עזרה לחבר..

עזרה לחבר..

הי. מבקשת כלים לעזרה לחבר. הוא לא גר בארץ. הגיע לביקור בארץ באוגוסט וחזר לארצו. הוא מאוד אוהב את ישראל, מפנטז על חיים בישראל, אבל לא עושה דבר בעניין. כשאני מדברת איתו הוא נשמע עצוב, מדוכא מאוד. לא ישן מרוב דיכאון. אומר שהוא לא ידע שיש כל כך הרבה אכזבות בחיים (הוא בן 33). מסרב לכל הצעותי - טיפול פסיכולוגי עם/בלי טיפול תרופתי, רק היה מוכן לקנות תה קמומיל טבעי שהצעתי לו להרגעה. איך שהדברים נראים רגע לא בטוח שהוא יקנה כי נראה שהוא במצב של חוסר מוטיבציה להיטיב עם מצבו. יש לו יותר חברים מלי, אבל הבנתי ממנו שהוא לא מדבר איתם על דברים אישיים (הוא אומר, "אני לא אוהב לדבר על רגשות") ובאמת כל פעם שאני מתקרבת איתו לנושאים רגשיים הוא בורח כמו מאש. הוא אומר, זה יעבור. אני מקווה שאיכשהו כן הוא יתגבר אבל נראה שהוא פשוט מאכיל את עצמו בסרטים ולא נותן לאף אחד לעזור לו. בונקר. אני לא רוצה לנדנד לו אבל מצד שני אני מודאגת. בחור מקסים שהופך בטרם עת לסבתא זקנה ונרגנת.. אבל אני מתה עליו. אז בתכל'ס, יש איזשהם כלים, תובנות, לתת לו? איך אני יכולה לעזור למרות המרחק?.. הצעות יתקבלו בברכה.. ברור לי שמי שלא רוצה שיעזרו לו, אי אפשר להכריח אותו לקבל עזרה, ובכל זאת.

reva7

New member
אולי

את יכולה לנסות לשכנע אותו לכתוב על הרגשות שלו? אפילו רק לעצמו...בלי לשתף אף אחד- אם הוא לא מסכים זה פורקן יעיל מאוד לדעתי קראתי באחד השרשורים כאן על אפשרות של טיפול אנונימי דרך האינטרנט, אני לא יודעת עד כמה זה קיים- אבל זה יכול להוות פתרון נהדר אבל אם לא, אולי שיכתוב בלוג אנונימי? כדאי להסביר לו, הרבה אם זצריך, שככל שהוא ימשיך להסתגר ולהגיד שזה יעבוד זה רק ימשיך להעיב ולהציק לו עוד ועוד ויכול מאוד להיות שתחושת הבדידות לא תעלם, כי מספר החברים שלו לא מעיד על רמת הבדידות שלו בכלל. בהצלחה, יפה שאת תומכת בו ככה

תודה רבה, כפולה (-:

כן, תודה לך, אציע לו לכתוב בלוג אנונימי (למרות שהיום ניתן לפרוץ כמעט לכל דבר באנטרנט ולחשוף זהויות..) או טיפול פסיכולוגי אנונימי אנטרנטי. ואסביר לו את מה שהצעת, התחלתי, אבל קשה לו לשמוע. אז לי קשה להשמיע לו..

גרא.

New member
איילית אלמונית,גלבוע אוהבת חיות,לא? את וודאי

קחי את החבר סרבן הטיפול שלך,לרכיבה על סוסים.חוויה שיש בהתחושת שליטה והנאה.אם אינו יתודע לרכב,הנהנ האתגר המשותף.כפי שאת לבטח יודעת,טיפול עם בעלי חיים יש לו ערך מוסף עצום.אם אין סוסים,קחי אותו לכלביה הגדולה שלכם.ללטף כלבים,ואולי להתייחס אליהם.אלו הן פעולות משחררות לחץ,ומאפשרות פתיחות.בהצלחה.

תודה, גרא,

אני בהחלט אוהבת בע"ח ומבינה את האפשרויות הגלומות בטיפול פסיכולוגי באמצעותן (בעיקר כלבים וסוסים). הוא גר בחו"ל, כפי שכתבתי, אני יכולה להציע לו, אבל הוא נמצא באירופה וכרגע, בחורף, אני בספק אם הם עושים טיפול בעזרת סוסים בתקופה זו. בכל זאת אציע לו, סביר מאוד שהוא יסרב כי יחשוב שזה ילדותי.. למיקוד הקושי שלו, הוא מאלה שנוטים להאשים את הסביבה.. הוא שונא את הסביבה בה הוא חי. מיקוד שליטה חיצוני? נדמה לי שכך זה נקרא. לכן ספק אם הוא יחשוב שטיפול בעזרת בע"ח יעזור לו.. איך ניתן לעזור לו להבין שהקשיים שהוא חווה נובעים מתפיסת עולם (מיקוד חיצוני), למרות שהוא חי באמת בסביבה לא פשוטה? אמרתי לו שבאיזור אחר במדינה שלו יהיה לו יותר קל כי אנשים שם מחזיקים בדעות דומות לשלו, אבל הוא לא מעוניין לעבור לשם.

גרא.

New member
איילית אלמונית,לע התכוונתי לטיפול,אלא רכיבה

על סוס שתחזיר לו את תחושת השליטה על מצבו.אחרי הכל,אם אינך שולט בסוס,הואע יעשה כל מה שבא לו.אגב,מדובר במיקום שליטה,לא מיקוד.באירופה בטוח שיש מקומות המאפשרים לרכב על סוסים,אם כי אני התכוונתי לשמן שהוא נמצא בארץ.אחרי הכל אינך יכולה לעזור לו בשלט רחוק.לא?

תודה על התיקון, גרא.

הוא מגיע לארץ רק לביקורים קצרים, כך שזה לא יהיה רלוונטי או בעל השפעה. אבל במדינה שלו (מדינה בתוך מדינה) מצאתי כמה אפשרויות ואציע לו. נראה. איני יכולה לעזור בשלט רחוק, אבל קיוויתי, ואני עדיין מקוה, שאפשר לעזור איכשהו ע"י אמירת המלים הנכונות.. העברת המסרים הנכונים, השאלה הגדול היא מהם.

למעלה