עזרה דחופה!

udontsay4

New member
עזרה דחופה!

כאשר ניסיתי לברר מה אנשים חושבים על לימודי הפיזיקה באוניברסיטה, קיבלתי תגובה די מפחידה( תבוא מייד) האם אתם חושבים שהתלמיד לא היה טוב, או שזו האמת?????????? כך זה היה: תתכונן ל: לקבל את שוק חייך לא להבין מה בכלל רוצים ממך להחשף למושגים שנדמה שמי שכתב אותם לא לקח את התרופות שלו (משפט, הוכחה,משפט, הוכחה,משפט, הוכחה,משפט, הוכחה,למה למה למה1 למה2 למה3,משפט, הוכחה,משפט, הוכחה,משפט, הוכחה, למה3-א´, משפט, הוכחה,משפט, הוכחה,משפט, הוכחה,משפט, הוכחה,משפט, הוכחה,) לתהות בתוך עצמך שוב ושוב למה באת לעולם להזכר בימי התיכון העליזים בערגה אינסופית להזיע בתחתונים שבועיים לפני כל מבחןבוחן להבין ש"תרגיל" (שבועי) בפיזיקהמתמטיקה יכול לקחת לפעמים הרבה יותר משבוע הכר את בקתת-הנופש שלך שבה תבלה כל סופ"ש - המעבדה לחיות בתחושה מתמדת של נקיפות מצפון, כך שלא משנה מה תעשה (גם אם זה בזמנך הפנוי ביותר) עדיין תרגיש כמו בוגד (יכולת ללמוד בזמן הזה) בקיצור, אני מציע לך לנוח טוב לפני התואר, ואם אתה אדם קצת רגיש, אז אולי תשים קצת כסף בצד כדי לשלם לטיפול בנזקים הנפשיים. לא משנה כמה פעמים תקרא את מה שכתבתי- עדיין לא תבין עד שתתחיל ללמוד. בהצלחה! נ.ב. - בכל זאת כולם עוברים את זה בסוף

Hawk17

New member
לי זה נשמע יותר....../images/Emo67.gif

כמו מה שנהוג לומר על חדוו"א משפט הוכחה למה כמה אמה בלי סוף

odedee

New member
טוב, קל זה לא יהיה...

אמנם למדתי פיזיקה בבאר שבע ולא בתל אביב, אבל נדמה לי שבכל זאת יש לי מספיק היכרות של הנושא. לגבי "שוק חייך" - יכול להיות. כל מי שמגיע מהתיכון לאוניברסיטה מקבל שוק. גם בהנדסת מכונות וגם במחשבים, לא רק בפיזיקה. פיזיקה של אוניברסיטה זה לא פיזיקה של תיכון. נדרש רקע מתמטי רב מאד, ורוב שנה א מוקדשת בעיקר למתמטיקה, עם מעט מאד פיזיקה... נשמע לי שזה שדיברת איתו היה עדיין סטודנט, לא מישהו שסיים את התואר. פיזיקאים נוטים הרבה פעמים לקצר בהוכחות פורמליסטיות - בהנחה שעדיין יש לדברים בסיס מוצק. אבל תחילת הלימודים אכן מעיקה כי יש *המון* מתמטיקה ללמוד. זה קשה, כן. לא נרמה אותך... מי שאוהב את זה מתחיל ליהנות בשנה ב בדרך כלל, למרות שזה אינדיבידואלי למדי. וכן, זה ממשיך עם הרבה מתמטיקה גם לתוך שנה ג. ויש קורסים שהיו יכולים להיות מרתקים אבל המתמטיקה עושה אותם משמימים ומרגיזים, כמו חשמל מתקדם. מה לעשות. ונכון, המעבדות הן תיק רציני ששותה המון זמן. נזקים נפשיים לא מקבלים מזה, וגם ללמוד הנדסת חשמל זה לא קל, ולפעמים קשה באותה מידה. זה בהחלט לא לכל אחד, ואולי הכי כדאי שתתייעץ עם כל מיני בוגרים וגם אולי עם פרופסורים מהמחלקה, שתגיע להחלטה שנכונה עבורך.

