עזרה לימודים בהולנד

tommyd7

New member
עזרה לימודים בהולנד

שלום חברים,

אני חושב על ללמוד בהולנד, יש לי משפחה שם וגם אני עם דרכון הולנדי אז מבחינה של ויזה וכל זה אני מסודר.

התחלתי להסתכל באינטרנט אבל לא הצלחתי למצוא איפה כדי ללמוד בהולנד (במסלול למידה באנגלית), תואר ראשון בכלכלה ומנהל?

תודה לעוזרים,

תם

היי תם

מבחינת האישורים אתה נשמע מסודר

בנוגע לתארים ראשונים בהולנד, אין מסלולי למידה באנגלית (יש רק מתואר שני ואילך).

מכיוון שיש לך כבר דרכון הולנדי, אתה מנוע מלקבל עזרה ממשלתית באינבורחרינג (הגירה/קליטה) ו/או עזרה כזאת מהמוסד האקדמי אליו אתה מתכנן להגיע.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו בשבילך זה להתחיל קורס הולנדית NT2 רמה 2 (זו הרמה הנדרשת ללימודים אקדמיים בהולנד) במוסד האקדמי אליו תרשם. אתה כנראה תצטרך לשלם על הקורס, אבל אם תכלול את הכל בחבילה (תתחיל בעצם מסלול לימודים שיכלול שנה ראשונה של לימוד הולנדית ולאחר מכן את התואר עצמו), אז יש סיכוי שתקבל הנחה משמעותית (ב-VU ו-UVA מדובר על 40-50% הנחה), מצד שני - אני לא סגור על הפרוצדורה הזו כלפי אנשים המחזיקים דרכון הולנדי.

מציע לך לפנות לאחד המוסדות ולשאול.

שיהיה בהצלחה !
עמית

Naughtius

New member
מצד שלישי...

באמת אין לי מושג על לימודים לתואר ראשון באנגלית בהולנד... אבל!
עם דרכון הולנדי אתה יכול לקבל את תנאי המקומיים בכל מקום באירופה :) ככה שאם אתה בכל זאת רוצה תואר באנגלית, אתה גם יכול לעשות אותו באנגליה למשל (או בכל מקום אחר באירופה שמציע לימודים באנגלית) ולשלם שכר לימוד מקומי :)

מגניב !!

זה בהחלט שובר את התיאוריה של לא מעט חבר'ה שאני מכיר כאן שהלכו ללמוד הולנדית בשביל התואר הראשון

צריך לבדוק לעומק, אבל זה נראה מעניין.

Free Smile

New member
הקטע שאתרים הולנדיים שואלים לגבי קוקיז

זה חלק מנימוסין אינטרנטיים?

Free Smile

New member
חזון אחרית הימים עדיין לא חל

עוד לא נעלמתי

רק שקוע באי ההחלטיות הקלאסית שלי
שוקל אם ההולנדי שבי רוצה לעלות לישראל או שהישראלי ימשיך את המרדף אחר סיבה להיאחז באירופה

FalseFlat

New member
או ש

ההולנדי שבך רוצה להשאר והישראלי שבך טבע באחת החראכט
ככה יותר טוב.

Free Smile

New member
חרא-כט ? כך מדבר?

בעידן הקרח והשלג האחרון שהיה בארץ השפלה (לפני שבוע) יצא לי לראות חצי אופן כלוא בשכבת קרח בזמן ששארית האופניים טבועים שם למטה

FalseFlat

New member
ולא צילמת ?

לפחות היית מתקשר לנילס שיצלם דבר כזה uniek

NT2 זה לא רמה

זה שם הקורס ומשמעותו בתרגום חופשי ״הולנדית כשפה שניה״.

ללימודים אקדמאים צריך את רמה 3-5 של אותו הקורס
ואת הקורסים של האוניברסיטה יכול ללמוד כל אחד, תמורת תשלום.
לא שווה ללכת ללמוד קורס למהגרים (ולשלם עליו הרבה כסף) כשבעצם צריך ואפשר ללמוד קורס עם אוריינטציה אקדמאית שיעלה אותו דבר

אם אתה לא לחוץ על מחיית שנה בהולנד לפני גיל 27, אולי שווה דווקא ללמוד בבריטניה?

מסכים

אפילו כתבתי את זה שם - NT2 רמה 2 (ליתר דיוק, B2, אבל ההולנדים כותבים בכל מקרה, NT2 Niveau 2).

בנוגע לבריטניה, מסכים גם מסכים

מי שיכול ללמוד באוניברסיטה עם הולנדית של רמה2

הוא כנראה או צעיר מאוד או בעל כשרון בלתי רגיל לשפות.

רמה 2 זה טוב להתמודדות בסיסית למדי ביומיום ההולנדי, לא ללימודים אקדמאיים.

אלא אם כן אתה מתכוון לרמה 4 (כש a1, a2, b1 באות לפני כן) ואז זה כבר באמת יותר מסבר את ההגיון...

taltaal

New member
אתם מדברים על אותה רמה

b2 זה הרמה שלומדים כאשר המטרה אחריה זה ללמוד באוניברסיטה, למישהו ממש חרוץ זה בין שנה לשנה וחצי אינטסיביות של לימוד והבנת השפה.

אילת72

New member
הלימוד ל - b2 הוא אכן מאוד אינטנסיבי

קורס של שנה שבסופו אמורים לעבור מבחן של b2 הוא קורס של 9 שעות בשבוע, עם הרבה מאוד שעות שעורי בית, מבחנים פעם או פעמיים בשבוע ומבחני מעבר בין השלבים השונים.

אילת72

New member
וחשוב להדגיש שגם הקורסים של החמנטה

שונים ברמתם ובאיכותם בהתאם לבית הספר שאליו הולכים... אז כדאי לקבל המלצות לפני שבוחרים את בית הספר

taltaal

New member
אני בrijnissel

וכרגע אני מאוד מרוצה, גם משיטת הלימוד וגם המעטפת של התוכנית.
הבנתי שאת המבחן עושים במקור חיצוני ולא בבית ספר עצמו.

למעלה