עזרה יחסית דחוף

S h o h a m

New member
עזרה יחסית דחוף ../images/Emo4.gif

יצאתי עכשיו עם הכלב לטיול קצר שיעשה צרכים ופתאום ראיתי שיוצא לו דם עם הפיפי כשחזרנו ניקיתי לו את האזור אבל הוא ניסה לנשוך את הנייר אז הפסקתי אם זה עוזר או משנה, אבא שלי אמר שהוא ליקק את האזור המון היום ואתמול הוא עבר חיסון משושה. מה לעשות? אני בלחץ נוראי

kasa

New member
מהר לוטרינר !! זה מאוד דחוף.

זו יכולה להיות דלקת בשופכה/בדרכי השתן. אולי, חלילה, נכנס לו משהו לשם... את חייבת לפנות לוטרינר, כדי שחלילה זה לא יסתבך, ויפגע בכליות. רוצי עוד עכשיו לוטרינר.

S h o h a m

New member
אבל הוטרינר היחיד כאן הוא במרחק

של 90 ק"מ בבאר שבע אני אבדוק אם הוטרינרית נמצאת היום גאד אני כ"כ מפחדת, כשהוא היה גור הוטרינר אמר שיהיו סיבוכים באזור שם רק אתמול וטרינרית בדקה אותו

kasa

New member
לא הבנתי כלום.... איפה את גרה ?

אם תתני מיקום מדוייק, אני בטוחה שיוכלו להמליץ לך כאן על וטרינר אחר. לא נראה לי שצריך לנסוע 90 ק"מ בשביל וטרינר (למרות שאם צריך - אז עושים גם את זה. אין ברירה. לא נותנים לכלב לסבול...) נסי לאתר וטרינר קרוב, ואם לא - אז תסעי. רחמנות על הכלב. בטח כואב לו נורא...

S h o h a m

New member
לא כואב לו

לפחות לא נראה לי, שיחקתי איתו ויצאתי איתו וליטפתי אותו והיא קשקש בזנב ולא נראה כאילו הוא סובל בכלל. והוא גם נותן לי לגעת במקום. אולי בגלל שהוא שיחק עם האזור המון יש לו פצע וזה נראה כאילו הזה בא עם הפיפי אבל זה לא? אני גרה במצפה רמון, אין לי מושג מה הטלפון של הוטרינרית פה ולכל החברים שלי גם אין.

S h o h a m

New member
ולנסוע אי אפשר כ"כ

אבא שלי רק נוהג במשפחה והוא לא יסכים לנסוע עכשיו. ההורים שלי חושבים שזה פצע חיצוני בגלל שהוא שיחק עם זה כל היום ושאני לא צריכה לדאוג ושאני סתם בלחץ...אם יכולתי הייתי רצה איתו עד לשם

kasa

New member
גם פצע חיצוני יכול להזדהם, ולחולל

דלקת קשה הרבה יותר. בטח באיזור כל-כך רגיש. לא מזניחים דברים כאלה. מה גם שאינכם יכולים לקבוע זאת בודאות. תנו לוטרינר לראות ולהחליט. אני מניחה שיש לכם וטרינר מחוזי/עירוני. תתקשרי לעיריה, ותנסי לברר שם, במחלקה הוטרינרית מי הוטרינר, ואז לגשת אליו הביתה באופן פרטי למרפאה. או שתנסי בדפי זהב, לחפש וטרינרים באיזור שלך. אל תזניחי.
מישהו כאן מכיר וטרינר ממצפה רמון ??

S h o h a m

New member
הם כ"כ מעצבנים!

ההורים שלי חושבים שזה כלום. הסיבה העיקרית: הוא מלקק שם ימים המון שעות אז זה בטח איזה פצע קטן שיש לו שם ואין מה לדאוג כי זה יתרפא לבד. בנוסף לזה, משהו שהם צודקים, הוא לא בוכה מילל מתלונן או משהו על זה, אם זה היה כואב לו. ום זה היה כואב לו הוא היה מפסיק להתעסק עם זה. בכל מקרה, אבא יוציא אותו לטיול ארוך ויראה מה קורה איתו. אם זה ממשיך מחר ניקח אותו לוטרינרית בבאר שבע. רציתי לנצל את ההזדמנות שהיום הוטרינרית במצפה(ימי שלישי) וכבר עכשיו ללכת. זה כ"כ מעצבן שאין לאן ללכת!!!! תודה בכל מקרה kasa!!

kasa

New member
כלבים הרבה פעמים לא בוכים ולא

מייללים כשכואב ומציק להם. דווקא בגלל זה, אנחנו, בני האדם, מחוייבים לשים לב לכל דבר קטן ושונה בהתנהגותם. ליקוק תכוף של איבר המין אומר שמשהו שם כואב ומציק לו. גם אם הוא לא בוכה ומיילל. זה אומר שיש לו שם משהו לא תקין. ואם יש דימום - זה יכול להיות גם מסוכן. אל תחכו שהוא יצרח מכאב, כי זה פשוט לא יקרה. כלבים, בד"כ סובלים בשקט. ולכן, אנחנו מחוייבים לדאוג להם, ולשים לב לשמהו לא תקין בהתנהגותם. אל תוותרי להורייך. תתקשרי את לווטרינר העירוני או לווטרינרית שמגיעה היום לבאר שבע. תתחנני בפני הרייך שיקחו אותו לבדיקה, ותסבירי להם שכלבים, בניגוד לבני אדם, לא מתלוננים על כאב. הם פשוט סובלים בשקט ו"מטפלים" בעצמם במקור הכאב. וליקוק, הוא חלק מהטיפול שלהם בעצמם. אבל - זה גם עלול להחמיר ללא טיפול מתאים, וחבל.

S h o h a m

New member
הוטרינר היחיד

שמכיר את הכלב גר בצפון :/ החלטנו (החלטתי ליתר דיוק) לטפל בו היום קצת לבדוק את האזור וההתנהגות של הכלב כתגובה לנגיעה שם וכאלה, ומחר בבוקר לצאת איתו לטיול מהר לפני בית הספר ולראות אם זה שוב קורה. אם לא, תודה לאל. אם כן, נזמין וטרינר מחוות האלפקות, לא משנה כמה יעלה או מה. בכל מקרה, נמשיך לעקוב אחרי מה שקורה איתו. תודה רבה, ממש פורום אחלה

lilithmm

New member
לא משנה איפה הוא גר

אם היא מכיר את הכלב הוא עדיין יכול לייעץ לך.

S h o h a m

New member
לואי בסדר גמור!

הוצאתי אותו הבוקר ובצהריים והכל בסדר גמור, רגיל
תודה רבה שעזרתן!!
בכל מקרה יום שלישי כשתבוא הוטרינרית למצפה, אני אקח אותו לבדיקה אצלה.

למעלה