atheist22

New member
תלוי בסטודנט

לדעתי ההפך הוא הנכון. פיסיקה זה הדבר הכי מעניין שניתן ללמוד באוניברסיטה. אני הלכתי ללמוד הנדסת חשמל באוניברסיטת ת"א(על מה שאני מצטער עד היום הזה). למדעי המחשב לא התקבלתי ולמה לא הלכתי ללמוד פיסיקה אני לא יודע עד היום. בכל מקרה, אם היו קורסים במהלך התואר שבהם נהנתי אלה קורסי הפיסיקה. המרצים היו אנשים שמאוד הערכתי וראיתי בהם אנשים בעלי צורת חשיבה דומה לשלי, מה שדי נדיר. למהנדסים יש גישה שונה לחלוטין גם כאשר הם מלמדים קורס פיסיקלי. לא מעניינות אותם לחלוטין הסיבות מאחורי הדברים. לא מעניין אותם איך פועל הטבע. כל מה שמעניין אותם זה שנדע לפתור בעיות. לימודי הפיסיקה באוניברסיטה שונים לחלוטין מן הלימודים בתיכון. כאן את הפיסיקה מלמדים אנשים בעלי הבנה עמוקה ועניין רב בנושא. אם אתה אוהב פיסיקה, אתה מאוד תהנה.(זה לא אומר כמובן שהחיים יהיו תמיד קלים) בכל מקרה, הכל תלוי במה מעניין אותך. אם אתה אוהב פיסיקה, תהנה מאוד מן הלימודים. אם אתה לא אוהב פיסיקה, אתה עלול לסבול. ההמלצה לכולם היא ללמוד את מה שהם באמת אוהבים ולא לחזור על הטעות שלי.

odedee

New member
התגובה שלך מאד טיפוסית...

היא קצת בסגנון של "הדשא של השכן ירוק יותר". אם היית יודע כמה אנשים מצטערים על מה שהם למדו ומשוכנעים שעשו טעות והיה עדיף להם ללמוד משהו אחר... הסיבה היא כנראה שלפני הלימודים אף אחד לא באמת מבין לאן הוא הולך. אז אל תרגיש רע מדי, רבים מרגישים כמוך. אתה פגשת מעט מהפיסיקה וזה היה לך מהנה. אחלה, באמת. אבל לו היית עושה תואר שלם בפיסיקה, היית מגלה שיש שם המון קורסים לא-מהנים ולא-מעניינים בעליל. ולעומת זאת, הם קשים פחד. בכל מקרה, דעתך היא בכלל לא ההיפך מדעתי. אני נהניתי מלימודי הפיסיקה - *למרות* כל המתמטיקה המעיקה. אתה מאד צודק שאת המהנדסים מלמדים בדרך כלל מתוך גישה רדודה ומאד טכנית ונטולת הבנה אמיתית, מין "שטאנץ" כזה. אבל רציתי לתת את התמונה המלאה. בהחלט לא הכל ורוד בפיסיקה, וזה בהחלט לא לכל אחד. האמירה שלך, לפיה "אם אתה אוהב פיסיקה, אתה מאוד תהנה" מאד לא מדויקת, בדיוק בגלל כל הדברים המעיקים שהם כלים לפיסיקה, דהיינו מתמטיקה נטו, ולא כל חובב פיסיקה יאהב אותם. אנשים לפעמים נמשכים לתנאי הקבלה הנמוכים יחסית. צריך לזכור שזו פיקציה - הגישה בפיסיקה היא שכל אחד מוזמן לנסות את כוחו, ומי שלא מתאים ינשור מעצמו, וזה אכן קורה...

