עזרה- לאורמיד

tashian

New member
עזרה- לאורמיד

ולפני- הסיפור. מפה לאוזן רצות שמועות שסודיום לאורט סולפט, המשמש כמקציף בסבונים, הוא חומר לא מי יודע מה ידידותי ובאופן כללי לא מומלץ להשתמש בו. הדעות כמובן חלוקות, משרדי הבריאות מפרסמים הודעות הרגעה, אבל בינינו- אם אני יכולה בלי אני מעדיפה (בעיקר כי זה כיף להכין סבון בבית). לאור האמור לעיל השתתפתי בסדנה להכנת סבון נוזלי. בסדנה נלמד אופן הכנת סבון משמנים צמחיים. אבל, וכאן מגיעה השאלה- נלמד גם אופן הכנת סבון נוזלי מחומר הנקרא טקספון, בתוספת לאורמיד. והשאלה- האם בתגובה של שני החברים האלה לא נוצר, בעצם, סודיום לאורט סולפט (או אמוניום לאורט סולפט, שגם נגדו יוצאים)? אני יודעת משהו בכימיה, אבל גם אחרי שהצלחתי לברר מה בערך הוא טקספון (natriumdodecylethersulfate), לא הצלחתי לבאר את הסוגיה הזו. אני חושדת בעיקר ב natrium (כלומר, סודיום) ובסולפט בסוף, שהם מתמירים את הלאורמיד ל- נכון- SLS או ALS, אבל אין לי מספיק ידע כדי לקבוע. יש מושיע?

tashian

New member
נראה שכן- אפילו ללא לאורמיד

לפי הקישור, למיטב הבנתי הטקספון עצמו הוא למעשה SLS. אוי, כמה שאני שונאת שלאנשים אין מושג על מה הם מדברים. והכי מצחיק- הזהירו אותנו שכשאנחנו קונים טקספון, לוודא שהוא נטול SLS...

DIKZ

New member
TEXAPON

שלום טשיאן בכל מה שאמרו לך, יש משהו נכון. המחלוקות בנושא ותיקות וידועות. ------------------ "טקספון" הוא שם מסחרי של פעילי שטח \ סבונים... , במקורו מחברת הנקל הגרמנית. ישנם מאות סוגים ותת-סוגים של מוצרי TEXAPON, כולל כאלה ,שאכן אינם מכילים לאוריל סולפאט. -------------------------- המחלוקות הן בשתי קטגריות עיקריות, שלאו דווקא חופפות בסיכונן- הפגיעה בגוף האדם והפגיעה בסביבה ( איכות הסביבה ). יש להניח שדיברו איתכם \ ן , על שני נושאים אלה. בניקיון ובהצלחה, dikz.

tashian

New member
תודה על התשובה!

אז בעצם, יכול להיות טקספון ללא SLS? שבעצם מכיל נגזרות של חומצות אחרות אבל לא של לאורית?

DIKZ

New member
LAURIC

שלום tashian חומצה לאורית היא קבוצה כימית המכילה 12 פחמנים. היא מצויה ( וגם ידועה בכינוי ) של COCONUT OIL , שמן קוקוס. ישנם "טקספונים" עם 8 פחמנים ועד 16 או 18 פחמנים, בתערובות שונות, כפי שיש גם ליצרנים מתחרים. חומצות שומניות אלה , על כל התחום הנ"ל , מגיבות בדרכים שונות עם קבוצות כימיות נוספות . למשל עם: סולפאט , אתילן אוקסיד, אמינים לסוגיהם, סוקצינת, ועוד וניתן אח"כ להופכם למלחים, כפי שהסבירו לכם ( מלחי נתרן או אמון או ... ). הווריאציות הינן רבות. ----------------------------------------------------- באשר בטיחות לבני אדם- ישנם מחקרים (עם או בלי מרכאות ) הקובעים שהקבוצות הנ"ל של הלאוריל סולפאטים אינן מזיקות, אחרים קובעים גירוי קל או יותר חזק, לעור , של חלק מהמוצרים, ועד למחקרים, הטוענים להוכחה או חשד ,להיותם מסרטנים ( קרצינוגנים). ---------------------------------------------- מרוב מידע סותר קל להתבלבל. בהצלחה בהחלטך, dikz.

tashian

New member
טוב, החכמתי, תודה, אבל :)

נניח פלמיטאט סולפטים לא מסרטנים? ואולאט סולפטים וכו'? איך יודעים? איפה זה כתוב? וכמו כן- האם היצרנים מפסרמים או מציינים היכנשהו איזה נגזרות יש בטקספון שלהם? (ואגב, נא לא לתת יותר מדי קרדיט לקורס ה"טבעי", הידע לא משם...) ושוב הרבה תודה על התשובות המושקעות.

DIKZ

New member
מסרטן

שלום לך ישנם לפחות שני מקורות זמינים למדי ודי מהימנים ,לקבלת המידע בנושא הסירטון. 1. דפי בטיחות של הייצרן הספציפי או מתחריו. הדפים מכונים: ( MSDS ( Material Safety Data Sheet . דפי הבטיחות הללו אמורים, לפי תקן, להכיל 16 סעיפים. סעיף 11 דן ברעילות. מוודאים את נוסחת החומר הכימי, ולפי שמו ,או לפי מספרו הקטלוגי (. CAS No ), ניתן להגיע לדפי הבטיחות. 2. דרך נוספת , לאו דווקא באינטרנט, היא מספרות של כימיקלים מסוכנים = HAZARDOUS CHEMICALS. ---------------------------------------------------- באשר לסווג הכימיקלים המסרטנים , לפי הסוכנות הבינלאומית למחקר הסרטן ( = IARC ) ישנן 4 קטגוריות ( ממוספרות מ 1 עד 4 ): 1. כימיקלים שיש הוכחה מדעית מספקת להיותם מסרטנים. 2. כימיקלים שיש לגביהם הוכחה מוגבלת להיותם מסרטנים. 3. אין הוכחה מספקת שהכימיקילים מסרטנים. 4. אין כל הוכחה. ----------------- אגב דומני שאנחנו "מפריעים" לתיכוניסטים בשאלות הבגרות שלהם העכשוויות והקריטיות. בהצלחה לכולם , dikz.

למעלה