עזרה לאחותי

giPSeY R

New member
עזרה לאחותי

אני פונה אליכן לעצה.
לא בשבילי אלא בשביל אחותי הגדולה היא בת שלושים ואמא לשניים.
ולפי מה שהבנתי לפי התקנון אסור לפרסם משקל. אז אני לא באמת יודעת כמה תוכלו לעזור לי אני רק אומר שהיא עדיין נחשבית לגבולית.

אני פשוט לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות.
אני דואגת לה ולעתיד של ילדיה.
אין לנו הורים שיכולים לעשות משהו וזה רק אני שיכולה.

אם למישהי כאן יש עצה, טיפ, דרכי טיפול, כל דבר בעצם שיכול לסייע לי לסייע לה זה היה מעולה.

levshavur

New member
שלום לך

אני חושבת שאם זה אפשרי תדברי עם אחותך על המצב שלה. לא כדאי להזניח מצב כזה. בדרך כלל הולכים לדיאטנית ולטיפול פסיכולוגי השאלה היא האם היא תשתף פעולה?
לבשה.

היי לך.

קשה מאוד לעזור לאדם מבוגר שלא רוצה לעזור לעצמו.
מה אחותך אומרת על המצב שלה? כמה היא מודעת לבעיה?
והאם יש בנזוג בתמונה? מה דעתו על המצב שלה?

אני מניחה שגם עלייך עוברת תקופה מאוד קשה. לא פשוט לראות את אחותך חולה. מקווה שנוכל לעזור, אפילו במשהו.

giPSeY R

New member
תודה על האכפתיות :)

היא מודעת למשקל אך לא מודעת לעובדה שזה נובע מבעיה פסיכולוגית כלשהי.
אני לא פסיכולוגית אבל הייתי מטופלת תקופה די אורכה כדי לזהות מתי אדם נמצא בהכחשה למצבו.
גם הרקע המשפחתי הבעייתי ששתינו מגיעות ממנו לא עוזר.

יש לה בעל אבל הוא לא האדם לדבר איתו בלשון המעטה.

אני מחפשת דרך לגשת אליה בנושא הזה ואני פשוט לא מוצאת איך. כל שיחה שאני מנסה לפתח איתה על הנושא או משהו שמתקרב לנושא, היא פשוט באלגנטיות מעבירה את הנושא.

מודה שאני מרגישה חסרת אונים- מצב שאני ממש לא רגילה אליו יש לציין.

אם היא בתת משקל

אפשר אולי לגייס את המצב הפיזי שלה, ולהתחיל משם.
ללחוץ עליה להגיע לטיפול דיאטני כדי לעקוב אחרי המשקל [שם יכולה להיות הכוונה של הדיאטנית לטיפול אם אכן המצב בעייתי]
או להציע לה לגשת איתה לרופא המשפחה- בד"כ זו כתובת מתאימה להתחיל לברר בה על טיפול דרך הקופה, וכך תוכלו גם לדבר על מצבה הפיזי ואולי גם יותר מזה.

חשוב בעיני להגיד לה מה דעתך, גם אם היא לא תעשה עם הדברים כלום היום, אין לדעת מה מחלחל פנימה ובאיזו נקודה קשה בחייה היא תבין שצדקת ותפנה לעזרה.

למעלה