עזרה ועצה

ZaZen

New member
עזרה ועצה

נתבקשתי ללמד טאי צ´י במרכז לגברים מכים. המרכז פועל בכדי להוריד את האלימות במישפחה. האם יש לכם רעיונות לדגשים, תרגילים והכוונות בכדי להעביר את המסר. נושא שני שרציתי להעלות מיועד לגברים(סליחה בנות) בשנים האחרונות אני נתקל יותר ויותר במעגלי עוצמה של נשים סדנאות על העוצמה הנשית וכו... בהתאם אני חושב שאנחנו בהחלט רואים שנוי והתחזקות אצל הנשים אבל מה קורה אתנו הגברים? לדעתי אנחנו נמצאים בבילבול ומבוכה. סמלי הגבריות הישנים איבדו מערכם (לפחות לגבי אלו שמודעים לשנוי) ואין משהו חדש במקום אלו שלא השתנו פשוט שומרים על סמלי המאצ´ו הישנים כאילו דבר לא השתנה, אני חושב שגם אנחנו צריכים להגדיר מחדש את הגבריות אם למישהו יש רעיונות ועצות כיצד לבנות מעגלי עוצמה (לא כוחניות) גבריים אשמח לשתף פעולה. ואולי זו רק דעתי אז תקנו אותי אם אני טועה

Yin

New member
עוצמת הרכות,

להוכיח להם שאין משמעות להפעלת הכח האלים, הברוטלי, ניתן להגיע ליותר בעזרת רכות. למה אתה מתכוון באומרך "לדעתי אנחנו נמצאים בבילבול ומבוכה..."? לדעתי אין צורך להגדיר, לא גבריות ולא נעליים, מתוך ההגדרות מגיע הבלבול. הפולחן האולטימטיבי של הגבריות הינו המילואים, לכן אני מציע שכולם יעשו מילואים עדיף כחיילים קרביים ואז ניתן לחסוך המון כסף על סדנאות + חופשה מהחיים על חשבון המדינה (ללא ביטוח).

ZaZen

New member
זה מה שאני עושה עכשיו(אני באפטר)

וברצינות בקשר להגדרה אין הכוונה מבחינה מילולית. צא וראה עד כמה גדלה הבעיה של אין אונות בקרב הגברים. חוץ מזה זו השערה מתוך התבוננות אי בהחלט יכולה להיות שגויה. אוהב ZaZen

דעתי האישית _ב_ל_ב_ד_

מזל טוב! איזה יופי. זה נשמע נפלאאא!!! בהצלחה לך ולהם!
ההכאה היא בפירוש אובדן שליטה, אשר קודמים לו תהליכים מחשבתיים שאפשר להבחין בהם. לפיכך יועילו להם מאוד בין היתר: (1) כל מה שמשפר את היכולת להתבונן לתוך עצמך; (2) כל מה שמשפר את היכולת להשהות תגובות; (3) כל מה שמשפר את היכולת להיחלץ מ"לופים" מחשבתיים/רגשיים; (4) כל מה שמגדיל את ראיית האלטרנטיבות במצבים "רגשיים"; (5) כל מה שמגביר את הרתיעה מפגיעה פיסית באדם אחר; (6) כל מה שמסייע להפריד בין עשיה לבין זמן (עיתוי), בין צורך לבין תגובה; (7) כל מה שמסייע להקטין את החשיבות העצמית ואת תחושת הקורבנוּת (יש לתוקפים תחושת קורבנוּת ברורה); (8) כל מה שמקטין את הצורך לשלוט בזולת; (9) כל מה שמבהיר ביתר בהירות את הגבולות שבינינו לבין אנשים אחרים; (10) כל מה שעוזר להפריד בין תחושות הגוף לבין עצמנו. כמובן, לכל אחד מהדברים האלה, יש דרכים להגיע ולשפר - ותרגול הטאי צ´י נוגע לדעתי באופן אוטומטי בכל אחד מהם, קל וחומר כאשר מכוונים את התרגול ספציפית לנושא מסויים, או נושאים מסויימים. קיצורו של דבר, אני אופטימי
.
אשמח להעלות דגשים ו/או רעיונות לגבי כל אחד מהנ"ל, בהקשר של הדרכת טאי-צ´י. אני לא רוצה סתם לכתוב מגילה ארוכה של דברים שאתה בוודאי כבר מכיר את חלקם טוב יותר ממני, אז אשמח אם תפרט יותר באיזה כיוון תשמח לשמוע רעיונות.
לגבי עניין הגבריות, כפי שאני רואה זאת, יש טעם בהדגשת ההבדלים בין אנשים ובהדגשת הדומה בין אנשים. ההבדלים במובן של צרכים ייחודיים ולגיטימיים של כל אדם; הדומה במובן שכולנו זהים ברגשותינו הבסיסיים, בלי הבדל דת, גזע ומין.
אני חושב שיש מספיק הפרדה בין גברים לנשים כיום. עצם העובדה שיש הפרדה בשירותים, במקלחות ובדברים נוספים, בין גברים לבין נשים, שלא לצורך, מעידה לדעתי על הפרדה מחשבתית מוגזמת ומלאכותית, שדווקא לא הייתי נוטה לעודד אותה עוד יותר.