atheist22

New member
בחירת מקצוע

בהמשך להודעה שקיבלתי מאחד המשתתפים ששאל למה אני חושב שלא כדאי ללמוד הנדסת חשמל החלטתי לענות כאן בפורום.(חוץ מזה שיש באג בתוכנה של תפוז ואני לא יכול לשלוח הודעות) זה לא שאני חושב שלא כדאי ללמוד הנדסת חשמל. ממש לא. מה שאני חושב הוא שלכל אחד כדאי ללמוד את מה שהוא אוהב ורוצה לעסוק בו בהמשך. להרבה אנשים זה לא ממש משנה והם הולכים ללמוד מה שהם חושבים שהוא "מקצוע טוב". זה סוג האנשים בהנדסת חשמל. לאנשים אחרים אבל יש העדפות ברורות מאוד מבחינת מה שמעניין אותם ועדיין יכול לקרות להם מכל מני סיבות שהם הולכים ללמוד משהו אחר. לאנשים כאלה אני מציע לחשוב שנית. אני זוכר שכשעוד הייתי בבית ספר, מישהו מהכיתה אמר לי שהוא הולך ללמוד הנדסת חשמל. אני אמרתי: הנדסת חשמל? מה פתאום? בסוף אני למדתי הנדסת חשמל והוא למד פיסיקה. לא מצחיק? דברי מכוונים בעיקר לאנשים שאוהבים פיסיקה. אני מתעניין בפיסיקה לפחות מגיל 10 וכנראה גם מלפני זה. מה שאני אומר הוא שגם אם אתם לא הכי מתלהבים מאיך שמלמדים פיסיקה בתיכון, מה שמאוד תלוי במורה, כדאי שתדאו שבאוניברסיטה הפיסיקה מלומדת בצורה הרבה יותר מעניינת(לפחות לדעתי).

Hawk17

New member
בדיוק מה שאמרתי../images/Emo88.gif../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

ל-atheist22, אני ממליץ שתקרא את ההודעה שלי: "עוד חוזר הניגון....
" בעמוד הזה או הקודם של הפורום.

atheist22

New member
המשך

זה ממש לא שהלכתי ללמוד הנדסת חשמל כי זה "נחשב יוקרתי". ממש לא. זאת היתה פשוט סדרה מוזרה של צירופי מקרים שגרמה לי ללכת ללמוד את זה. כהעדפה ראשונה רשמתי מדעי המחשב, שהוא מקצוע שאני אוהב ואני בכלל לא רע בו גם בלי שלמדתי אותו באוניברסיטה. היה צריך לרשום משהו כהעדפה שנייה. בלי לחשוב יותר מדי רשמתי הנדסת חשמל. באותה סבירות הייתי יכול לרשום שם משהו אחר. בכל מקרה, הכוונה שלי הייתה שאם אני לא מתקבל למדעי המחשב, אני הולך לצבא. למדעי המחשב לא התקבלתי, אבל להנדסת חשמל כן. בסוף איכשהו כולם שכנעו אותי ללכת ללמוד את זה. למעשה זה רק חלק מן הסיפור. כתבתי כבר שסדרת צירופי המקרים הייתה די ארוכה ומספיק שאחד מהם לא היה מתרחש אז הייתי לומד פיסיקה או שהייתי הולך לצבא.

thepunk

New member
נו באמת .....

מי שאמר לך את זה, סביר להניח שממש ממש לא מתאים ללמוד פיזיקה ... כדי ללמוד פיזיקה אתה צריך להבין דבר ראשון שללמוד ימים ולילות זה לא הקטע ובדרך כלל אתה תבין טוב מאוד מה רוצים ממך ... בקשר למעבדות - נכון, זה מעיק, זה מבזבז זמן, אין מה לעשות ... אף אחד לא אמר שזה פיקניק בקשר לשטויות של ההוכחות והמשפטים - בפיזיקה???!!! איפה ? אולי במתמטיקה ... זה בסדר, רק בסמסטר הראשון :) גם מאוד תלוי איפה אתה לומד

מניסיון אישי

כולם אומרים את זה. על מתמטיקה בעיקר, אבל גם על פיזיקה, ואלה שני תחומים שכמעט כל מהנדס לעתיד בטכניון לומד. ככה זה. בבית-ספר היה נחמד. יכלת לשבת, לשים את הרגלים על השולחן, לעשות שיעורים פעם ב-... ועדיין לעבור בהצטיינות. באוניברסיטה התהפכו היוצרות. כאן אין חוק חינוך חובה שאומר שאתה חייב לבוא. כאן המרצים עושים לך טובה כשהם מגיעים, בניגוד לבי"ס. הלימודים הם בהתאם. אני מדבר כרגע באמצע סמסטר 2. אני יכול להגיד שבערך התרגלתי לצורת החיים הזאת (אני חי מתרגיל בית אחד לשני, עם בוחן אמצע באמצע :) אבל עדיין לא ממש. כנראה בגלל זה אומרים שהשנה הראשונה הכי קשה...

למעלה