עזרה די דחופה

• פותח הנושא HAT7
  • פורסם בתאריך

HAT7

New member
עזרה די דחופה

הכנתי אתמול עוגה לבחורה שעובדת איתי, יצא ממש חמוד, אעלה בהמשך תמונות שלה. אבל - יש לי בעיה עם המתכון. העוגה לא יצאה גבוהה. השתמשתי ב- 4 ביצים והקצפתי בקיטצ'ןאייד והשתמשתי בקמח תופח. העוגה לא יצאה גבוהה כפי שחשבתי והשתמשתי ברינג 18 כי זה לא עוגה להרבה אנשים. אני צריכה להגיש יום שישי עוגת קומות ואני רוצה מתכון לעוגה שתהיה גבוהה ומרשימה. אני יודעת שיש מאגר למתכונים אבל אשמח לקבל המלצה כי אני לא מצליחה למצוא עוגה טובה לעבודה עם בצק סוכר. אודה לעזרה. זה באמת חשוב לי להותיר רושם טוב על המזמינה ובכלל למצוא מתכון שיהיה טוב לשימוש להכנת העוגות... תודה.

תשובות

אני משתמשת בעוגה של טל כץ מהספר היא נקרא העוגה השוקולדית. תפתחי סרטונים ביו טיוב איך עובדים עם רינג ויוצרים הגבהה, ברגע שעובדים עם הגבהה נכונה של נייר אפיה+ מתכון טוב העוגה יוצאת ענקית המתכון של טל הוא גם בכמות הנכונה לגודל הרינג - כך שהבלילה מיועדת לקוטר הרינג פלוס ולכן העוגה תמיד יוצאת גבוהה- כמובן שאח"כ הופכים את העוגה לקבלת משטח ישר כמו פלס מקווה שסייעתי

HAT7

New member
היי, יש לך אולי סרטון מומלץ

לא מצאתי משהו...

HAT7

New member
אני משתמשת ברינג גבוה בלי נייר אפייה

העוגה לא מגיעה לסוף הרינג. היא תמיד נעצרת איפשהו באמצע.

נראה לי שאם תעשי חיפוש במנוע חיפוש

כאן בפורום בטוח ישנה הדרכה מצולמת. בגלל שהבלילה במגע ישיר עם נייר האפייה באורח פלא העוגה עולה לגבהים מטורפים- אמנם, לעתים יורדת אבל אני תמיד קיבלתי ממאות על הגובה המטורף של העוגות, תמיד עם השוקולדית של טל כץ מהספר ( אני עושה אותה עם קליבו או פרויבל בלגי 70 אחוז מוצקי קקאו). אחרי שהיא יוצאת מהתנור ועדיין חמה אני מכניסה אותה לשקית זבל נקייה וסגורה והאדים מלחחים אותה והיא הופכת להיות עסיסית . אחר כך אני הופכת אותה ומסירה בעדינות את כל ההגבהות וניירות האפייה מכל הכיוונים ( את צריכה לראות את הטכניקה נעשה שימוש ב3 ניירות אפייה: 1 מתחת לרינג על התבנית, 2 בעיגול עם קוטר חתוך הגדול מקוטר הרינג , ו3 רצועות להגבהה. את כל הכבודה הזו אני מקלפת בעדינות- וטדדדדאם!

HAT7

New member
ברגע זה עוגה מס' 1 בתנור

לפי ההמלצה שלך.
מקווה שיצליח לי

HAT7

New member
היא יצאה :)

אני מחכה שהיא תתקרר. סה"כ היא גבוהה אבל אני כנראה משוגעת ורוצה יותר גבוה. אבל היא יותר גבוהה מהרגילה שאני מכינה. תודה :)

net the jet

New member
יכול להיות שהכמות היתה גדולה מדי

ל רינג 18 ולכן לא עלתה... לפעמים זה גם קורה. צריך לנסות מתכונים, במספר כלי אפיה שונים, כמויות שונות, בתנור שלך, על מנת לדעת מה עובד טוב אצלך...

למעלה