עזרה ועצה !!

yair24

Member
עזרה ועצה !!

אוייוי לאיזה צרה הכנסתי את עצמי אני חייב עזרה הסיפר הוא כזה: מצאתי עבודה בתכנות (זה לא קורה הרבה בזמן האחרון) תכנות EMBBEDED: יש לוח אלקטרוני (במקרה שלי הלוח הוא תוצרת RABIT למי שזה אומר משהו) וצריך לכתוב לו תוכנה בשפת C הבעיה היא שאין לי ניסיון בזה בכלל ואני לא מכיר את זה טוב בכלל אני צריך ללמוד את זה תוך 4 חודשים יש למישהו עצה מה עושים? יאיר

nahsh

New member
המקרים האלה הם בד"כ מאוד ספציפיים

כי יש תלות מאוד גדולה בחומרה. הכי טוב זה קודם כל ללמוד טוב טוב את המבנה החומרתי של הכרטיס ואת האסמבלר שלו. קשה לתת טיפים לתכנות ברמה כ"כ נמוכה, כי שוב, זה תלוי קומפיילר ומעבד. לדוגמא, איך הקומפיילר מממש לולאות for? אולי יש דרך לכתוב לולאה כך שהקומפיילר יתרגם אותה לאסמבלר בצורה טובה יותר? כדאי גם לכתוב תוכנות קטנות - רק כדי לראות איך נעשה התרגום לאסמבלר, ואיך עובדים עם סביבת העבודה וכו´. עוד דבר. כל התחכומים של C, מקומם לא פה. הם יוצרים קוד לא יפה ולא יעיל. כדאי גם להכיר פיצ´רים חומרתיים חדשים כמו MMU וכד´. בד"כ נוטים להסתמך על טכנולוגיה ישנה וחבל, כי אם החומרה מכילה אלמנטים שיכולים למנוע שגיאות וסתם עבודה קשה, למה לא לנצל את זה? שימוש נכון מMMU מונע דריסת זכרון לדוגמא. אני לא חושב שאני יכול לעזור יותר - אני לא עובד ממש בתחום הזה אלא "לידו" אבל אשמח לעזור אם אוכל. בהלצלחה!!!

למעלה