עזרה דחופה

guy24carolina

New member
עזרה דחופה

יש לי עציץ (מצורף קובץ) ובזמן האחרון נושרים לו כמעט כל העלים אני משקה אותו פעם בשבוע באדמה ומתי שיבש לו הקערה אני שם לו מים ,כבר חשבתי שאולי אין לו מספיק אור אז הוצאתי אותו למרפסת עם שמש בצהריים ועכשיו יותר גרוע, אני בדקתי את האדמה היא לחה אבל יש שם תולעים (מרבה רגליים חומים כאלה) אני לא יודע מה לעשות תודה (התמונה שמצורפת היא כשהוא הגיע אילנו

מדובר בשיפלרה

העציץ הזה חובב אור (אם הוא לא היה במקום מואר מספיק, כדאי להוציא אותו לאור, אבל לא לשמש ישירה, לפחות לא בבת אחת). אין להשקות אותו יתר על המידה. הוא לא צריך כמויות אדירות של מים. בפרט בחורף, אין ממש סיבה להשקותו בתדירות גבוהה. פעם בחודש להשקות עד לרוויה זה מספיק ודי, מנסיוני. לגבי התולעים וכו: אולי נסה להעתיק אותו לעציץ חדש עם אדמה גננית חדשה... בתור התחלה -- להפסיק להשקות!!!

עולמיה

New member
שיפלרה שיחנית מגוונת

לפי דעתי, השיפלרה בהלם קליטה. קיבלת אותה בתחילת דצמבר, היא היתה בחממה בתנאים אידיאליים, ופתאום קבלה תנאים אחרים. זה צמח חזק. דורשת הרבה השקיה, ואדמה מנוקזת. רגידה למליחות. מעדיפה צל חלקי בחוץ, או חלון דרומי בבית. השקה פעמיים בשבוע על האדמה, עד שמים ניגרים מהתחתית. רוקן את התחתית. דשן בגרגרי דשן בשחרור איטי. אם יש סימני מחלות, פיח על העלים או דבר "מוזר" אחר = זהה את המחלה וטפל בהתאם.

עולמיה

New member
פייחת

הפייחת היא פטריה שבאה לטל-דבש שהפרישו כנימות. ברור שעלים שחורים נושרים... נגב ביסודיות את העלים במטלית לחה עם מעט מי סבון. רסס בחומרים נגד כנימות (מלתיון, פיריניקס) לפי ההוראות על המוצר.

צפנתי

New member
כמה דברים:

אם העציץ הרבה זמן אצלך, ומעולם לא הושקה עד נגירת עודפי מים מהעציץ, המצע שלו קלט וקלט מלחים בכל ההשקיות ומעולם לא הייתה לו שטיפת חלק מהמלחים, יתכן שהמצע הומלח. בהשקייה הבאה-השקייה עד נגירה וסילוק עודפי המים מהקערית. לא להשקות יותר השקייה תחתית, זה מתכון להמלחת קרקע. פייחת בד"כ קשורה לכנימות מגן, נא לעשות חיפוש ברשת וללמוד איך זה נראה, אח"כ לחפש על הצמח שלך. אם יש-לתת לו קונפידור פעם פעמיים. (רעלים אחרים לא ממש יעילים לכ. מגן לדעתי ומינסיוני). להעמיד בעמדה עם הרבה אור וללא שמש של צהריים. בהצלחה. מרבה רגליים-לא לדאוג. הם חברים ולא אוייבים.

למעלה