עזרה- הכי כללי שיש

omrigo5

New member
עזרה- הכי כללי שיש

שלום, אני מסיים השנה תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה בבן גוריון (שנה רביעית). בזמן האחרון קפצה לי הגחמה ללמוד בחו"ל כשקנדה אופציה מועדפת אבל אני באמת לא נעול על משהו מעבר ללימודים בשפה האנגלית. אני רוצה להתעסק במחקר במדעי הטבע כשמבחינתי מה שחשוב זה מוסד טוב עם מגוון של מחקרים מעניינים בספקטרום של ביוטכנולוגיה/חומרים/כימיה-פיזיקאלית (זה הספקטרום, המחקר הספציפי בסופו של דבר יהיה חשוב בהרבה מבחינתי מהענף שעליו הוא יושב). ניסיתי קצת לגגל ולבדוק ויש לי המון שאלות: 1. אין לי באמת הרבה כסף כרגע, מה קודם למה הנקודה הקריטית שעוברים או המלגה? עד כמה מתלהבים לחלק מלגות לזרים בתחום שלי? 2. איזה מוסדות אני צריך לשקול? מה התהליך כמה זמן הוא לוקח? עם מי מדברים? 3. מה בקשר לויזה? זה בא עם הרישום למוסד? זה הליך נפרד ולא קשור? אני בתול לגמרי בתחום הזה, כל עצה/הסבר/הפנייה תתקבל בברכה. מקווה שתיתנו לי חומר להמשיך להציק לכם ולקבל תשובות...

Philip Jr

New member
אתה ממש לא מהתחום שלי

אבל אני כן הגשתי לאוניברסיטה קנדית ואפילו מבקר שם שבוע הבא, אז כן יכול לומר שבהנחה שאתה מדבר על דוקטורט: 1. הנקודה הקריטית היא עדיין הקבלה, כי עם הקבלה מקבלים מימון ברוב מסלולי הדוקטורט ככל הידוע לי. יש לציין שהסתבר לי שסטודנט בינלאומי עולה למוסד יותר כסף, ולכן לעיתים הם יותר מוגבלים בקבלה של סטודנטים בינלאומיים. 2. שוב, אני לא מהתחום שלך, אבל באופן כללי בקנדה? טורונטו, מקגיל, UBC, UWO.. התהליך לוקח כמה חודשים לפחות אם מתחשבים במבחנים שצריך לעשות, בהכנת הבקשות ובהגשתן. "לדבר" אתה יכול לדבר עם חוקרים בתחום שאתה מעוניין לעבוד איתם, אבל זה לא ישנה את העובדה שתצטרך להגיש בקשה רשמית על כל מה שמשתמע מכך. 3. ויזה באה עם קבלה, אין לך מה לדאוג לגבי זה, בטח שלא בקנדה. זהו בינתיים, בהצלחה! נעם

omrigo5

New member
תודה

ובכל אופן, לשטט בגוגל ולהגיש בקשות להירשם נראה לי קצת חסר. מה גרם לך למשל להגיש בקשה לאיפה שביקשת? שמעת מחברים? איכפת לך (או לכל מישהו אחר) קצת לפרט על המוסדות שאתה מכיר או על מה כדאי לי להסתכל כשאני עושה לעצמי איזה רשימה התחלתית של אופציות? כשאתה אומר "מימון", הכוונה לשכ"ל? מחייה? מה הסדר גודל של המילגה ביחס ליוקר המחייה? מאיפה מתחילים בקיצור.... דרך אגב, אין לי MA, מסיים תואר ראשון בהנדסה

אנחנו מתחומים שונים, אבל אני אחלוק מנסיוני

בהחלט לא מספיק לקבל את ההחלטה לאן להירשם רק על סמך שיטוט בגוגל... אני למשל הלכתי להתייעץ עם שני מרצים שלי מאת"א, פירטתי את תחומי העניין שלי ושאלתי אותם, מההכרות שלהם עם אנשים ומוסדות בחו"ל, לאן הם ממליצים לי להירשם. ז גם דרך טובה להתחיל לגשש לגבי מה המרצים שלך חושבים על סיכויי הקבלה שלך והאם הם יסכימו לכתוב לך המלצה. חוץ מזה, בודאי יש שמות של פרופסורים בעולם שעושים היום עבודה שמעניינת אותך - באיזה מוסדות הם עובדים/מלמדים? אני פחות מבינה בקנדה, אבל ברוב האוניברסיטאות הטובות בארה"ב, אם אתה מתקבל לדוקטורט, הקבלה כוללת מלגת שכ"ל ומלגת קיום ברמה זו אחרת, שאמורה להספיק ליחיד למחיה בעיר/אזור שקרוב לאוניברסיטה (כלומר למיטב ידיעתי מלגה בניו יורק תהיה קצת יותר גבוהה מבערים קטנות למשל - אם למישהו יש מידע יותר ודאי בנושא הזה הוא מוזמן להוסיף/לתקן).

