עזרה לחברה

אהאה2

New member
עזרה לחברה

שלום לכולם, יש לי חברה שלאחר הלימודים מעט התרחקנו בגלל שפנינו לכיוונים שונים אבל אנחנו עדיין שומרות על קשר יחסי. היא מעולם לא הייתה שמנה, היא הייתה מלאה , אך אתם מכירים בנות...אם הן לא רזות כמו מקל זה לא מספיק טוב. מסתבר שבייעוץ של מישהי מהעבודה היא החלה בדיאטה כלשהי. היא אומנם ירדה במשקל אבל כתוצאה מכך היא גם החלה לחוש בכאבים עזים באזור הבטן והחלו לה הקאות בחילות והיא הגיעה למצב שהיא לא יכולה לצאת מהבית. היא בחרה להתנתק מכולם, היא הפסיקה לימודים, הפסיקה עבודה ולא מכונה להיפגש עם אףףף אחד!!!! היא פונה לרופאים ונמצאת בטיפולים, לדבריה, אך לא מוכנה לפגישה חברתית אפילו של מספר דקות. אפילו כשבאים אליה הבייתה ללא הזמנה אחרי מספר רגעים היא מבקשת בנימוס שנעזוב. אנחנו חוששים שהיא נכנסה לסוג של דיכאון והיא פשוט מרחיקה את כולם מעצמה ומסתגרת.. דיבורים לא עוזרים, ניסיון לפגישות, פגישות יזומות, התעניינות...שום דבר לא עוזר!!! מה ניתן לעשות?!?

גרא.

New member
אהאה2,הדיאטה עליה את מדברת,היא כנראה רק

טריגר למצב הנפשי אליו חברתך נקלעה.ההסתגרות הדכאונית הזו בתוך הבועה שיצרה לעצמה, מחייבת התייחסות טיפולית.אבל חברתך שהיא כנראה בגילך,היא כבר אישה עצמאית לכאורה, אחראית לעצמה,ואין דרך חוקית או אחרת לשכע אותה לגשת לטיפול.אלא אם כן היא במצב נפשי ירוד מאד,מסוכנת לעצמה ולזולתה.וזה כנראה לא המצב.לעיתים כאשר מוחמד לא רוצה ללכת אל ההר,ההר בא למוחמד,נאמר על ידי ערביים חכמים.והכוונה בכך לומר כי יש אפשרות להביא לבית החברה,גם דרך קופת חולים,פסיכולוג/פסיכיאטר עלמנת שיראה אותה,ישוחח וינסה לשכנעה להגיע לטיפול.מעבר לכך,נשאר רק לנסות באותפן מתמיד לשכנע אותה לפנות לפחות לרופא המשפחה שלה.הוא כבר יעשה את יתר העבודה.

במקרה זה נראה שהאמצעים מקדשים את המטרה.

האם יש הצדקה לאי כנות או להונאה של חברתך על מנת להביא אותה לטיפול? זו נראית לי שאלה חשובה. החוק, כפי שגרא מציין, אינו מתיר הפעלת כוח מצד השלטון על מישהו שאינו בגדר סכנה לעצמו או לחברה. אך ההגדרה של מה הפירוש לסכן את עצמך לפי החוק חייבת להיות מאוד נוקשה וקיצונית על מנת לשמור על חירות הפרט. במקרה זה ברור שחברתך מזיקה לעצמה למרות שלא ברור אם ניתן לומר שהיא מסכנת את חייה. השלטונות ודאי מנועים מלעשות דבר אך לכם כחברים יש עדיין מרחב פעולה גדול במסגרת החוק. מהו מרחב הפעולה זו שאלה מוסרית קשה. לעניות דעתי כיוון שהמטרה היא לעזור לחבר להציל את עצמו מעצמו מרחב הפעולה גדול ביותר. המחשבה של אמצעים ומטרה נראית לי הדרך הנכוננה לחשוב על מה שמוסרי לעשות בהשר זה.

למעלה