עזרה דחופה-

Bordeaux Tale

New member
עזרה דחופה-

אתמול השרשרת הסתבכה לי והיה בלתי אפשרי להזיז את הפדאלים אחורה בלי שהם יחזרו קדימה. ניסיתי לסדר את זה, ועכשיו הם הולכים אחורה בלי בעיה - אבל עכשיו הם גם הולכים קדימה בלי שום בעיה ואין לזה שום קשר לפידול. הם פשוט משוחררים ממנו ולא משפיעים על הגלגלים. ואם זה לא מספיק נורא - הצצתי באופניים של אחותי בשביל לראות איך זה מסודר שם והרסתי בדיוק באותה צורה גם אותם. איך לכל הרוחות אני מתקנת את זה? (אם אחותי תגלה את זה כשהיא תחזור מחו"ל עוד חודשיים אני בשר מת).

הלך הפיניון

בגלגל האחורי יש מכלול שניקרא פיניון שהוא הגלגל שיניים המניע. הוא מקבל את המומנט של הפדלים לכיוון אחד ומשוחרר לכיוון השני. מה שאתה מתאר נראה שהמכלול הזה התקלקל, השן הפנימית של מכלול הזה נשברה והיא אינה יכולה להעביר את המומנט בכיוון אחד כמתוכנן. אין לך מה לעשות, תיגש למוסך אופניים בחנות של מכירת אופניים (רוזן אנד מינץ למשל) ותבקש לטפל בענין. במקרה הטוב זה להחליף את הפיניון. לגבי אחותך, נו, זה כבר סיפור אחר. בי

goory

New member
נראה לי המצאת מושג חדש...../images/Emo4.gif

פיניון???אולי התכוונת ל פריילוף

bikingstudent

New member
"פיניון" ../images/Emo35.gif

אתה מדבר על הפריילוף ובאופני מדבקה הפרילוף הוא בתוך הקסטה אם זה נכון והאופניים חדשים כך אותם לחנות ויחליפו את חלק באחריות מה שלדעתי קרה.. השרשרת נפלה תבדקי -האם השרשרת יושבת על גלגלי השניים גם מקדימה וגם מאחורה ? אם לא תעלי אותה בחזרה לגלגלי השיניים וזהירות על האצבעות

Bordeaux Tale

New member
מה ש*-את*- מתארת. אררג.

אם עוד פעם אחת מישהו יטעה במגדר שלי זה יהיה מאוד מרגיז. בכל-אופן, הוא לא ממש הלך, הוא סתם השתחרר (שיחה עם חברה עזרה, כי מתברר שהיה צריך רק להלביש את השרשרת על הגלגל-שיניים). אבל יש בעיה אחרת כי האופניים עושים רעש מוזר כשמדוושים עליהם. מישהו יודע ממה יכול להיות שזה נגרם?

bikingstudent

New member
היתבלבלתי רק בתחילת ההודעה

טעיתי רק בתחילת ההודעה
שימי לב שבהמשך זה היה בסדר
עכשיו.. תבדקים שהשרשרת עוברת בקו ישר דרך המעביר הילוכים הקדמי (מין כלוב מרובע מעל הגלגלי שיניים הקדמיים) אם היא נוגעת באחת הצדדים שלו אולי צריך להעלות\להוריד אותו כדי שהשרשרת תעבור שם בלי לגעת בו או לחלופין להעביר את ההילוך מאחורה כך שהשרשרת תיתישר כלפיו

Bordeaux Tale

New member
השרשרת באמת נוגעת בו,

אבל איך אני מורידה אותו? אני לא רוצה להפעיל כוח ולפגום באופניים.

bikingstudent

New member
תנסי

תבדקי איפה הוא נוגע ? אם בצידו העליון (החיצוני) של הכלוב אז תנסי להעלות הילוך מקדימה או להוריד מאחורה להילוך נמוך יותר אם בצידו התחתון (הפנימי) של הכלוב תנסי להוריד הילוך מקדימה או להעלות הילוך מאחורה להילוך גבוהה יותר

Bordeaux Tale

New member
הבנתי שאסור

לשחק עם ההילוכים כשהאופניים לא-בתנועה, לא? ככה הרסתי אותם בפעם הראשונה.

למעלה