Gidi Shemer

New member
לא בקנדה ולא לגמרי מהתחום

אבל היות וציינת שאתה לא מגביל את עצמך לקנדה והיות ואני לא מתחום שונה לגמרי (אני מביולוגיה), אני רק מציע לך להתחיל את החיפושים קודם כל ב"חפש את המנחה הפוטנציאלי". תחשוב על מה מעניין אותך. תתחיל לקרוא מאמרים, תדבר עם חוקרים בארץ ותשמע על מי הם ממליצים ומשם תמשיך. אתה צריך למצוא תכנית דוקטורט במקום שיש בו חוקרים מובילים מהתחום שאתה מתעניין בו ורצוי שיהיו כמה שיותר. מלגה וויזה, כמו שפיליפ כתב לך זה לא בעיה. המלגה תלויה כמובן במקום. אצלנו (אוניברסיטה ציבורית גדולה בארה"ב) היא בסך של כ- $25000 בשנה (הכוונה לתשלום מעבר למימון שכר הלימוד).

Gidi Shemer

New member
עד שסיימתי לכתוב, את כבר שלחת הודעה

כך שמבחינה מסויימת ההודעה שלי מיותרת, אבל נראה לי שהיות וכתבנו כמעט לגמרי אותו דבר- הבחור יכול להיות נחוש ובטוח בצידקת דרכנו!

Philip Jr

New member
תשובות..

נתחיל מהסוף - גם לי אין MA, המסלולים בארה"ב ובקנדה הם ישירים לדוקטורט. במימון כפי שאני רואה שכבר ענו מדובר בשכ"ל + מחייה שלרוב באיזור ה - 20000 עד 25000 דולר לשנה בימינו. המלגות לא שונות יותר מדי בין מוסד למוסד לפחות במקרה שלי, ולכן הפרמטר שישפיע יותר מכל דבר אחר על איכות חייך זה אכן יוקר המחייה באותו האיזור. אם חשבת שבדקתי בגוגל וכך החלטתי אז הבנת אותי לא נכון, מצטער.. לי היה מלכתחילה תחום ספציפי שמעניין אותי, ובהתחלה בדקתי היכן יושבים החוקרים המובילים בתחום הזה. התייעצתי גם עם הדיקן שלי לשעבר ומספר אנשי סגל. אני חושב שאחד השיקולים הראשונים צריכים להיות איפה היית רוצה לחיות כמה שנים ואיפה לא (למשל בגלל שיקולים גאוגרפיים / מזג אוויר / תרבות / יוקר מחייה..). לאחר מכן כנראה שהשיקול הכי רלוונטי הוא מי החוקרים הטובים בתחום שמעניין אותך, ובמידה מסוימת גם באיזו אוניברסיטה הם חוקרים (מבחינת דירוג). בקנדה ספציפית (למרות שלא הייתי מגביל את עצמי לקנדה) אני הכי נמשך ל - UBC. בריטיש קולומביה פשוט מדהימה, ומזג האוויר (יחסית) טוב. זו אוניברסיטה מצוינת, הנה קישור למחלקה שיכולה להיות הרלוונטית לך (סלח לי אם לא..) http://www.chbe.ubc.ca/prospective_students/graduate/index.php עוד שאלות? נעם

omrigo5

New member
יש עוד מיליון שאלות

דבר ראשון תודה למי שהגיב, אני מבולבל וזה מאוד עוזר. נועם, אני לא יודע באיזה תחום אתה עוסק ואולי זה נכון גם אליך (או לכל תחום אחר) אבל בתחום שלי יש המון נישות, אני מתאר לעצמי שעם הניסיון הדל שלי שלרובם המוחלט אפילו לא נחשפתי ובזה יש לי הרבה שיעורי-בית לעשות. ובכל זאת, כדי לראות שאני לא רותם את העגלה לפני הסוסים, מה בגדול הכרונולוגיה ופרקי הזמן של התהליך? רישום, ראיונות, מבחני-קבלה... מתי מגיע השלב ששמים כסף ומתי מפסיקים לעבוד עם כמה מקומות במקביל?

אריאדנה

New member
נסיון לענות

ראשית, המועד להגשת מועמדות לדוקטורט השנה כבר עבר עבור רוב האוניברסיטאות בקנדה וארה"ב, כך שיש לך לפחות כמה חודשים לעשות את שיעורי הבית שלך. שנית, למיטב ידיעתי אחד הפקטורים הכי חשובים בקבלה, אם לא החשוב בהם ביותר, זו מידת ההתאמה שלך למחלקה - האם תחומי העניין שלך חופפים את המחקר שנעשה במחלקה, האם יש במחלקה חוקרים שיכולים לקבל אותך למעבדה שלהם ולהנחות אותך בעבודת הדוקטורט וכד'. כך שלמיטב נסיוני השאלות הראשונות שאתה צריך לשאול הן איפה יש חוקרים שמעניינים אותך, אילו מחלקות מתאימות לתחומי העניין שלך וכד'. לגבי השאלות הבירוקרטיות, כל התהליך אורך בין כמה חודשים לשנה (תלוי כמה זמן יש לך להשקיע בזה) וכולל, באופן טיפוסי, מבחן GRE, בחלק מהתחומים מבחן GRE נושאי, מבחן TOEFL, יצירת קשר עם מנחים פוטנציאליים, ניסוח הצהרת כוונות, מילוי טפסים, ואולי עוד כמה דברים ששכחתי. התשלום מתבצע בעת ההרשמה, בין אוקטובר לינואר (תלוי מתי תירשם בפועל). רוב האנשים שאני מכירה נרשמו לבין 5 ל-12 אוניברסיטאות. העבודה במקביל מפסיקה כשאתה מחליט לאן ללכת, אחרי שקיבלו אותך, וזה ממש סוף התהליך (הערכה גסה: משהו כמו מרץ של שנה הבאה). מקווה שעזרתי.

