עזרה דחופה

peegee

New member
עזרה דחופה

מצאתי את עצמי בתהליך הבשלה מתקדם לעבור לניווט באמצעות GPS, לאחר טיול מלא התברברויות באירופה. התחלתי ללמוד את הנושא והגעתי למצב שאני צריך לבחור בין שני מכשירים בשל תכונות די דומות: ה-MIO C710 וה-IPAQ rx5940. ברור לי כמובן שהמיו הוא בעיקר מכשיר ניווט ייעודי וה-IPAQ הינו PDA לכל דבר וששניהם נחשבים למכשירים מצויינים. יתרונות המיו הם בשל תכונותיו ובשל המחיר עם תוכנות הnavigo של אירופה וישראל. החיסרון האולטימטיבי עבורי הוא בשל חוסר האפשרות להתקין תכנת ניווט לשטח (שימושי עבורי), מלבד זה איני רואה כל חיסרון. יתרונות ה-IPAQ, תכונותיו והיותו PDA לכל דבר + כמובן אפשרות התקנת תוכנת שטח + סוללה חזקה לשימוש לזמן רב באופן יחסי. יתרון נוסף הוא גם תוכנת אירופה המערבית המובנית של TOM TOM. חסרונות - עלות עם התקנת תוכנה לישראל מעלה את המחיר בהשוואה למיו. אינו תומך ב-TMC אשר יכול לשמש אותי באירופה. לא יודע אם לא התייחסתי לכל הנקודות הרלוונטיות חשובות, אבל בגדול חושב שהקפתי את כל הנקודות שעלולות להכריע את הכף. מה אתם הייתם מציעים לי לעשות - כשניווט בארץ, ניווט באירופה וניווט בשטח מעניינות אותי. עוד אופציה: מכשיר לנייוט בעיר (ארץ וחו"ל) ומכשיר אחר בעלות נמוכה(??????) עבור ניווט שטח. עזרתכם תתקבל בברכה מרובה!!!

AYELET1

New member
האלטרנטיבות שלך נראות לי מוזרות נורא

מצד אחד מכשיר PND (נחמד מאד אבל עדיין לא פוקט אלא PND - כלומר סגור לתוכנות מבחוץ). ומצד שני מכשיר פוקט יקר למדי (יש זולים יותר) , שמיועד למשתמש המגוון יותר (כלומר לא זנ שמחפש תוכנת ניווט ואולי גם תוכנת שטח)., טאלא מאפשר גלישה אלחוטית- גפם דרך WI FI וגם דרך בלוטוס, זכרון פנימי ענקי, מעבד טוב וכו'. אז בוא תמקד קןדם את צרכיך- פוקט על כל יתרונותיו (ויש לא מעט) - יקר יותר או פחות. שוב- מקד את צרכיך או PND, שיתרונו העיקרי הוא שהמחיר כולל כבר את תוכנת הניווט. אגב , ל-PND יש יתרון נוסף למי שלא מעוניין להתעסק עם הגדרות (מועטות, אבל עדיין ישנן) של מכשיר כזה. מה אתה אומר?

