עזרה לחברה

ריטה1

New member
עזרה לחברה

חברה שלנו נמצאת במצוקה, ואולי תעזרו לי בעצה. היא גרושה כבר מספר שנים, אך בעלה עוקב אחריה, לא מאפשר לה לצאת עם גברים אחרים, נוקט באלימות מילולית ולעיתים גם פיזית. כל התלונות שלה במשטרה לא הועילו, הוא נעצר ומשתחרר במידי, כיוון שהוא מכיר את כל השוטרים בתחנה. הוא חטף לה את הילדה לכמה שעות כעונש על כך שהעזה לצאת עם מישהו אחר (לטענתו). לאן היא יכולה לפנות ומה לעשות. כמו שכבר סיפרתי קודם, המשטרה לא נוקפת אצבע תודה לכל העונים

d a n i e l s 5

New member
מה אני הייתי עושה....

אם הסיפור הוא נכון...וממש כמו שאת מספרת (יודעת שהמשטרה היום לא מקלה ראש בסיפורים שכאלה)......אני הייתי מעניינת את העיתונות המקומית ואולי הארצית מוציאה את זה החוצה תחת הכותרת "כרוניקה ידועה מראש"..אולי הזעקה הזאת תזיז למישהו , אולי מישהו במשפטרה והרשויות יעשו יותר. אולי...

ריטה1

New member
אני לא רוצה לעשות גלים כאלו

וגם היא לא. ידוע לי שהמשטרה בד"כ לא מקלה ראש במקרים כאלו, וזו גם היתה התגובה שלי. אבל מסתבר שכשאתה גר במקום קטן, והשוטרים מכירים אותך (יוצאים איתך לבלות), אז הם גם עושים לך "טובות".

מיקי 43

New member
קראתי כאן "לא רוצה לעשות גלים"

מותק מי שאינו רוצה לעשות גלים כניראה לא ממש רוצה לצאת מהביוב שלו שתזיז תתחת שלה מכתבים לכל העולם ואחותו מפכ'ל שר מפקד מחוז מפקד מרחב עיתון רדיו כל דבר . לא רוצה? שתסבול!

נראה לי קצת נאיבי

את מבינה, אוזלת יד זה ממזמן לא ידיעה שמוכרת. אין לזה גם לא דקה של תהילה. כנראה בגלל היכולת המדהימה שלנו להסתגל לדברים ולהמשיך הלאה. בכדי להפסיק להיות קורבן צריך לעבור תהליך אישי ענק, צריך להבין שלך (וכמעט שרק לך) יש את היכולת לשנות את המצב.

d a n i e l s 5

New member
מסכימה איתך , אבל.....

התגובה הראשונית שליה היתה "רק היא יכולה לעזור לעצמה בסיפור הזה, להפסיק את הסאגה הזאת"... אבל מכיוון שכבר קראנו בעבר על סיפורים דומים .... חושבת ש....לפי התיאור שלה המקרה כאן הוא על גבול "הפלילי" לפעמים דווקא סיפורים כאלה במקומות קטנים כאלה יכולים להועיל , לזעזע....בעיקר את הגורמים הרישמיים (משטרה,מערכת הסעד וכדומה)...... חברים חברים...אבל יש גבול לשחיתות. כל זה בהנחה שהיא באמת הביאה את הסיפור כמו שהו..... "התקשורת אשמה"לרוב, אבל לתקשורת המקומית בסיפורים כאלה יש סוג של כח. ניסיתי...

הזוי..

ומציאותי אולי.. בכל מקרה כשאני במצוקה אני לוחצת על כל כפתור "לחצן מצוקה" אפשרי שיש.. האמת..לא יודעת מעבר לזה שאם היא היתה השכנה שלי..והיתי מודעת למצבה..היתי לוחצת על הלחצן במקומה..

מניסיון...

