עזרה הבבקשה

מצב
הנושא נעול.

גילה25

New member
עזרה הבבקשה

עזרה הבבקשה
יש לי ילדה בת שמונה וחצי, שעברה את מבחני המחוננים. השנה רשמתי אותה לבית ספר אחר לכיתת מחוננים. הבעייה היא שהילדה היא ילדה מאוד מאוד שלטנית ., כל דבר מחליטה לעצמה אין לה כיבוד הורים. אני בתוך תוכי מרגישה שאני טועה שאני שולחת אותה לכיתת מחוננים, מה יכול להיות טוב בזה, אם היא את בסיס הכבוד לא מבינה. מה דעתכם?

אני לא ממש רואה את הקשר

עזרה הבבקשה
יש לי ילדה בת שמונה וחצי, שעברה את מבחני המחוננים. השנה רשמתי אותה לבית ספר אחר לכיתת מחוננים. הבעייה היא שהילדה היא ילדה מאוד מאוד שלטנית ., כל דבר מחליטה לעצמה אין לה כיבוד הורים. אני בתוך תוכי מרגישה שאני טועה שאני שולחת אותה לכיתת מחוננים, מה יכול להיות טוב בזה, אם היא את בסיס הכבוד לא מבינה. מה דעתכם?
אני לא ממש רואה את הקשר
בין ההתנהגות שלה בבית לבין כיתת מחוננים. "בסיס הכבוד", תהיה משמעות הדבר אשר תהיה, הוא לא משהו שכלי שמבינים כמו שמבינים נושא מתמטי.

1שייכת

New member
גם אני לא רואה את הקשר.

עזרה הבבקשה
גם אני לא רואה את הקשר.
כיתת המחוננים אמורה לענות על צורך במישור השכלי. עניין השתלטנות וכיבוד ההורים שייך לתחום ההתנהגותי - גבולות, גבולות ושוב גבולות. אם את מתקשה, וכנראה שכך הוא הדבר, להציב לה גבולות - פני לעזרה מקצועית או התייעצי עם הורים, גם פה באינטרנט. בכל מקרה זכותה וחובתך לאפשר לה את המסגרת הזאת שתספק לה את הצרכים השכליים שלה. אגב, במפגש היכרות עם מנהלת בית הספר למחוננים, נאמר לנו במפורש שהילדים המחוננים הם הרבה פעמים ילדים לא קלים בהתנהגותם. מאוד ביקורתיים למשל. אני יכולה להעיד שכך הדבר גם אצלי - הבת שלי מאוד וכחנית ומרדנית ויש לנו איתה הרבה מאבקים. אלא שיש גם הרבה ילדים לא מחוננים שעושים בעיות... בכל אופן תתחילי לחפש עזרה בהצבת גבולות לבתך - אל תתייאשי, זה אפשרי!

ציפי ג

New member
מסכימה עם האחרות

עזרה הבבקשה
מסכימה עם האחרות
יש להבדיל בין הקטע האינטלקטואלי לקטע ההתנהגותי, הגם שהם משיקים אחד לשני פעמים רבות. הילדה מחוננת, היא זכאית לאתגר אינטלקטואלי. הילדה לא מתנהגת כראוי היא זכאית לחינוך הולם. העובדה שהיא בכיתת מחוננים לא אמורה לסתור את העובדה שהיא צריכה חינוך לכיבוד אב ואם, למלוי משימות,לכבוד לזולת.

אור2221

New member
עוד משהו

עזרה הבבקשה
עוד משהו
אני חושבת שאת מתייחסת לכיתת מחוננים כאל "צ'ופר" כשבעצם, אם ביתך זקוקה לכיתה הזו בשביל אתגר אינטלקטואלי מתאים, זה צורך אצלה, ולא פריווילגיה. הלא לא היית אומרת "אם היא את בסיס הכבוד לא מבינה, אני לא אשלח אותה לבית הספר". אחד לא שייך לשני. כיתת מחוננים היא בית הספר שמתאים לביתך, לא פרס, אלא צורך. יכול להיות שכאשר הילדה מחוננת "תעשי X כי ככה אמרתי" עובד פחות, ואת צריכה למצוא דרכים אחרות לתקשר איתה ולהסביר לה מה את רוצה ממנה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה