פרחים בצידי העוגה. ממליצה לך לעבור להשתמש בדבקים פחות מזיקים כשאין צורך

Nיכל

New member
אני לא משתמשת בו בכלל! עכשיו קניתי

כי הבנתי שבשביל פרחים עדיף להשתמש בו אבל חוץ מזה מסתדרת מצויין בלעדיו

טל של 4

New member
את יכולה להסביר בבקשה

למה עדיף להשתמש בו בשביל פרחים? ולאילו פרחים הכוונה? תודה

brownie65

New member
עדיף להשתמש בו לפרחים מפוסלים ביד

לא לכאלה שחותכים בחותכנים ולא מעבדים אותם עוד בידים. כמו בתמונה המצורפת (סליחה על איכות התמונה - לא היתה לי דיגיטלית כשעשיתי אותה). ה CMC נותן גמישות לבצק הסוכר ומאפשר ליצור ממנו עלי כותרת דקים ועדינים בלי שייקרע. אבל הכי מומלץ להכין פרחים (ושב, הכוונה לפרחים "מפוסלים") מבצק פרחים - petal paste או gum paste.

brownie65

New member
תודה, טלולה! אלה ורדים מפוסלים ביד

אנסה להסביר בע"פ: השתמשתי בבצק פרחים. עבדתי עם חותכנים של ורדים - 3 "טיפות" בגדלים שונים, הגדול לעלי כותרת החיצוניים, והקטנים יותר - לפנימיים או לורדים קטנים יותר. קודם מכינים קונוס קטן מבצק פרחים ("לב" הורד) ונועצים בו חוט ברזל ירוק. ואז מכינים את עלי הכותרת, חותכים בחותכן הכי קטן ואז מדקקים מעט באצבעות ומדביקים לקונוס בחלבון, מעצבים את עלה הכותרת כך שייראה אמיתי (מעט מכופף לאחור וכו'). ממשיכים להדביק בחצי חפיפה, בדומה לורד אמיתי, עולים בגודל החותכן עד שמתקבל ורד. עושים כמה ורדים כאלה, ועלים ירוקים, ובאמצעות סרט דביק (טייפ ירוק כמו להכנת זרי יומהולדת) מכינים גבעולים שלמים שמכילים כמה פרחים ועלים. מצרפת עוד עוגה שעשיתי - אולי בזו אפשר לראות יותר בבירור.

שירי ל

New member
עוגות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת!! שאלות:

בעוגה עם התחרה, איך עשית את הגלים בצידי העוגה? ביד חופשית? עבדת עם איזושהי שבלונה? ובעוגה הראשונה איך עשית את עלי הגפן? ומהם הירוקים המסולסלים שמשתלשלים מהקומות?

brownie65

New member
שירי, כמה תשובות

תחרה: יש חותכן מיוחד לתחרה בצורה מסולסלת. אחרי שחותכים את הצורה, עוברים על הקצוות שלה עם קיסם כדי לדקק את הקצוות, לתת לזה "נפח" ומראה "תחרתי". אז מדביקים את החתיכות המסולסלות בצורה גלית מסביב לעוגה ומסיימים בזילופי רויאל אייסינג. עלי הגפן - חותכן בצורת עלה גפן. ה"קנוקנות" - חוט ברזל ירוק מסולסל ועליו טייפ ירוק.

סגולית

New member
עם מכחול דק וטיפה מים,

לא לעשות שלוליות, רק ממש נגיעה וזה נדבק מצויין.

עינתפ

New member
המון המון תודות.אז להבנה, בשביל מה

הרויאל אייסינג?? אם את הפרחים אפשר לעשות מהבצק סוכר עצמו או הקישוטים? לפני שהתחלתי בכלל לכתוב בפורום ישבתי כמה ימים עם המאמרים, גלריות הדפסתי דברים חשובים. בקיצור עשיתי שעורי בית. שוב, המון תודות. עינת

שירי ל

New member
רויאל-

יכול לשמש כדבק, כבסיס לצבעי מאכל (כשצובעים עם הרויאל הצבע יוצא עם נפח) ולקישוט, אני מצרפת תמונה של עוגה מאתמול שכולה מקושטת ברויאל.

שירי ל

New member
ועוד שימוש-

אם מוסיפים לו הרבה אבקת סוכר אפשר לעשות שערות למשל

טל של 4

New member
שירי העוגה הזו מדהימה, אפשר לשאול

כמה שאלות: את הרואיאל זילפת אחרי שציפית את העוגה לא לפני נכון? הצהוב באמצע הפרח זה RFM צהוב או רויאל? בפרחים הלבנים יש CMC?

למעלה