את לא יכולה לעשות כלום כשהקורבן מעל גיל 18, היא חייבת להתלונן בכל פעם בעצמה. לך נישאר רק לחכות לעיתונות אחרי הרצח שיבואו לשאול את השכנים... הראיתם? השמעתם? השתקתם?

כחברה הייתי עושה את הצעד...

גם בלי רשותה היא רוצה או לא רוצה לעשות גלים תפעלי את במקרים כאלה אחר כך אומרים איך ישבתי ולא פעלתי תגשי למפקד היחידה, תפני לעמותה לנפגעי אלימות יש מה לעשות אל תשבי, כן אל תהיה מעורבת אלא מתערבת ואת שם לא מקרה פשוט תפעלי... וכן זה עניינך, ואחריותך ומי שיגיד לא, טועה

לא קל

אפשרות ראשונה שאני רואה היא פניה לכתבת כלשהיא עם הסיפור, שהיא תעשה מהמשטרה "מטעמים". אך בגלל שאני לא יודע מה "כוחו" של הדביל הנדון ומי הוא ... הייתי מציע לה לצאת לדייט עם בחור חסון (ולא חסרים), נראה את הדביל מנסה משהו. אנשים קטנים שמנסים להראות גדולים בדרך כלל מאבדים כיוון כשיש באיזור אדם חזק מהם. אמרי לה לדבר איתו בשפה שלו! שתראה לו שיש חזקים ממנו! אגב ניתן גם לגרור אותו לעיר אחרת ואז להתלונן שם! יש סיכוי לא קטן שהוא יבלה בתא אחד את הלילה עם כל מיני....

ריטה1

New member
אני שוב מנסה להסביר

עיתונות לא תועיל כאן, נקודה. אני הייתי בודקת אופציות בכיוון של אגודות שיכולות להזיז דברים, כבר נתתי לה את הטלפון של ויצ"ו, אולי גם נעמת ליעוץ. גם בריונות לא תועיל, לא פוטרים אלימות באלימות, ואל תשכחו שהשוטרים בכיס שלו, כך שמישהו אחר יכול להסתבך. אני לא ידעתי לאיזה פורום עוד לפנות ולכן פניתי אליכם, כי תיארתי לעצמי שאולי (לצערי הרב) יהיו פה כמה אנשים שהנושא קרוב לליבם, והיו במצבים דומים, או מכירים סיפורים דומים.

את קוראת עיתונים?

את מבינה שמה שהיא כותבת... הסתיים ברצח או נכות? את מבינה שגבר אלים לא יניח לה עד שהיא תהיה מתה... או במקרה הטוב תישאר בחיים נכה, מצולקת לאחר שהיא תקפוץ מקומה שלישית מפחד את יכולה להסתכל על פטיש השניצלים שלך ולהבין שזה כלי רצח?

כשירצחו את חברה שלך..

תגידי 'אוי ווי' אותה עוד אפשר להציל, את חברה שלי כבר לא. וכולם ידעו שהוא קנאי, אלים, מציק, רודף אותה... עוקב אחריה ואי אפשר לעשות כלום.

אני מבינה שעניין רגיש לך...

ועדיין טוענת...אוי ווי. אלימות לא פותרים באלימות. מי שרוצה לצאת ממעגל האלימות...יוצא ממנו עם העזרה המתאימה.

מה שתגידי....

בפעם הבאה שתיקראי בעיתון על אישה שנרצחה בידי בן זוגה... ותישמעי בנילווה שהמשפחה מוכרת לרווחה/משטרה... תביני שהיא התלוננה לא פעם ולא פעמיים... ולא עשו עם זה כלום או יותר נכון... לא נימצאה העזרה המתאימה. אז אל תשכחי לעשות 'אויי ויי'... אבל לא עליה שהיא כבר ניגאלה מייסוריה ומפחדיה... ולא על בן זוגה שבשעה טובה נמצא מאחורי סורג ובריח או סתם בית משוגעים... תעשי 'אויי ויי' על הילדים שנישארים יתומים.

למעלה