עזרה לטירון....

ZiPZaP

New member
עזרה לטירון....../images/Emo13.gif

היי, מה נשמע? טוב, קודם כל, רציתי רק להגיד שאני עכשיו בכיתה י´ והתחלתי ללמוד שפת C. משום מה, התאהבתי בזה וכל יום אני מנסה לרשום תוכניות חדשות... אני שמח שמצאתי את הפורום הזה, כי נראה לי שאני אשתקע פה...
כמובן שלמדתי C רק 13 ימים, אבל אני מנסה להתקדם בחומר גם לבד, עם ספרים... טוב, בקיצור, המורה שלנו נתן לנו לכתוב 3 תוכניות... 2 מהן הצלחתי לכתוב ובדקתי שעובדות פרפקט... את ה-3 כבר לא הצלחתי לכתוב כי הסתבכתי ממש....... עכשיו, אני בטוח שאם אני אתן לכם את ההוראה תצליחו לכתוב את התוכנית, כי יש מלא דרכים לכתוב תוכנית אחת, אבל אני צריך לכתוב תוכנית רק עם החומר שהגענו אליו... טוב, דיברתי יותר מידי... ההוראה אומרת: "כתוב תוכנית אשר קולטת מספר שלם דו-ספרתי והפלט שלה על המסך, יהיה סכום ספרותיו של המספר. (ניתן להעזר בפעולת המודולו ובחילוק לשלמים)". אני מאוד מקווה שתצליחו לעזור ולהסביר לי כי אני לא הצלחתי להבין מה קשורה פעולת המדולו לכאן... בתודה מראש, עומרי

Tiger 2

New member
אני חושב ש...

מחלקים את המספר ב-10 ואז מחברים את המנה (div) והשארית (mod). למשל 43 אז מחלקים ב-10 ויוצא 4.3 כאשר 4 הוא המנה (div) ו-3 הוא השארית (mod) ואז מחברים אותם ויוצא כמובן 7. די פשוט.

ZiPZaP

New member
../images/Emo51.gif

הצלחתי בעזרתך...! לגבי ה-"די פשוט", בשבילך זה נראה פשוט, בשבילי זה עדיין לא...
צירפתי גם את שלושת התוכניות שדיברתי עליהן, אשמח אם תבדקו אותן ותגידו לי אם זה נראה בסדר... בתדוה מראש, עומרי

ZiPZaP

New member
אופס...

הבה התוכניות... תהפכו את הסיומת jpg. ל zip.

ZiPZaP

New member
../images/Emo52.gif

אני נורא מצטער על ההצפה אבל לא ידעתי שאסור להעלות קבצי ZIP... בכל מקרה, העלתי את זה לשטח שלי... הנה הלינק: http://members.lycos.co.uk/zipomri/Programs.zip סליחה, עומרי

ZiPZaP

New member
הנה.....

התכוונתי שתראו אם התוכניות עובדות טוב אצלכם אבל בעצם אולי תוכלו לתת לי טיפים לגבי הקוד שלהן... אז הנה הלינק: http://members.lycos.co.uk/zipomri/Programs-Sources.zip תודה, עומרי נ.ב- זה בסיומת C.

emissary

New member
כמה הערות

גדאי להשתמש בשמות של משתנים אינפורמטיבים ולא רק a b c d. כמו number1, number 2, sum וכאלה וגם אפשר להוסיף התחילת שם המשתמש את סוג הטיפוס שלו אם הוא integer אז inumber ואם הוא float אז fnumber. וגם כדאי אינדטציה שיהיה יותר קל לקרוא כלמור
void main() { int משתנה; פקודה מסויימת }​
מקווה שלא סיבכתי יותר מידי

למעלה