ZaZen

New member
תודה

לגבי החלק הראשון אשמח לקבל אנפורמציה לגבי תרגילים פיזיים היכולים לכוון לנקודות אותן העלת זה בהחלט יעזור לי לכוון מתוך מה שאני מכיר לגבי החלק השני זו לא הנקודה כלל. אין לה קשר להפרדה אלא לחיבור מתוך השוני. אני רואה שגם אתה וגם yin לא ירדתם לסוף דעתי בנושא אז כנראה שלא הבאתי אותו בצורה ברורה.

תשובות ../images/Emo13.gif

לגבי הנשים/גברים, אתה מוזמן להסביר יותר. כתבת ש"אין לה קשר להפרדה אלא לחיבור מתוך השוני" - איזה שוני? רוב השוני הוא פשוט שקרים שהוכנסו לראשנו בתהליך החיברות. ניפוץ שקרים אלה (כלומר, פיזור התחושה המזוייפת של השוני) יפתרו בין היתר בקלות אל כל בעיות התדמית ה"גברית" וה"נשית" למיניהן, פשוט בגלל שאין "גברים" ו"נשים" במובן הזה - יש בני אדם. אין צורך בתדמית "גברית" ו"נשית", כפי אין צורך ב"תדמית של אנשים קרחים" וב"תדמית של אנשים עם אף ארוך". חשוב על חברה שבה יש "משבר זהות בתדמית האיש הקרח שלי... אני צריך לעשות מעגל של אנשים קרחים ולחזק את תדמית האיש הקרח שלי..." דוגמאות לתרגילים לגבי כל אחת מהנקודות שהעליתי: מודעות לקלט המחשבתי שמאפשר לי להניע את גופי ישפר את היכולת להתבונן לתוך עצמי ויעזור לי להפריד בין תחושות הגוף לבין עצמי. מודעות לזמן שבו מתעוררת חוסר הנוחות בתנוחה, לזמן שבו מתעוררת חוסר סבלנות, לזמן שבו מתעוררת ההחלטה להפסיק את התנוחה ("אני לא יכול - זה קשה מדי") וכולי - הפרדה של התחושות השונות העולות תוך כדי הישארות בתנוחה אחת. תרגיל זה ישפר את היכולת להתבונן לתוך עצמי, להשהות תגובות ולהפריד בין תחושות הגוף לבין עצמי. מודעות למלים שאני אומר לעצמי תוך כדי הישארות בתנוחה אחת, או ספירת נשימות - ולתגובה שלי אליהן (שלוש מודעויות: למלים, לתגובה ולהפרדה בין השתיים), ישפרו את היכולת להיחלץ מ"לופים" מחשבתיים/רגשיים. מודעות לתנועה הפנימית (הבלתי נראית) שבתוך התנועה החיצונית (הנראית מבחוץ) ולתנוחה הפנימית שבתוך התנוחה החיצונית, תגדיל את ראיית האלטרנטיבות במצבים "רגשיים". קרבות שבהם חייבים ליצור מגע אבל אסור להכאיב זה לזה ואסור לבלום את המהלומות אלא לתת לכולן לחדור את ההגנה שלנו ורק להקפיד לראות אותן בבירור, יגבירו את הרתיעה מפגיעה פיסית באדם אחר. קרבות כנ"ל שבהם צריך גם לחשוב ולדמיין כיצד אנחנו מתגוננים, מבלי לעשות זאת באמת, יסייעו להפריד בין עשיה לבין זמן (עיתוי), בין צורך לבין תגובה. כל סוג של החזרת כוחות עם אובייקטים חיצוניים ועם אובייקטים פנימיים יסייעו להקטין את החשיבות העצמית ואת תחושת הקורבנוּת, וכן יקטינו את הצורך לשלוט בזולת. תרגיל הראי ותרגילי "ידיים דביקות" בלתי-תחרותיים, יבהירו את הגבולות שבינינו לבין אנשים אחרים. "טסטים" על הפרטנר של האפקט של מהלומות ובריחים, תוך נסיון להגיע ל"מה שנוח" לפרטנר, יגבירו את הרתיעה מפגיעה פיסית באדם אחר ויסייעו בהבהרת הגבולות שבינינו לבין אנשים אחרים. אשמח להרחיב לגבי כל אחד מהדברים.
שלך בן

