עזרה לחדש בתחום

תקר1

New member
עזרה לחדש בתחום

היי אתמול עברתי טסט על קטנוע 125, ואני עכשיו רוצה להתחיל לחפש מכשיר. הבעיה שרמת הידע שלי אפסית אפילו שמות של חברות טובות אנלא מכיר... בכל מקרא אני רוצה לינק לאתר או אפילו המלצה לספר שיתנו לי רקע בסיסי, אני פשוט לא מהאנשים שקונים על עיוור...
ועל הדרך תמליצו לי גם אתם- כרגע אני מחפש מכשיר לשנתיים הקרובות, הדרישה היחידה שלי שיהיה אמין מאוד והתחזוקה זולה. אני גם ממש מתלבט עם לקנות חדש או יד שניה... תודה!! :)

לXקי

New member

ואני יוסיף קישור למבחן שערכו דאז באתר פול גז.

בהצלחה. ואני אישית הייתי ממליץ על הונדה pcx שלא מופיע ברשימה

פרארי1

New member
מה התקציב שלך?

קשה לתת לך כיוון לפני שאתה מגדיר תקציב.
קח בחשבון גם סכום התחלתי לציוד מיגון (לפחות 1000-1500 שקל) ועלות שנתית לביטוח של כ-4000 שקל, תוכל לבדוק במדוייק במחשבון הביטוח.

קח קצת חומר קריאה - אוסף טיפים מועילים שישרתו אותך היטב.

תקר1

New member
תודה

הייי ההשוואות והטיפים נתנו לי מושג על מה צריך להסתכל כשאני בוחר דגם,תודה!!!

באמת שחכתי לציין את התקציב שלי וכאן הבעיה- אני עם תקציב של עשרייה ( רק למכשיר)... לפי ההשוואות יוצא שלא באמת כדי לקנות משהו חדש במחיר הזה... כנראה שאצטרך לחפש משהו יד שניה... סך הכל עיקר השימוש שלי הוא כדי להגיע מכפ״ס לאוניברסיטת בר אילןדרך כביש 4 מדובר בנסיעה של גג10 דק ככה שאנלא מחפש משהו מטורף, רק משהו שלא יכאב יותר מדי בארנק גם מבחינת מחיר וגם מבחינת תחזוקה...
שבשלום

בתקציב הזה - תתפרע

לך על הדגם שנראה לך הכי מתאים לצרכים שלך (HD, למשל, בולט בקטגוריה), ותוכל למצוא כלים במצב מעולה.

פרארי1

New member
התקציב סביר לגמרי

כלים שנמכרים כחדשים סביב ה-15K שקל, נסחרים ב-10K כעבור כשנתיים, כך שאתה יכול לבחור את אלה שנראים לך מתאימים ולחפש משהו משנתון 2009-10, תוכל למצוא לא מעט עם קילומטרז' סביר ובמצב טוב.
אתה יכול לעשות רכיבות מבחן בסוכנויות השונות כדי להתביית על הדגם שמדבר אליך.

תקר1

New member
רציתי חדש...

אבל כנראה שארד מזה... במחירים של היד שניה מצאתי כמה דגמים שאהבתי, בנתיים ברשימה שלי:
קימקו ניודינק- נראלי הכי מתאים לי, גם מבחינת אחזקה ודלק, וגם מבחינת ביצועים...
סאןינג גוירייד-גם נראה אחלה והדעה הכללית אומרת שהוא עדיף על הקימקו...
סאן ינג hd- פחות התלהבתי אפו אני אמור להשים את הקסדה?, גם צריכת הדלק שלו יותר גבוהה...

מה אומרים?
לעשות רכיבת מבחן אצל הסוכניות זה אחלה רעיון... רק כמו שאני מכיר תעצמי לא יקרה, בין הלחץ המטורף של הלימודים באונ׳ לבין והחברים שחופרים שאנכבר לא יוצא... חחחח פשוט החייים שלי יפים מדי

פרארי1

New member
הג'וירייד נפוץ יותר וגניב יותר מהניו דינק

בגדול, הם דומים מאד ושניהם מהיותר חזקים בקטגוריה וזה בהחלט רצוי לאור הנסיעות שלך על כביש 4.
אישית אני יותר אוהב את ה-HD (מנוע זהה לג'וירייד) ואת בעיית האחסון שלו פותרים עם ארגז, אבל זה עניין של טעם אישי, אם כי ללא רכיבת מבחן יהיה לך קשה להחליט איזה מהם מדבר אליך יותר מעבר לצורה החיצונית.

אנא השתדל להימנע מחרחורים (חחחח ודומיו) בהודעותיך. תודה

תקר1

New member
מה אומר על אחזקה...

גדול-לחרחר
סבב אחי ביננו אני גמשונא אתזה...

אוקיי אני חושב שאתמקד בשלשות דגמים אלו... ואבדוק קצת גם לגבי הhd... האמת שעכשיו אני מתחיל לרכז את העלות על הדף וזה יקר בטרוף... לא האמנתי שהוציא על אחזקה דלק וביטוח כמו על הקטנוע עצמו... כואב הלב... מה אומר על אחזקה? קריטי או שאפשר לחפר?

פרארי1

New member
אכן, לא זול

קח בחשבון שמרווחי הטיפולים של הג'וירייד הם כל 3000 קילומטר והוא רגיש להזנחה.
למיטב זכרוני, בניו דינק זה כל 4000, אבל עדיף לברר.
בשורה התחתונה, רובינו רוכבים כי זה כיף, לא כי זה זול וזה גם מאפשר לך לתכנן את הזמן שלך בצורה הרבה יותר יעילה, יש אנשים שזה לבד שווה להם לא מעט כסף.

תקר1

New member
נחיה עם העלות...

העלות כמעט גרמה לי לפרוש אבל זה נכון מה שאמרת גם הכיף זה שיקול גדול.

כרגע ירדתי מהניו דינק הבנתי שהוא מערכת יקרה ושהתיקונים שלו הם מכה...
אז כרגע אני חושב או hd 125 או vs125... ישלי גם קרוב משפחה שמוכר vs ב7.5 עם 16קמ- המחיר לא נראה לי מדהים כי מסקירה ביד 2 זה המחיר אז נראה מה הלך...

למעלה