עזרה לאח שלי

taly35

New member
עזרה לאח שלי

שלום, אשמח מאוד לעזרתכם, יש לי אח בן 27 שאובחן רק לאחרונה על הקשת- PDDNOS. מזה 10
שנים הוא מסתגר בבית, לא נמצא בשום מסגרת, בודד ללא חברים, הוא ניסה כבר המון פסיכולוגים ורופאים, אבל אף
אחד לא הצליח באמת לעזור לו לצאת מהמצב הכל כך קשה שהוא נמצא. החים שלו מנוהלים על ידי אובססיות
ויש לו חרדה חברתית מאוד גדולה, הוא לא יוצא מהבית לשום מקום, ואם הוא יוצא זה רק מאוחר בלילה כדי לא לפגוש אנשים.
כרגע הוא לא מטופל אצל אף איש מקצוע, כי הוא כבר הגיע למצב שהוא איבד אמון בכולם...וכאן אשמח לעזרתכם, במציאת פסיכולוג
ורופא טוב שיוכל לעזור לאח שלי לצאת מהמצב הקשה שהוא נמצא. כמו כן אשמח לשמוע את דעתכם לגבי טיפול באומנויות, אולי זה יעזור לו, אשמח להמלצות גם כאן אם יש. תודה רבה :)

no ease

New member
ייתכן שידרש לאחיך עוד זמן לעכל את הדברים,

להבין את עצמו ולבחון את חייו עד עתה, לאור האבחנה.
אני מניחה שאם אובחן בגיל מאוחר, אז הוא יכול לדבר ולתקשר. האם ניסית לשוחח איתו ולבדוק איך הוא מרגיש עם האבחנה, מה הוא חושב לאחריה ?

את כותבת שהוא כבר ניסה המון פסיכולוגים ורופאים אבל זה לא עזר לו ואף שאיבד אמון - מה לדעתך הכשיל את הטיפולים? מפליא שאף אחד מהמטפלים לא עלה על האפשרות שמדובר באוטיזם הרבה קודם לכן...
נשמע שהוא נמצא בדכאון, אבל לדעתי, אם הוא עצמו אינו מעוניין אז אין טעם לנסות עכשיו עוד פסיכולוג/רופא, ניסיון שרק יצטרף לרצף הכשלונות ועלול להעצים את תחושת ה'אין מוצא'..

איזה סוג של אובססיות יש לו? האם מדובר בתחומי עניין מסויימים?
אם יש לו תחום עניין שהוא אוהב ובו הוא מתרכז, אולי זה דוקא יכול להיות המפתח לעזרה עצמית וליציאה קצת מהבית.. אפשר אולי לנסות להציע לו ללכת למקומות שקשורים לאותו תחום עניין?
עיסוק באומנויות (ולא כטיפול, אלא רק בשביל ההנאה נטו מהפעילות עצמה) יכול להיות נהדר אם הוא מתחבר ומעוניין. זה מאד תלוי בהעדפות האישיות שלו...
אם יש מישהו במשפחה שהוא מרגיש קרוב אליו ומרגיש איתו בנוח (אולי את), אולי כדאי לנסות ללכת ביחד איתו ולשהות איתו במקומות שאת חושבת שיהיה לו נעים (או שהיה לו נעים בעבר)...

הוא גר איתך ו/או עם עוד אנשים? ספרי אולי קצת יותר עליו ועל שגרת יומו, שאפשר יהיה להתייחס באופן ספציפי..

נחמד מצידך שאת מנסה לעזור לו.

dina199

New member
זה שהמון רופאים ופסיכולוגים לא הבינו כלום

לא מפליא אותי. פסיכולוגים בדרך כלל פוטרים הכל ב 'בעיות רגשיות'. המון פסיכיאטרים לא יודעים מה זה ASD. ומרופאים אחרים בכלל אין מה לצפות.
היה לו מזל שסוף סוף הוא מצא מישהו שכן הבין.
ועכשיו המשפחה צריגה להבין את המצב , לכן חשוב לדעת מתי בדיוק היה האיבחון. לכולם לוקח זמן לקלוט.

גור42

New member
אנשים זה באמת דבר מפחיד... אבל אפשר ללמוד להסתדר איתם

ואני אישית לא רואה איך רופא יוכל לעזור לו. הרי אין לא בעיה רפואית.

וממה שאת מספרת, אני גם לא חושב שיש לו בעיה פסיכולוגית-פתולוגית. כלומר, חרדות זה באמת בעיה, אבל יש להן סיבה (כבר אמרתי שאנשים זה דבר מפחיד?).

את יכולה לספר עליו קצת יותר? אמרת שהוא כל היום מסתגר בבית, אבל מה הוא בדיוק עושה?

dina199

New member
טוב שהוא אובחן כי ייתכן

שהמטפלים הקודמים לא הצליחו לטפל בו כי לא הבינו את המצב שלו. מתי בדיוק הוא אובחן ? האם יש לכם אפשרות טיפול
על ידי מי שאיבחן אותו?
האם הוא מקבל קיצבת נכות? . כי אם לא, זה בדיוק הזמן לפנות לביטוח לאומי.
וגם מה מבחינתכם מטרת הטיפול ? האם 'לצאת מזה' זה להפסיק להיות בספקטרום (מה שבלתי אפשרי) או לנסות להתגבר בצורה סבירה על חרדה חברתית ואובססיות.
קודם כל הוא לא חייב לראות אנשים אם הוא באמת לא רוצה. בימינו אפר להסתדר יפה דרך אינטרנט. אפשר גם לברר לגבי קבוצת 'רעים' למבוגרים. האם אפשר לדעת מה האובססיות שלו ?

למעלה