עזרה ועצה דחוףףף

איילה421

New member
התעלמות זה פתרון לטווח הקצר.

ןמה יקרה אז? זה יתחיל להשפיע על כל הסובבים. על היחסים עם הבעל, עם הבן של הבעל, בין שתי הבנות. שלא לדבר שהדברים לא מאווררים וזה עלול להתפרץ מתישהו, או שהילדה לא תסתפק במלחמה הקרה הזו ותחפש (ומן הסתם תמצא) דרכים אחרות להעכיר את האוירה והיחסים בין כולם.
מנסיוני אין לי פתרון זולת שיחה עם הילדה, או באמת ללכת לאימון אישי עבורך כדי לקבל כלים ופתרונות כפי שיעצו כאן, בתקווה שיש לך סבלנות כי זה כנראה פרוייקט לכל החיים לתחזק מערכת יחסים נורמטיבית עם בחורה שלא סובלת אותך (ולאו דווקא באשמתך).

מדובר ב- 19 ו- 20 !!!!!!!!

חוה,
רגע, תעצרי את המירוץ הזה !
מדובר בבנות 19 ו- 20 !!!!
כלומר, מה שתעשו כעת יתווה את המסגרת של היחסים שלכם עם 3 הגדולים וכל מקרה ישליך על האחרים....
ראשית, יש הרבה טעם (מניסיון בדוק) בדבריה של זהב - לכו לכם (בזוג או את לבד) לפסיכולוג/ית המתמחים במתבגרים ובמבוגרים ותשימו שם על השולחן את ההתנהגויות של כל הילדים, את האמירות שלהם כפי שהם (ללא ביאור רגשי שלכם). אני בטוח ששם תוכלו לקבל תובנות על העולם הרגשי של ילדיכם ולהיעזר בתובנות האלו בכלכלת מעשיכם ותוכניתכם.
הדברים שציין עזריה הן חלק מהאפשרויות של מה שקורה, ובוודאי שאיני מומחה לקבוע מה קורה (והמידע דל), אבל לפחות בתחום של קבלת סיוע להורים אני מחשיב עצמי די מומחה ....
שנית, אתם יכולים למצוא הרבה מאד מידע חשוב וטוב אצל חיים עומר, במיוחד בספרו "הסמכות החדשה" כי (מניסיון של קריאה ושימוש בתובנות) לי נראה שאתם ממש שם......
בנוסף, הורות למתבגרים (והרי שמענו כאן על הגיל הביולוגי שלהם מה שאינו אומר דבר על מצב ההתבגרות הרגשית שלהם) היא לפעמים כמו טיפול בחומרי נפץ - בטבעם כמתבגרים המחפשים את נפרדותם האישית מההורים הם ינסו את הגבולות, יבחנו את עמידות הערכים, יבדקו האם הערכים שלכם ההורים הם רק מהשפה ולחוץ או שזה באמת הבסיס שלכם וכדומה. לכן, אתם ההורים והמבוגרים בבית (וכאן אסור שתהייה דיפרנציאציה ביניכם וכלפי הילדים) צריכים לקבוע מה הערכים והגבולות החשובים, לתקשר אותם לילדים ברמה של ערכים וגבולות (ולא ברמה של רשימת מכולת של עשה ואל תעשה) ומאותו רגע להיערך לאפשר להם להתפוצץ בתוך מסגרת מוגנת.
המבחן אינו אם ילד מציית לכל החוקים, אלא אם הוא מתנהל מול הגבולות מולכם, כי אז אתם אכן המבוגרים המשמעותיים בחייו.
מעבר לכך, היום, כשהם בגיל כזה, אתם כבר דוגמא אישית רלוונטית לזוגיות ולהורות שיבנו בעתיד. ואז, אם מניפולטיביות כמו שנוהגת הגברת מפיקה תוצאות הרי שתלמד שזו דרך להוביל ולהשפיע על אנשים. לכן, המלצתי האישית היא להתוות את הערכים והגבולות ומנקודה זו להפסיק לקפוץ לכל תנועה שלה. גם אם היא זורקת אבנים (והיא תזרוק עד שתבין שאת איתנה בכיוון האנושי שלך) עלייך להתמיד ולא להיות מתוזזת, לא רגשית ולא התנהגותית.
ואני יכול להגיד מניסיון עם מורכבות של 5 מתבגרים ואקסית פרועה לחלוטין שהדבר עובד, אבל לא קל ודורש עבודה והתמדה.

בהצלחה, כי זה אפשרי

למעלה