ZaZen

New member
תודה

לגבי גברים נשים וכו... לשמחתי יש שוני ראה את כל נושא הטנטרה הוא עוסק באנרגיות השונות. צר לי אבל נשים הן לא גברים ואני חושב שאין צורך להוכיח זאת. ברמת המהות נכון אין הבדל, אבל ברמת עולם התופעות ישנה נקבה וישנו זכר והם ביחסים זה עם זו בכדי ליצור משהו חדש. במידה ותרצה להבין את נקודת ההיתיחסות שלי תנסה לקרוא את רוברט בליי. אבל שוב אלו רעיונות ומחשבות שעברו בתוכי ´הקודח´ אז לא חייבים להתיחס לכך. תודה על הרעיונות זה גם הכיוון שאני בניתי לעצמי לא הייתי מכניס את קטע הטסטים בודאי לא בשלב הראשון כי זה יכול להפוך אותם ליעילים יותר. מהו תרגיל המראה? באהבה

תרגיל הראי

יש לו אינספור ואריאציות ואני משער שגם אתה מכיר כמה מהן (בשם אחר, מן הסתם) אבל 2 בסיסיות: 1. עומדים אחד מול השני, כאשר אחד מהם מוגדר כ"בבואה". הבבואה אמורה לשקף כל תנועה של האחר, בדיוק כאילו מדובר היה בבבואה אמיתית, כלומר, לא לנוע לאחר שהוא נע, לא משנה כמה מהירה התגובה, אלא לנוע ביחד איתו. במלים אחרות, לא תגובה, אלא תוֹאַם. כדי שזה יתאפשר, חייב זה שאיננו הבבואה, לנוע באיטיות רבה, אלא אם כן הבבואה מאומנת ביותר. 2. כנ"ל, רק שאין חלוקה "לבבואה" ולאחר. שני הצדדים כאחד נעים בו זמנית, בתואם מושלם, כשאין שולט ואין נשלט אך כל אחד מהם הינו לחלוטין בבואה של האחר - והם עצמם לא יודעים מי מכוון את התנועה ומי יוצר אותה. זהו, בערך, על קצה המזלג. מכיר תרגילים בסגנון הזה? ולגבי ה"גבר-אישה", אני מכבד את צורת התפישה שלך, האם אתה מבין את צורת התפישה שלי? אני לא רואה בך גבר או אישה, לדוגמא, מכיוון שאני לא מסוגל לאלץ את עצמי לחשוב שבאמת יש דבר כזה. מבחינתי "גבר" ו"אישה" זה רעיון שביסודו הוא כמעט חסר אחיזה במציאות, אך עצם האמונה בו נותנת לו כוח. מבחינתי "גבר" ו"אישה" זו גם דרך להפריד בין אנשים בעלי רחם ואי-אילו מאפיינים נוספים לבין אלה שאין להם רחם + אי-אילו מאפיינים נוספים.

ZaZen

New member
תודה

כן אני מכיר וריאציות שונות לתרגיל. לגבי גבר אישה רק מתוך תיזכורת האשה במהותה המינית מכניסה אליה פנימה בעוד שהגבר מוציא החוצה פעולה אחת היא יין והשניה יאנג. בתירגולים הסינים על האנרגיה המינית הצ´י קונג של האשה שונה מזה של הגבר. מתוך ההבדלים אללו קיימים גם הבדלים ברמות האחרות. מקבל את דעתך אבל היא התיחסות ברמה אחרת של הנושא. אם אתה בקיא בטקסטים הסינים חשוב לדעת על איזה מישור אנחנו מדברים. הפיזיולוגיה השונה יוצרת תנועה שונה לא טובה יותר ולא פחותה פשוט שונה. שלך ZaZen

Yin

New member
אם יש לך פרק זמן מסוים / קורס מובנה

שאתה צריך לצור? או שפשוט להעביר טאי צ´י בדגשים מיוחדים. דבר נוסף, אולי צריך דווקא להדגיש תרגילי צ´י גונג, תוך שימת לב אישית לכל אחד ואחד ואולי אף איבחון מוקדם לעודפים וחוסרים אנרגטיים, שהתרגילים האישיים יעזרו לטפל בהם.

ZaZen

New member
עדיין לא יודע

יש לי פגישה אם האנשים רק אחרי המילואים לדעתי גם הם לא יודעים למה לצפות. לגבי צ´י גונג השאלה אם יש להם סבלנות כי בדרך כלל אלו אנשים עם פתיל קצר

Lagrangian

New member
איך משכנעים

איך משכנעים אנשים עם פתיל כזה קצר ללכת? הייתי שמח אם אבא שלי היה לומד קצת טאי צ´י..