peegee

New member
תודה על ההתייחסות

אני מניח שבהתעסקות היומית שלך עם הנושאים הללו יכולת המיקוד שלך וקבלת החלטה היא קלה יותר. לדאבוני הקשר שלי לנושא ניווט ה-GPS הוא חדש מאוד לגבי ועד ללפני מספר ימים המושגים PND ו-POCKET PC, לא אמרו לי דבר. (בעבר השתמשתי ב-PALM T3 לניהול החיים...). אז לשאלתך מה אני רוצה בדיוק.. בראש ובראשונה אני רוצה GPS שיאפשר לי לנווט בכבישי הארץ ובאירופה כולל צרפת (מזכיר את צרפת, כי נאמר לי שעל מנת שתהיה קליטה טובה שם אני זקוק לאנטנת TMC). הייתי מאוד שמח אם היה מתאפשר לי להתקין גם תוכנה לניווט שטח. צרכים נוספים אינם עומדים "כרגע" באיזשהו סדר עדיפות - כפי שהזכרתי קודם "נגמלתי" משימוש בפאלם שבאיזשהו שלב שלט בי במקום שאני אשלוט בו - תלות מוחלטת, נכון אמנם שהיום אני משתמש בטלפון SYMBIAN חכם לניהול יומן ועוד כל מיני (כך שלמעשה התלות עברה באופן חלקי ונשלט מה-PALM לטלפון). אהבתי בMIO-710 את האפשרות להשתמש במכשיר כדיבורית בלוטות (האם אפשרי גם ב-IPAQ????) ויש לו חיבור לאנטנת TMC (האם אפשרי גם ב-IPAQ????). בסדרי גודל האלה הבדלי המחיר לא ממש משחקים תפקיד מכריע בקבלת ההחלטה. לסיכום: אם ה-IPAQ ייתן לי את אותה רמת ניווט כמו ה-MIO ואפשרות לניווט תקין גם בצרפת (ובכלל עם תוכל לשמש כדיבורית בלוטות) אז ממש לא תהיה לי התלבטות כי אוכל להתקין בה גם תוכנת שטח. אני מניח שאני נשמע כמו טירון אבל זה בגלל שאני טירון...

AYELET1

New member
ה-TMC תלוי בעיקר בשירות ובתוכנה-

זה שאין בארץ ה-5940 יתן לך אותו. אם השתמשת ב-T3, שמבחינתי הוא ה-מלך
(שים לב לחתימתי...) אז מן הסתם תפיק יותר תועלת מפוקט מאשר PND בלבד. ישנם מכשירי פוקט שמשמשים גם כדיבורית אבל לא הייתי בוחרת מכשיר לפי זה. סה"כ עם הסימביאן המתוחכם שלך אתה כנראה יכטול להשתמש באוזניית BT במקום דיבורית ה-IPAQ הנ"ל יתן לך אותה יכולת ניווט כנראה. אאל"ט הTOM TOM ב-5940 מגיעה כשהיא בגרסת TRIAL או משהו כזה (יש איזשהו קטש לא זוכרת מהו).. וישנה סקירה של 5940 כאן: http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=293

peegee

New member
לגבי ה-TMC

זה מגובה בתוכנת ה-IGO ובאירופה יש את השירות. השאלה שלי היא האם ניתן לחבר אנטנה למכשיר ה-5940 כדי להנות מהשירות במכוניות צרפתיות למשל שבהן יש בעית קליטה. מאיפה אני יכול לבדוק אם ה-TOM TOM מגיע בגרסה חלקית או מלאה? האם חברי הפורום שיש להם מכשיר כזה יכולים לענות? האם ה-BT של הטלפון אינו יכול לתקשר עם ה-BT והרמקול של המכשיר הנ"ל ולשמש כדיבורית? זה באמת לא יכריע בהחלטה אבל זה סתם יכול להיות נחמד.

paqpaq

New member
לא נראה לי שהגרסה היא trial

על הקופסה של הפוקט כתוב שהמכשיר כולל TomTom NAVIGATOR 6 with preinstalled maps of.... ויש את רשימת הארצות (צרפת בפנים
). אישית לא ממש שיחקתי עם הטוםטום כי הוא חסר תועלת בארץ. אולי ההגבלה שאיילת מתיחסת אליה היא שהוא מגיע צרוב על המכשיר ובמקרה של מחיקה לא ניתן לשחזר אותו. (במקרה של HR אין בעיה כי הוא מותקן על זכרון הפלאש, מדובר רק על מקרה של מחיקה מכוונת). משערת שבדיקה באתר של HP וטוםטום תתן יותר פרטים. בהצלחה!

peegee

New member
לעניין הקליטה באירופה ב-rx5940

האם מישהו התנסה באירופה עם המכשיר, אני מעוניין לדעת בעיקר במקומות או במכוניות בהן יש בעיית קליטה - האם ישנה אפשרות של חיבור אנטנה חיצונית כפי שיש במיו C710 (_אנטנת TMC)

paqpaq

New member
לי בארץ אין בעית קליטה בפיגו 206

שנחשב לאוטו בעייתי מבחינת GPS. לא יודעת איך באירופה.....

למעלה