עזרה דחופה

עזרה דחופה

אני מחפשת מידע על המשפחה של בנימין הניג. כל מה שאני יודעת עליו זה שהוא מת במלחמת העצמאות בכפר עציון, נולד בביינסקו שבפולין (biensko) ולהורים שלו קוראו משה ושרה (הם נרצחו בשואה). נכנסתי למלא אתרים של ביינסקו שבפולין (גיליתי שאיחדו את ביינסקו ועכשיו קוראים לה ביינסקו באלה) אך לצערי כל האתרים הם בשפות שאינן ידועות לי. (אני יודעת אנגלית ועברית). אם יש מישהו שיודע פולנית, או גרמנית או שלפחות יש לו מושג באיזו שפה זה כתוב: przedsiębiorstw produkcyjnych na terenie Miasta Bielsko-Biała oraz powiatu bielskiego do współpracy przy realizacji projektu współfinansowanego אני אשמח לכל עזרה שאני יכולה לקבל. בין אם זה אנשים שיוכלו לתרגם לי אתרים ובין אם אנשים שיש להם מידע על המשפחה של בנימין הניג.

שמעון ק

New member
ביילסקו

ביילסקו ולא ביינסקו ביאלסקו-ביאלה Bielsko-Biala הכתובת המצוטטת היא בפולנית

צודק

ביילסקו (שיגאה שלי, אני צריכה להתחיל ללמוד לקרוא את מה שאני כותבת לפני שאני שולחת.....)

שמעון ק

New member
הניג

באותו אתר מסופר על שני אחים, שלמה ויעקב קלפהולץ, אף הם מביילסקו ביאלה ועם רקע דומה לזה של בנימין (חיידר, השומר הדתי וכו'), ונפלו אף הם בקרבות על כפר עציון. בנו של יעקב, ששמו יחנן בן יעקב, מתגורר כיום בכפר עציון ונדמה לי שחקר אודות העבר של אביו. ייתכן שיוכל לעזור לך במקורות מידע

friend9

New member
בנימין הניג

מספר יזכור של משרד הביטחון. http://www.izkor.gov.il תולדות חייו בסוסנוביץ, עלייתו בספינה שבתי לוזינסקי, התיישבותו ביבנה, נפילתו בכפר עציון.

אני חושב שישות עליונה יודעת זאת, אך

הייתי שמח אם היתה מבהירה את הדבר... מדובר בעוד חוקרת צעירה מפרויקט "נצר אחרון", וחבל שלא הבהירה זאת כבר בהתחלה. ארנון

למעלה