מדובר באנשים שיודעים שיש להם בעיה

ושרוצים לפתור אותה, במידה והדבר ניתן, או לפחות להרגיש בסדר עם עצמם שהם מנסים.

רמי ד.

New member
הפחתת השמוש באלימות

השמוש באלימות בא מחוסר אונים ובורות. האדם האלים אחוז בפחדים שאיתם הוא מתקשה להתמודד. ולפיכך יש ללמד אותו לשחרר אותם. הוא מתקשה לשחרר את פחדיו בנוגע להערכה, שלהרגשתו אינו זוכה לה מהזולת, בגלל שאין לו דברים חיוביים בעצמו שעליהם יוכל להשען. ולפיכך יש למצוא דרך בה הוא יוכל להווכח שהוא שווה לא פחות מכל אחד אחר, וכמובן גם לא יותר מכל אחד אחר, שזה להגיד אותו הדבר במילים אחרות. הדרך הטובה ביותר היתה יכולה להיות חיבור לאני הפנימי דמוי השמים, אך מחשש שלפחות בתחילה יהיה קשה לשכנע אותו למדיטאציה, כדאי יתכן, להעמיק את מבטו פנימה על ידי תרגילי מודעות. לשים לב בפרטי פרטים ותוך כדי רכוז בתנועות המרכיבות פעולה זו או אחרת. בנוסף לכך כדאי להראות לאדם האלים את התהליך שבאמצעותו הוא מגיע לאלימות. להראות לו איך הזעם, הדומה בעת ההתפרצות לענן שחור וכבד, מתחיל ממחשבה קלה יחסית שניתן להמשילה לעננה לבנה ושקופה, והנה משתרשרת אליה מחשבה נוספת ועוד אחת, והענן הולך ומתעבה עד להתפוצצות. ובכן קודם כל גם בזמן ההתפוצצות, אין בענן השחור והסוער שום מוצקות או אמת. אין במה לתפוס, אין במה להשתמש כנשק, ואין במה להאחז. דבר שני אף שהתהליך נראה אוטומטי, במידה ואנו מודעים לו, אנו יכולים לנתק את השרשרת בכל נקודה, ולהווכח כשהענן עוד אוורירי, שאין בו אמת ולפיכך לפוגג אותו. וזאת מעבר להכרה שאין לפנינו משהו מוצק, על ידי בחינה לעומק של אפשרויות שונות גם להתנהגות הזולת שהביאה להתפוצצותנו, וגם לנו כדרכי פעולה. יש לזכור שאפשרות אחת איננה נותנת אפשרות בחירה והפעולה אוטומטית, שתי אפשרויות עלולות ליצור קונפליקט, ולפיכך חופש לבחור צריך לכלול לפחות שלוש אפשרויות. הפלגתי קצת רחוק, אבל אני מקווה שבכל זאת עזרתי. רמי

פשששש איזו תשובה! ../images/Emo45.gif

מה שכן, חופש לבחור לדעתי מבוסס על כך שיודעים שהוא קיים, בלי קשר למספר האפשרויות הזמין ברגע מסויים באופן מודע. כשיודעים שהחופש קיים ושקיימות אינספור אפשרויות, למצוא אותן הופך לעניין טכני גרידא.

רמי ד.

New member
מאוד נכון, ולפיכך יש לתרגל

ראיית אפשרויות בחירה, עד שזה נכנס לדם. ברגע שעוצרים לחשוב ולחפש אפשרויות, נשברה התבנית האוטומטית הכפייתית של שמוש באלימות ברגע שאתה בחוסר אונים, ובעצם להכנס למעגל של שמוש באלימות, הרגשת כשלון ו"הוכחה" שאני לא שווה ושוב הפסדתי בהתמודדות, כאשר המוכה מרגיש ששוב השופט מצא אותו קורבן, אם גם במעמקיו הוא יכול להרגיש ניצחון על ששוב "הצליח" לגרום למכה לאבד את השליטה, מה שיביא אותו אולי להתלוננות והאשמות שילחצו את המכה להרגשת כשלון וחוסר אונים שיביאו אותו אוטומטית להשתמש באלימות. ולדברים אין סוף מלבד ניתוק השרשרת, הבנת התהליכים והכנסת האפשרות לבחור בכל צומת. רמי

deep ocean

New member
רמי

אני מאד נהנית לקרוא את מה שאתה כותב. תודה שאתה משתף אותנו בתובנות שלך.

למעלה