עזרה לגבי DDR ו-DDR2.

Itzik 50

New member
עזרה לגבי DDR ו-DDR2.

בס"ד שלום! יש לי דל אינספיריון 1100, ואני רוצה להוסיף לו כרטיס זיכרון. (כרגע יש לי 256MB DDR). ראיתי שיש המון סוגים של כרטיסי זיכרון, DDR,DDR2... של חברות שונות... (שגם לא נראים אותו דבר...). אני יודע שבמחשבים בייתים אי אפשר להכניס סוגים אחרים של זכרונות, בגלל מספר הפינים ומיקום החריצים, אבל לגבי מחשבים ניידים ראיתי שיש הכל מהכל... 1. האם כל כרטיס שנכנס למחשב שלי יפעל בו גם אם זה DDR2? 2. האם לא משנה החברה שמייצרת את הכרטיס? (למשל כרטיסים שהיו במחשבי HP, SAMSUNG וכו'). תודה רבה! איציק.

shimy lev

New member
ddr & ddr2- שני סוגים שונים פיזית...

זיכרון ddr2 לא יכול להכנס בסלוט של ddr. החיבור הפיזי שלהם שונה...

Itzik 50

New member
אתה בטוח?

בס"ד החיבור נראה בדיוק אותו דבר... לדוגמא... (התמונות מתוף זאפ). תודה!

Y. Welis

New member
בנייחים החיבור שונה, כך שסביר שגם כאן יהיה

הבדל, ומעבר לכך צריך תמיכה של הלוח.

Jan22

New member
זה תלוי

לוח האם שלך תומך בעד מהירות מסוימת ,וגודל מסוים. נאמר MHZ עבור המהירות וMB עבור הגודל. למשל עבור DDR1 אנחנו מדברים לעד 333MHZ .תשתמש בEVEREST או CPUZ (תוכנות זיהוי חומרה) כדי למצוא את תמיכת הלוח. *אין לך בעיה לשלב זכרונות של חברות שונות. כן יש לך בעיה לשלב מהירויות שונות וגדלים שונים. למשל כאשר תשלב זיכרון עם מהירות 333 ואחד נוסף עם 533 ,ברירת המחדל תהיה לפי הנמוך יותר. נדגיש גם שלא תהיה עבודת DUAL CHANNEL.

יאיר B

New member
מניסיון עם אותו דגם - אתה צריך DDR רגיל.

DDR2 לא נכנס לתוכו פיסית (אבל אתה מוזמן לנסות אם אתה רוצה...).

Itzik 50

New member
ובכל זאת...

בכל זאת החיבור נראה אותו דבר... גם בDDR וגם בDDR2 יש חיבורים שונים, השאלה בסופו של דבר היא שבמידה ואפשר להכניס כרטיס DDR2 למחשב, האם הוא יעבוד או לא?

יאיר B

New member
תאורטית הוא יעבוד (במהירות שהלוח תומך)

אבל אתה לא תצליח להכניס אותו כי החריץ באמצע נמצא במיקום קצת שונה בשני הדגמים של הזיכרונות. אם תנסה בכוח תשבור את הזיכרון או את בית הזיכרון במחשב.

למעלה