Philip Jr

New member
אני בתחום הפסיכולוגיה החברתית

וגם בתחום הזה יש המון נישות ותת-נישות.. אריאדנה ענתה לך תשובה מפורטת מאד, אני רק אחזק ואחזור על עיקרי הדברים. בעיניי, התהליך מחולק לשלושה חלקים, כמו כל תהליך! 1. שלב המחקר שבו אתה נמצא. לא חסר לך זמן מכיוון שהתאריך הסופי להרשמה הוא בערך עוד שנה מעכשיו. זהו השלב שבו עליך לברר לגבי חוקרים שעוסקים בתחום שבו גם אתה עוסק ושמעניין אותך, לברר לגבי מוסדות רלוונטיים, לנתח את כל השיקולים שרלוונטיים לך ולייצר רשימה סופית של מקומות. במקביל בשלב זה עליך לצבור עוד ניסיון מחקרי וכל ניסיון שעלול לתרום לך לקבלה (גם ניסיון הוראתי / התנדבותי עלול לעזור). 2. שלב המבחנים וההכנות הכלליות - שלב שבו עליך למצוא את הזמן לקחת את מבחן ה - GRE הכללי, את מבחן ה - GRE הנושאי אם הוא נדרש, את ה - TOEFL או IELTS, להכין קורות חיים אקדמיים, דוגמאות כתיבה (אם צריך), גליונות ציונים ושאר דברים שכדאי שיהיו מוכנים לעונת האפליקיישנס. 3. שלב האפליקיישנס - השלב הסופי שמתחיל בסביבות ספטמבר ונגמר בסביבות ינואר שבו אתה מכין ומגיש את הבקשות עצמן. בימינו כמעט הכל ממוחשב, ואתה פשוט מזין את רוב פרטיך, הישגיך ומעלליך בטופס אינטרנטי. בשלב זה גם תצטרך להשלים את הכנת ה - SOP שלך, חיבורים שמבהירים לועדת הקבלה מדוע אתה מעוניין דווקא בחוקר / מחלקה / מוסד הזה, מה עשית עד כה, ומה אתה רוצה לעשות. בסוף השלב אתה משלם את מחיר ההרשמה (בסביבות 60-100 דולר לכל מוסד) ואז בעצם סיימת את חלקך עד ש.... 4. בגלל שאתה תותח (נכון?) ועשית את כל השלבים מצוין, קיבלת מייל / טלפון / מכתב שמודיע לך שהתקבלת / שיש לך ראיון פנים מול פנים או טלפוני או בסקייפ. בשלב זה באיזור ינואר - מרץ אתה מתראיין, מבקר איפה שהתקבלת עד שאתה מחליט באיזור סוף מרץ / אפריל לאן אתה הולך, ומתחיל את תהליך קבלת הויזה והמעבר.. אני הגשתי בקשות ל - 13 מקומות, מתוכם 4 זימנו אותי לראיון כזה או אחר, לאחד התקבלתי כבר ומבקר בשבוע הבא בשניים הנותרים. לאור התחרות הגדולה וסיכויי הקבלה הנמוכים, אני לא הייתי מציע לאף אחד להגיש לפחות מ 5-6 מחלקות.. קרי אין שלב שבו מפסיקים לעבוד מול כמה מוסדות במקביל עד שמתקבלים כמובן.. לסיכום, הייתי מציע שתיקח את עצותינו, ולך לעשות קצת מחקר.. תתחיל מהמוסדות המדורגים טוב יחסית בארה"ב, קנדה ושאר מדינות שמתאימות לך. כנס לאתרים של המחלקות, בדוק מה התהליך ומה הדרישות, הכל קיים ברשת בימינו, וזה מאד פשוט אך דורש זמן רב - זמן שיש לך! נעם

ענו לך כבר על רוב הדברים

ואני חושב שהעצה הטובה ביותר היא להתעניין קודם כל במנחה. שנית, בניגוד למה שכתבו לך ובשונה ממה שמקובל בארה"ב, הרבה תוכניות דוקטורט בקנדה כן דורשות תואר שני עם תזה כתנאי לקבלה (או שמקבלים אותך לתוכנית טרנספר שבה מתחילים תואר שני ואחרי שנה יש אפשרות לעבור למסלול דוקטורט). זה מאד תלוי בתחום ובתוכנית הספציפית וזו נקודה שחייבים לבדוק. ולסיום, בנוסף לאוניברסיטאות שהוזכרו כאן- בתחומי ההנדסה כדאי לבדוק גם את אוניברסיטת ווטרלו.

למעלה