עזרה לגבי רופא

עזרה לגבי רופא

היי, אני אחרי ניסיון ראשון של ivf שכשל ואני קצת אובדת עצות, לא יודעת לאן לפנות ואשמח לעזרה.
מתחילת טיפולי הפוריות לא הייתי שלמה עם הרופא שלי, הבעיה העיקרית שלי היא שהוא שומר אותי בעלטה מוחלטת. אני מרגישה הרבה פעמים שהוא מסתורי מדי איתי, לדוגמא, הוא אמר לי להזריק דקפפטיל ולהגיע לאסותא בצהריים. מכיוון שהיו לי 2 זקיקים בגודל 17, ואמרו לי שהם צריכים להיות בסביבות 20, לא הבנתי שמדובר בשאיבה. רק אחרי שתשאלתי אותו אם הבן זוג צריך להגיע איתי או לא והוא אמר שרצוי ושצריך להביא זרע, שאלתי אם מדובר בשאיבה.
אז אני תוהה האם כל הרופאים ככה, ואני הייתי צריכה לקרוא ולחקור לבד (למרות שעשיתי את זה והתקשיתי להבין) או שהחששות שלי מוצדקות והוא לא הרופא המתאים לי.
כמו כן אשמח להמלצות מנשים שעברו טיפול על ידי הצוות הרפואי של אסותא (שזה לא רופא אישי אלא כל יום מישהו אחר)
מקווה שהשאלות במקום.
תודה

לגמרי להחליף רופא...

זה ממש לא צריך להיות ככה. יש רופאים שפחות משתפים אבל בטח ובטח שמודיעים כמו שצריך על שאיבה- צריך שמישהו יסיע אותך (אסור לנהוג אחרי הרדמה), צריך להביא זרע, צריך צום לפני ההרדמה!
הרופא שלי גם לא חולק איתי יותר מדי מידע על פרוטוקול הטיפול אבל כן משיב לשאלות וכמובן שמודיע מתי שאיבה, מתי החזרה...
הוא פרטי?

הגעתי אליו דרך הקופה

אבל אני יודעת שיש לו גם קליניקה.
בכל מקרה, ידעתי שהסיכויים קלושים כי הם היו קטנים באולטרסאונד האחרון, ובאתי לפגישה עם אחות באסותא והמזכירה אמרה לי שלפי מה שהיא רואה המחזור טיפול הסתיים - ככה גיליתי שלא הייתה הפריה.
יכול להיות שהוא רצה לחכות עד שזה יהיה בטוח, כי בינתיים הוא אמר לי לקחת את התרופה הוגינלית, אבל זה עדיין הרגיש כמו מכה מתחת לחגורה.

אני הייתי מחליפה רופא

אני הגעתי לרופא שלי דרך הקופה ועברתי לפרטי.
אם את לא מרוצה ממנו אני ממליצה להחליף רופא. יש רופאי פיריון רבים בקופה (באיזה קופה את? ומאיפה? אולי אוכל להמליץ) שמסבירים יותר...
זה נשמע חוסר שיתוף של המטופלת באופן קיצוני. לא דיבר איתך על מחזור טיפול הבא למרות שהנוכחי לא צלח?

עדכון

אני ממש מבולבלת אז אני אפתח שרשור חדש.
בקצרה, השאיבה הייתה יום שני ואתמול (חמישי) זיהו הפריה. היום עשו החזרה... במהלך ההחזרה הוא זרק לי כמה מילים על הסבב הבא... מה שגרם לי להאמין שהוא לא רואה סיכוי להצלחה.
אבל מצד שני, זה כל הזמן נראה שעכשיו הוא הבין מה הבעיה ועכשיו יהיה בסדר...
אני לא מרגישה בנוח איתו אבל מצד שני תמיד יש לי חשש שהוא טוב (והכל נובע משחצנות עקב מיליון סיפורי הצלחה) ושאני מפספסת אם אני מחליפה אותו.

מיקה118

New member
הוא הסביר לך מה הבעיה?

ואיזה כיף לך שזיהו הפריה, זה לא משמח אותך?

הזקיקים שלי משתוללים

או שכולם מגיבים בהגזמה, או שלא מגיבים בכלל. לא מוצאים איזון.
אני לא כל כך שמחה כי נתנו לי הרגשה שזו הפריה פגומה חסרת סיכוי.

שניצליה

New member
הייתי שוקלת לעבור לרופא אחר

זה תהליך מורכב ומאתגר גם פיזית וגם נפשית ואני חושבת שחשוב שילווה אותך מישהו שאת סומכת עליו ויכולה לקבל ממנו הסברים על התהליך וההתקדמות שלו ולהרגיש שאת בידיים טובות.
בהצלחה ��

PAND76

New member
זה קצת מוזר, כן. הרופא הראשון שלי היה אנתיפאת גמור

ולא נתן יותר מדי מידע (את החסרים השלמתי בנט ומבדיקה לבדיקה, ידעתי מה רצוי ומה פחות רצוי). אבל עם כל הסנוביות שלו, הוא כן היה קורא לשאיבה בשמה, נותן לי הנחיות וכו' (מה גם שלרוב היא נעשית בהרדמה וצריך לצום לקראתה.)

את רק בהתחלה, אבל מציעה לך שבפעם הבאה פשוט תתעקשי לקבל תשובות. אולי הוא יפתיע אותך וייתן מידע.

מיקה118

New member
הרופא שלי עונה על הכול ומסביר עד שאני מבינה

אך לא מרבה להסביר הכול קדימה ותמיד מתמקד בשבל הנוכחי.
בהתחלה הסביר על כל התהליך וכל שלב הוא מסביר לי לגבי אותו שלב
אבל אין סיכוי שאני צריכה להגיע לשאיבה והוא לא יסביר לי את זה כמו שצריך
ובעיקר זה עניין של כימיה בינכם כמו כל דבר בחיים ואם את מרגישה שהוא לא טוב עבורך הייתי ממליצה לך להחליף

למעלה