עזרה לחתול רחוב

lisa s

New member
עזרה לחתול רחוב

בסביבת ביתי יש חתול רחוב חמוד שמואכל על ידי השכנים. בסביבה זו יש ואדי (שטח בר פראי שבו מסתובבים תנים וחזירים רבים) והוא מסתובב שם שעות רבות במהלך היום והלילה. מאחר והוא לא מסורס, הוא חוזר לעיתים קרובות עם חתכים, יתכן שכתוצאה ממאבקי טריטוריה עם חתולים אחרים ברחובות הסמוכים. היום הוא חזר עם חור של ממש בלחי ודאגתי לנקות אותו עם פולידין, אין לי משחה אנטיביוטית או משהו אחר לתת לו.

תהיתי האם נכון לדאוג לסירוס לחתול כזה. מצד אחד זה עשוי להפחית את הצורך שלו להלחם על טריטוריה, אך מצד שני אני חוששת שזה יגרום לו להיות יותר פגיע ביחס לחתולים האחרים וליכולת השרידות שלו בשטח הפראי מול יתר בע"ח בואדי. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי מה נכון לעשות במקרה שלו.

סירוס

לרוב סירוס מצמצם מאוד את כמות הריבים ועצמתם, וחתולים מסורסים סובלים הרבה פחות מפציעות כאלו. יתכן שזה לא יעצור את כל המאבקים אבל אני חושב שזה לטובת החתול

lisa s

New member
תודה ועוד התייעצות אם אפשר בבקשה

אני אחדד את שאלתי, העניין הוא שאת החתולים האחרים אני כמעט ולא רואה, לכן אם אעשה מבצע סירוס, ככל הנראה אוכל לתפוס רק אותו. אם רק הוא יהיה מסורס זה לא יעמיד אותו בעמדת נחיתות כלפי האחרים?

ראיתי שהמרפאה שלך בקרית ביאליק. האם אתה מכיר לוכד חתולים אמין ויעיל באזור חיפה או דרך לעשות מבצע נרחב יותר דרך עיריית חיפה? (אמנם עיריית ק. ביאליק אינה משותפת עם חיפה כמו ק. חיים, אבל יש מצב שאתה יודע יותר ממני.)

תודה מראש

סירוס

החתול לא יהיה בעמדת נחיתות מול החתולים האחרים. יש להניח כי מלחמות טריטוריה עדיין תמשכנה, אבל הוא יהיה עסוק יותר בלשמור על עצמו מאשר במרדף אחרי בחורות...
בעבר המחשבה היתה שעיקור וסירוס יפתרו לחלוטין את בעיית פיצוץ האוכלוסין בחתולי הרחוב. היום ברור לכל שזה לא יקרה, וסשסירוס ועיקור לבדם לא יכולים לפתור את הבעיה. עם את - לחתול הספיציפי אנחנו בהחלט עוזרים כך.
בחיפה פעילה ויעילה אגודת חובבי החתולים, שמם הרשמי כמדומני "חובבי החתולים בישראל" . כדאי לפנות אליהם.
אסף

למעלה