עזרה, האם זה אפשרי?

patael

New member
עזרה, האם זה אפשרי?

אני רוצה לבנות מערכת פשוטה שתיקח מסמך WORD מורכב תשנה בו נתונים ותשמור אותו בשם. את השמירה בשם, אני יודע איך מבצעים. עכשיו, אני אבנה טופס שיבקש ערכים מסוימים מהמשתמש וישתול אותם במקומות קבועים במסמך ולאחר מכן ישמור בנפרד. למשל, יש לי הצעת מחיר שאני רוצה לשנות בה מחיר מסוים בטבלה מסוימת אני רוצה לשנות את שם מקבל ההצעה וכו´. חשוב לציין שהמסמך ערוך עם כל מיני פונטים וצבעים. זה מובן? תודה רבה!

תמר,

New member
ב-php?

אתה מכיר את המבנה של מסמך word? תוכל למצוא היכן נמצא הטקסט, והיכן העיצוב? ומה כל שאר הקודים שכתובים שם?

orenphp

New member
אתה צריך לדעתי את חבילת ההרחבה

של php. אם אני לא טועה החבר´ה בphp פיתחו כמה מחלקות לטיפול בקבצי word, אתה צריך לחפש קצת בphp.net.

orenphp

New member
הנה דוגמא קטנה שראיתי...

11. Is it possible to get a running instance of a component ? This is possible with the help of monikers. If you want to get multiple references to the same word instance you can create that instance like shown: $word = new COM("C:\docs\word.doc"); This will create a new instance if there is no running instance available or it will return a handle to the running instance, if available.​
הקישור: http://www.php.net/manual/en/faq.com.php#faq.com.q1

patael

New member
אני ארחיב קצת

OK נניח שאני מגדיר בתוך המסמך את ה"משתנים" או אזורים הבאים לכבוד: <Name> תפקיד: <JOB> חברה: <COMP> וכן הלאה. ואז למעשה, אני אקח משתנים מהטופס של המשתמש, ואשתול אותם ב"שדות" שהגדרתי. למשל בטופס יהיה שדה:שם איש הקשר______ בSUBMIT אני אחליף את האזור <NAME> בשם שנקלט מהמשתמש. ולשאלתך, אני יודע היכן ממוקמים, הסגנונות עיצוב ומה הם מכילים. תודה.

orenphp

New member
נו מצויין... אם כך תתחיל לעבוד

נראה שאתה יודע את כל הפרטים, נתתי לך דוגמא קטנה על שימוש בCOM בשביל לעבוד עם קבצי word (במקרה זה - doc), מה שעלייך לעשות הוא להתחיל לקרוא בכל מיני אתרים על השיטת עבודה עם COM ולהתחיל לנסות דברים... אחרי שתצליח לטעון את העמוד doc לתוך איזה משתנה, אין בעיה להחליף בו את הפרטים (str_replace) וכמובן לשמור את הפרטים. בהצלחה.

patael

New member
חיפשתי חומר אודות COM ו...

מצאתי חומר מאד שטחי, מה שהצלחתי להבין, זה שבעזרתו אני יכול לבצע כל מיני מניפולציות על אפליקציות שונות. הצלחתי לגרום למסמך WORD להישמר כ HTML ובד"כ זו הדוגמא שראיתי ברוב האתרים. איפה אני יכול ללמוד אודות פעולות נוספות? תודה, אבי.

nirdagan

New member
למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

וורד זה פורמט מאוד מסובך שאין לו שום יתרון אמיתי על HTML. אם אתה צריך מסמך שמודפס בצורה טיפוגרפית מסוימת אפשר להשיג את זה ע"י גליון סגנון CSS להדפסה. היתרון היחיד של וורד הוא שיש תוכנת וורד שהרבה אנשים אוהבים לעבוד איתה. אם אתה מייצר מסמך באופן תכנותי, עדיף להתרחק מוורד. כמו שנאמר "שומר נפשו ירחק".

gamy

New member
קבל אחי

בפוקס מצאתי את זה היום: http://builder.cnet.com/webbuilding/0-3882-8-4639552-9.html?tag=st.bl.3882-8-4639552-8.txt.3882-8-4639552-9

למעלה