עזרה וסליחה

עזרה וסליחה

שלום , ראשית סליחה שפרצתי לעולמכם - אני עדיין נשואה , אבל אני מבולבלת ואין חכם כבעל ניסיון , ואני זקוקה לעצה אני חיה בנשואים אומללים - ונושא הגרושים עלה לא פעם על הפרק ונגנז עקב שיקולים כלכליים של שני הצדדים . יש לי ילדה בת 5 , אני מרוויחה משכורת זעומה ולמשפחתי אין אפשרות לעזור לי כלכלית . ישנה אפשרות שעל ידי מלחמה אני אולי יצליח להשיג חלק מרכוש ששיך למשפחת בעלי ( חמי הצהיר בפני אנשים כשהתחתנתי שהבית שאני גרה בו שייך במחציתו לי) אבל כמו שציינתי מדובר במלחמה - בעלי לא מתכוון לוותר ואין לי כוחות נפשיים להלחם . ורע לי ואני מרגישה חנוקה ואני חושבת שאולי כדאי לותר ולהתגרש ללא רכוש אך עם חופש נפשי . למרות שאני חושבת על עתיד בתי - כיצד נסתדר ? מה אתם אומרים - לוותר ? איך מסתדרים כלכלית ? האם יש לי בכלל סיכוי לקבל משהו מהרכוש ( הבית רשום על שם חמי אך בהתיעצות עם עו"ד נמסר לי שיש לי סיכוי ) תודה רוצה לרקוד,רוצה לשיר לפרוש כנף לעוף מעל העיר ולשוב אל חושי שוב להדליק את נשמתי ולבדי ולדעת מה איתי להציל את חיי.

פ ו ז מ ק

New member
הרכוש השייך למשפחת בעלך ?

מה הסיבה שהבית רשום על שם חמך ? זה בית שהוא באמת שלו או שנרשם על שמו מסיבות אחרות ?

רכוש על שם חמי

זה בית שהוא רשום על שם חמי ועל שם חמתי ז"ל , חמי וחמתי נפרדו אך חמתי נשארה לגור בבית עם בעלי ואחיו - כשחמתי נפטרה בעלי וגיסי נשארו לגור בבית לבד - חמי גר בבית אחר , כשהתחתנו - גיסי קיבל מחמי כסף עבור חלק מהבית והוא עזב כך שאני ובעלי נשארנו לגור בבית ואנחנו משלמים את החלק הנותר לגיסי .חמי לא העביר את הבית על שמנו מכיוון שלבעלי היתה בעיית הימורים והוא פחד . לגבי החלק ששילמנו - אין בעיה מגיע לי לקבל - אך מדובר בחלק קטן = הבעיה היא לגבי החלק העיקרי שלא שילמנו עליו תודה

המשך

כשבעלי ואני התארסנו - חמי התחייב בפני ההורים שלי ומשפחתי שמחצית מהבית יהיו שייכים לי - זה בעייתי מבחינה משפטית מכיוון שאין הוכחה בכתב - אבל הקלטתי אותו ואני מאמינה שבבימ"ש הוא לא יכחיש - אבל שוב - אני לא יודעת אם להכנס לזה או לקחת את הרגלים עם הבת שלי וללכת

האמת

עד הקטע של 'ההקלטה' היתה בי אמפטיה כלפייך. עניין ההקלטה גורם לי לפקפק באמינות שלך. מתי הקלטת אותו? את סוג של מדובבת משטרתית? מוזר... בוקר טוב

אמינות

נושא האמינות שלי לא עומד על הפרק - תאמין/י לא משעמם לי להכנס לפורמים בשעה 2 בלילה ולהמציא סיפורים אני סה"כ צריכה עצה ולא מי שיטיף לי ויקרא לי מדובבת משטרתית - מה הבעיה להקליט על מכשיר פלאפון ? ( דבר שעשיתי בעצת עו"ד ) נראה אותך חי/ה שנים עם אדם מהמר - תמיכה + חובות וברגע שהוא הפסיק הוא שם עלייך X , אז לא מגיע לי מעט רכוש שיהיה לבתי עתיד כלכלי טוב יותר ? הייתי אופטימית כשפניתי לפורום . בעסת אותי . אולי קמתי עצבנית - אולי לא . בוקר טוב גם לך .

התנצלות לווינסטון ...

סליחה על התגובה התוקפנית שלי ... נושא האמינות וההוגנות חשובים לי מאוד - אם לא , לא הייתי בוחלת בשום אמצעי עצם זה שפקפקת בנושא זה כנראה לחץ לי על איזו נקודה שגרמה לי לכתוב את התגובה הנ"ל...

אין לך על מה להתנצל

כשהתארסתם חמך הבטיח שהדירה גם שלך. אחר-כך טענת שהקלטת אותו. לא שזה ענייני מתי עשית זאת - פשוט הלו"ז לא הסתדר עם המאורעות. בשורה תחתונה, אנשים מוותרים על חומריות בשביל לזכות בשקט נפשי, כי לשקט נפשי אין מחיר. בנוסף, בכל מקרה תזדקקי לעו"ד והוא יטפל לך גם בנושא הדירה.

ramoni1

New member
לדעתי....

בין אם הקלטת או לא הקלטת הבית לא צריך להיות שלך וזה קשור לאמינות!!!!! עתידך וילדך לא יהיה קשור לדירה, ומה עם עתיד בעלך? אם תיזרקי אותו מהבית? חומד למטבע יש שני צדדים, הבית לא שלך. צאי לעבוד בעבודה עם משכורת גדולה יותר , תיבני לך עתיד חדש. אבל לא לנסות ליפול על התרוץ הזה, ולנסות ליזכות במשהו שהוא לא שלך מלכתחילה בוקר טוב שיהיה לך

לדעתי

אל תרגישי רע לבקש את מה שמגיע לילד שלך.. פני לעו"ד. לגבי הרכוש והמזונות. לגבי שאר הדברים נסי לגמור הכי יפה שאפשר במידה והלטתם לפרק. הכי חשוב שלפני שתפרקו דעי שניסית הכל..

בדד1

New member
עזרה בלי סליחה

אני מעריך שכאן תקבלי תשובה יותר טובה ותבדקי שוב אצל עו"ד אחר כשאת מצוידת במקסימום מסמכים

תודה , אבל

זאת לא השאלה - אני יודעת שאם אני רוצה לקבל רכוש אני צריכה עו"ד . השאלה אם בשביל השקט הנפשי שלי - כדאי לי לעזוב את הכל וללכת עם מזונות בלבד . תודה

בדד1

New member
שקט נפשי

מוצר נצרך מאוד אבל איתו לא הולכים ל"סופר" אבל את לא הולכת לבד יש לך ילדה ויש לך התחיבויות כלפיה אז תעשי קודם כל את החשבון הכלכלי בשבילה ורק אח"כ את חשבון השקט הנפשי שלך בהצלחה

../images/Emo4.gif אני הבנתי את זה הפוך...

עבור בתך - אולי שווה לברוח ללא כל קשר לשאלת הרכוש, לא? הבת (ככל הנראה
) תישאר ביתו של בנזוגך גם במצב בו לא תהיו ביחד, ולכן "עתידה הכלכלי" לא אמור להיפגע. על ריווחתה נכון לעכשיו אמורים לשמור המזונות, ולא אותו רכוש שלך/לא שלך... הרשי לי להבטיח לך שלילדה יוטב כאשר לאימה יהיה שקט נפשי, ובמצב הנוכחי - קט נפשי נשמע ממך והלאה
, השאלה שהעלית מצריכה ייעוץ משפטי, אחראי ובתשלום (מה לעשות?) ולא השערות און-ליין. למשל, חשוב לדעת כמה זמן הייתם נשואים. ישנם מצבים בהם למרות הרישום, ובגלל שמדובר על דירת מגורים, בית המשפט כן יתערב ויפסוק חלק ממנה לטובתך. מצד שני, במצב הנוכחי בבית המשפט חזקת הרישום היא קשה להפרכה ולא הייתי בונה על זה, בוודאי לא כתנאי לעזיבה. שוב - את עתידה של ביתך מבטיחים המזונות ולא אותו רכוש. באשר לעתידך את - רק לך התשובות האם את יכולה לכלכל את עצמך לבד
בלי להכיר כלל את הנתונים אני בספק אם מה שתקבלי או לא תקבלי מאותה דירה יעשה את ההבדל
שיהיה בהצלחה, לאן שלא תיפני

חשש

החשש שלי שכמו שבדד 1 רזמ בתגובתו- שעזיבתי ללא רכוש הוא מעשה אגואיסיטי - שאני חייבת להבטיח את עתיד בתי -הרי תשלום המזונות בתקופתנו לא יכול להספיק לגידול ראוי וללא מחסור של בתי - הרי כמו כל אמא אני לא רוצה להחסיר לה דבר .בעלי אוהב את בתי - אך החשש שלי שלאחר הגירושים הוא יסתפק במזונות ולא ידאג לה מעבר לכך , כך שרכוש יכול לעזור . אני יכולה להתקיים במינמום תנאים. אבל מצד שני - כמו שציינת - אני לא רוצה שמצבי הנפשי ישפיע עליה - למרות שאני משתדלת שלא , ולעיתים מה שאנחנו חושבים שטוב לילדנו לא תמיד נכון . תודה לך .

לצערי אני בהחלט מבינה את הדילמה

חשבתי על זה הרבה פעמים, כמה נשים יש שנשארות בתוך הקשר הלא טוב (בלשון המעטה) בגלל מניעים כלכליים **לגיטימיים לגמרי** ומתוך ידיעה שלא יוכלו לכלכל את המשפחה אם וכאשר יצאו מאותו הקשר. עצוב. אני רק מברכת שהשיקול הכלכלי לא עיכב אותי מלעזוב, למרות שאין ספק שוויתרתי על רמת חיים גבוהה בהרבה (גם עבורי וגם עבור בני) מזו בה אנחנו מצויים עכשיו. קבלי
לחיזוק, לצערי לא יודעת איך עוד אוכל לעזור...

למעלה